Sayıştay raporuyla tespit edildi: Binlerce tarihi eser kayıtlarda yok

Binlerce eserin sergilendiği ve muhafaza edildiği İstanbul ve Ankara’daki altı müzeyle ilgili çarpıcı tespit! Müzelerde bulunan tarihi eser ve objelerin tamamının Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı mali tablolarında yer almadığı tespit edildi.

tarihi eser

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı hakkında Sayıştay tarafından hazırlanan 2021 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu’na göre bazı müzelerde bulunan tarihi eser ve objelerin mali tablolarda yer almadığı tespit edildi.

Resim Müzesi, Beykoz Cam ve Billur Müzesi, Saray Koleksiyonları Müzesi, Aynalıkavak Musiki Müzesi, Dolmabahçe Saat Müzesi ve Ankara Palas’ta sergilenen veya depolarda muhafaza edilen tarihi eser ve objelerin kurum muhasebe kayıtları dışında ayrı kayıtlarının tutulduğu ortaya çıktı.


MALİ TABLOLARDA YER ALMADI

Müzelerde bulunan tarihi eser ve objelerin tamamının Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı mali tablolarında yer almadığı tespit edildi.

GEÇMİŞ YILLARDA DA AYNISI YAŞANDI

Sayıştay 2019 ve 2020 yıllarında Ankara Palas hariç diğer müzeler için aynı uyarıyı yapmış; tarihi eser ve objelerin kuruma ait taşınır mal kayıtları dışında ayrı kayıtlarının tutulduğuna dikkat çekmişti.


Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ise geçmiş senelerde olduğu gibi “Taşınır kayıtlarının yapılması sürecinde bir kısım kayıtlar yapılmış, kalan taşınırların sisteme kaydedilmesi süreçleri devam etmektedir. Konu rapora alınmıştır” savunmasında bulundu. (Kaynak: Sözcü)

Yüzlerce tarihi eser çalınmış!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.