Yılın ilk 7 ayında kapanan şirket sayısı 12 bini aştı

TOBB verilerine göre, temmuz ayında 1.662 şirket daha kapandı ve yılın ilk 7 ayında kapanan şirket sayısı 12 bini aşmış oldu.

iflas

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2022 Temmuz’a ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, temmuz ayında 1.662 şirket daha kapandı ve yılın ilk 7 ayında kapanan şirket sayısı 12 bini aşmış oldu.


Temmuz 2022’de, kapanan şirket sayısı 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 53.7, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 4.8 oranında arttı.

2022’nin ilk 7 ayında ise, 2021’in ilk 7 ayına göre kapanan şirket sayısında yüzde 78.6, kapanan kooperatif sayısı yüzde 71.1 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 5.5 yükseldi.

GEÇEN YIL 10 AYDA 11 BİN ŞİRKET KAPANMIŞTI

Kapanan şirket sayılarında bu yıl görülen artış hızı dikkat çekti.

TOBB verilerine göre geçen yıl, yılın ilk 10 ayında kapanan şirket sayısı 11 bin 466 idi. Bu yıl kapanan şirketlerdeki artış hızı arttı ve yılın henüz 7. ayında kapanan şirket sayısı 12 bini aşmış oldu.

KURULAN ŞİRKETLERDE AYLIK YÜZDE 37.7’LİK AZALMA

Kurulan şirketlerin durumuna bakıldığında ise, temmuzda bir önceki aya göre kurulan şirket sayısının yüzde 37.7 oranında azaldığı görüldü.

Kurulan şirketlerde temmuzda yıllık bazda artış görülse de, bu artış hızının yavaşlaması dikkat çekti.

Buna göre, kurulan şirket sayısı haziranda yıllık bazda yüzde 40,1 artarken, temmuzda yıllık bazda yüzde 23.9 artabildi.

Aynı dönemde kurulan kooperatif sayısı yüzde 8, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 2,9 oranında arttı.


2022’nin ilk 7 ayında ise, 2021’in ilk 7 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 21.1, kurulan kooperatif sayısı yüzde 20.5 artarken; kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 10,1 oranında azaldı.

Hüseyin Baş: Her yeri özelleştirdiler, şimdi devlet bakkallık yapıyor


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.