Türkiye’yi tanıtan Twitch yayıncısına 10 lira olan içeceği 40 liraya sattı

Türkiye’yi tanıtan Twitch yayıncısı, canlı yayın sırasında kutu içecek almak için 40 TL ödemek zorunda kalınca sosyal medyanın gündemine oturdu.

Twitch yayıncısına

Video aşağıda – Türkiye’yi tanıtan Twitch yayıncısına 10 lira olan içeceği 40 liraya sattı

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Arctic Monkeys grubunun iki üyesinin başına oldukça ilginç bir şey gelmiş ve alışveriş yaptıkları bakkalın saldırısına uğramışlardı. Son dönemlerde ülkemizi turistik olarak veya iş amacıyla ziyarete gelen kişilerin karşılaştığı tek gariplik de bu olmadı.


Yine geçtiğimiz gün, Twitch yayıncısı bir çift İstanbul sokaklarında yaptığı canlı yayın sırasında çiçek satıcısı çocuk tarafından ısırılmıştı. Bugün ise bir başka Twitch yayıncısı Türkiye’yi gezerken yaptığı canlı yayında sosyal medyanın gündemine oturan bir olay yaşadı.

Bir kutu içeceğe 40 TL ödedi

Türkiye’yi gezdiği sırada bunu takipçileriyle Twitch yayını üzerinden paylaşan yayıncı, bir dükkana girerek kutu içecek almak istedi. Marketlerde yaklaşık 10 TL’ye satılan içecek için esnafın 40 TL’lik ücret istemesi üzerine yaşanan bu durum sosyal medyada gündem oldu. Yayıncı, ilk önce duyduğu fiyatı yanlış anlayarak içeceğin 14 TL olduğunu düşündü. Ancak esnafın 40 TL olduğunu söylemesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi.

https://twitter.com/haskologlu/status/1559264741259968512

Canlı olarak yayını izleyen kişiler ise yayıncıya ‘bunun bir dolandırıcılık olduğunu’ ve içeceği almaması gerektiğini söyledi. İçeceği büyük bir şaşkınlıkla alan yayıncı gezisine devam etti. Bu durumun sosyal medyada paylaşılması üzerine ise görüntülere çok sayıda tepki geldi. Bazı kullanıcılar içeceğin fiyat etiketinde 8,88 TL yazdığını ancak esnafın turist yayıncıya 40 TL’den sattığını söyledi.

Görünen 8,88 TL etiket değil, boş etiket


İçecek dolabında görünen 8,88 TL etiketler aslında satıcıların kolay bir şekilde fiyatları düzenleyebilmesi ve değiştirebilmesi için tasarlanmış. Yani üzerindeki rakamlar 8’e benzese de aslında esnafların tüm sayıları kolay bir şekilde yazabilmesi için tasarlanmış boş etiketler. (Webtekno)

Video: Twitch yayıncısı dünyayı gezdi, Beyoğlu’nda ısırıldı || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.