Dondurulmuş gıdalar için 5 lezzetli pişirme önerisi

Yoğun çalışma temposu ve hayat koşturmacası, özellikle büyük şehirlerde yaşayanları ve çalışanları pratik ve kolay hazırlayabilecekleri ürünlere yönlendiriyor. Bu ürünlerin başında ise özellikle pandemi ile birlikte tercih edilme sıklığı artış gösteren dondurulmuş gıdalar geliyor.

pişirme önerisi

Dondurulmuş gıdalar için 5 lezzetli pişirme önerisi

Günümüzde dondurulmuş gıdalar birçok farklı lezzet, profesyonel pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanıyor ve yemek tutkunlarının beğenisini kazanmayı başarıyor. E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, dondurulmuş gıdalar için 5 lezzetli pişirme önerisini yemekseverlerle paylaştı.


Roasting pişirme yöntemi

Roasting pişirme tekniği, gastronomi literatüründe besinlerin sıcak hava ile temas ederek kuru ısı içerisinde pişirilmesi tekniği olarak nitelendiriliyor. Bu pişirme yönteminde pişen ürünün tüm yönleriyle ısıya maruz bırakılması amaçlanıyor. Roasting pişirme tekniğinde fırın, taş fırın ve ızgara gibi materyaller kullanılıyor. Yağsız bir teknik olduğu için sağlıklı pişirme yöntemleri arasında yer alan roasting pişirme tekniği ile dondurulmuş patates, atıştırmalıklar, pizzalar ve sebzeler kullanılarak eşsiz lezzetler hazırlanabiliyor.

Sous Vide pişirme yöntemi  

Özellikle moleküler gastronomide kullanılan bir pişirme metodu olan Sous Vide, genel anlamıyla vakumda pişirme olarak adlandırılıyor. Bu pişirme yöntemi ürünü vakum poşetinde istenilen süre boyunca ve istenilen sıcaklık değerlerinde pişirme imkânı sağlıyor. Bu yöntem ile birlikte ürün aromasını ve besin değerini koruyor. Özellikle dondurulmuş patates ve sebzelerde bu yöntem kullanılarak ana yemek için ön hazırlık yapmak oldukça avantajlı.


Frit pişirme yöntemi

Bol yağda kızartma tekniği olarak da ifade edilen frit pişirme yöntemi; ürünün yüzeyinin krispi tazında, içinin ise yumuşak kalmasını amaçlıyor. Frit pişirme yönteminde yüksek sıcaklık değerleri nedeniyle genel anlamda bitkisel yağlar tercih ediliyor. Bu yöntem ile dondurulmuş patates ve atıştırmalıkları lezzetli bir şekilde hazırlamak mümkün.

Simmering pişirme tekniği

Demlenmek veya yavaş kaynatmak olarak da tanımlanan simmering pişirme tekniğinde ürünün düşük bir ısıda kaynama noktasının altında tutularak uzun süre eşit bir şekilde pişirilmesi amaçlanıyor. Bu yöntem ile çözülen dondurulmuş gıdalar soğuk su ile kaplanıyor ve kaynamaya bırakılıyor.

Buharda pişirme yöntemi


Uluslararası literatürde steaming pişirme tekniği olarak adlandırılan buharda pişirme yöntemi, pişen ürünün sıcak suya temas etmeden yalnızca buhar yardımıyla pişirilmesini esas alan bir yöntem. Buharda pişirme yöntemini kullanarak, dondurulmuş patates ve sebzeler ile lezzetli yemekler hazırlamak ve sofraları süslemek mümkün.

Kilo vermek için saat kaçta yemek yenmeli?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.