Black Friday (Efsane Cuma) öne çıkan indirim kampanyaları

Bu yıl Black Friday 25 Kasım Cuma günü gerçekleşiyor. Dünya çapında pek çok marka ve firmanın indirim yaptığı, müşterilerin indirimlerden faydalanabilmek için mağazalarda izdiham yarattığı gün olan Black Friday (Kara Cuma), Türkiye’de sıklıkla “Efsane Cuma” ismiyle anılıyor.

Black Friday

Black Friday (Efsane Cuma) öne çıkan indirim kampanyaları:

Black Friday nedir?

Black Friday, dünya genelinde dikkat çeken ve çok sayıda insan tarafından heyecanla beklenen önemli bir kampanya günüdür. Bir diğer ismi de Kara Cuma olan Black Friday’de birbirinden ünlü markalar kampanya yapmak konusunda adeta yarışa girer. Muhteşem Cuma ya da Şahane Cuma olarak da adlandırılan Black Friday’de hem Türkiye’de hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde oldukça iddialı ve dikkat çekici indirimler yapılır.


Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çeşitli ülkelerde Black Friday gecesinde veya sabahında mağazaların önünde kuyruklar oluşur. Bir gece önceden ya da sabahın ilk ışıkları ile mağazanın kapısına gelen müşteriler açılışı beklemeye başlar. Kapılar açıldığında neredeyse izdihama varan bir kaos yaşanabilmektedir. Her yıl binlerce kişi Black Friday fırsatlarından yararlanmak üzere bu kuyruklara girer ve birbirleriyle yarışır.

Mağazalarda yaşanan alışveriş yarışının bir benzeri de online alışveriş platformlarında yaşanır. En beğenilen ürünlerin kimlerin sepetinde yer alabileceği merak konusu olur. Bazen sepete atılan bir ürünün stokları bitebilir, siz henüz alışverişinizi tamamlayamamışken ürünleriniz başkaları tarafından satın alınmış olabilir. Bu gibi can sıkıcı durumların önüne geçmek için Black Friday’de hızlı hareket etmek oldukça önemlidir.

Black Friday nasıl ortaya çıktı?

black friday

Black Friday’in ortaya çıkış hikayesi ve kökeni incelendiğinde, alışveriş ile doğrudan ilgisi olmayan bir noktaya ulaşılır. 1950’li yıllarda ABD’de Philedelphia Polis Departmanı’nda, Şükran Bayramı’nın hemen ardından gelen cuma gününü tanımlamak için Black Friday ifadesi kullanılmıştır.

Şükran Bayramı sonrasında, resmi olarak açılmış olan Noel ve Yılbaşı dönemi, sokaklardaki kalabalığı önemli ölçüde artırır. Mağaza önlerinde, kaldırımlarda oradan oraya koşturan kalabalığın arttığı bu dönemin zirve noktası olan Şükran Bayramı’ndan sonraki ilk cuma gününü tanımlamak için Black Friday ifadesi tercih edilmiştir.

1980’li yıllar itibarıyla Black Friday terimi, Amerika Birleşik Devletleri genelinde yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır. Black Friday, her geçen gün daha fazla önem kazanan bir alışveriş furyası dönemi olmuştur.

İndirimler ne kadar gerçekçi? Fiyat karşılaştırması nasıl yapılır?

Black Friday’de ilan edilen bazı indirimler gerçek indirim oranlarını yansıtmıyor. “Yüzde 50 indirimli” diye sunulan bir ürünü başka bir mağazada daha uygun fiyata bulmak mümkün olabiliyor. Bu yüzden çevrimiçi alışveriş sitelerinin gerçekten indirim yapıp yapmadığını anlamak için kurulan ürün fiyat karşılaştırma sitelerini kullanmak size fayda sağlayacaktır.

Örneğin alacağınız bir cep telefonu, aynı özelliklerdeki aynı ürün birçok alışveriş platformunda çok farklı fiyatlarla satışa sunuluyor. Karşılaştırma siteleriyle istediğiniz ürünü, daha uygun fiyatlara ve güvenli satıcılarla satın alabilirsiniz.

telefon karşılaştırma

Ürün fiyat karşılaştırma siteleri: Epey.com, Cimri.com, Akakce.com, Birnumara.com, Endetayli.com bu karşılaştırma siteleri arasında yer alıyor.

Black Friday’in tüketicilere daha fazla para harcatarak ekonomiye bir katkı sunup sunmadığı da tartışma konusu. Bazı araştırmalara göre insanlar Black Friday’de yaptıkları harcamalara karşılık Aralık ve Ocak aylarında daha az harcama yapıyor.

MediaMarkt Black Friday indirim kampanyaları

Kampanya 24.11.2022 20:00 – 29.11.2022 08:00 tarihleri arasında mağazalardan, mediamarkt.com.tr’den mobil ve uygulamadan satın alınacak seçili ürünlerde geçerlidir.

mediamarkt black friday

  • PHILIPS GC5037/80 Azur Elite Buharlı Ütü – 1899 TL
  • SAMSUNG Galaxy S22 128GB Akıllı Telefon Phantom White – 16399 TL
  • APPLE MME73TU/A Airpods 3. Nesil ve Magsafe Şarj Kutusu – 3499 TL
  • PHILIPS XC8049/01 Şarjlı Dik Süpürge Gri / Lacivert – 5899 TL
  • ARZUM AR2071 Rosso Izgara ve Tost Makinesi Kırmızı – 499 TL
  • GRUNDIG GDF 5303 E Enerji Sınıfı 5 Programlı Bulaşık Makinesi Beyaz – 5399 TL

Trendyol Black Friday indirimleri: Efsane Günler

Trendyol Black Friday indirimleri 22-25 Kasım tarihlerinde gerçekleşiyor. Giyimden aksesuara, mobilyadan beyaz eşyaya kadar birçok kategoriyi kapsayan Kara Cuma indirimleri ile eksiklerinizi giderebilir ve yeni eşyalar satın alabilirsiniz. Ev yaşam ürünleri ile evinizde ufak ama kalıcı değişiklikler yapabilirsiniz.

Efsane Kasım indirimleri ile eskiyen elektronik cihazlarınızı yenileyebilir ve kusursuz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Gelecek yılda ihtiyaç duyabileceğiniz küçük ev aletlerini ve dekoratif ürünleri Efsane Günler kapsamında bütçenizi zorlamadan satın alabilirsiniz. Mobilya, beyaz eşya, elektronik ve giyim kategorisinin öne çıkan parçalarını Efsane Günler indirimleri ile Trendyol’dan uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Trendyol’da önce çıkan Black Friday indirimlerinden bazıları:

  • TCL Sweeva 6500 Siyah Robot Süpürge SWEEVA6500 – 5367 TL
  • Roborock Vacuum Cleaner S5 Max Siyah Robot Süpürge S5 Max S5E52-00 Black – 10741 TL
  • Samsung 65QN900 65″ 165 Ekran Uydu Alıcılı 8K Ultra HD Smart Neo QLED TV TV-QN900A – 58353 TL
  • Philips 58PUS8507 58″ 147 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV TV-PUS8507 – 14850 TL
  • Monster Tulpar T7 V20.5.2 Intel Core I7-12700h 16 Gb Ram 1tb Ssd 6gb Rtx3060 Freedos 17,3″ Fhd 144hz TULPAR T7 V20.5.2 – 26599 TL
  • Apple Macbook Air 13” M1 8gb 256gb Ssd Uzay Grisi Dizüstü Bilgisayar MGN63TU/A – 17997 TL
  • Xiaomi Mi Band 7 Akıllı Bileklik – Siyah (Xiaomi Türkiye Garantili) Mi band 7 – 748 TL
  • Huawei Band 7 Pembe Akıllı Bileklik (Huawei Türkiye Garantili) Huawei Band 7 – 779 TL
  • Arzum AR5063 Volume Pro Hava Üflemeli Saç Düzleştiricisi – Siyah – 539 TL

Teknosa Black Friday Tekno Cuma indirimleri

teknosa

Black Friday 2022 yılında da Teknosa’da sizi bekliyor! Birbirinden cazip fırsatlarla dolu bu yılki Black Friday kampanyasında siz de Teknosa avantajlarından yararlanabilir, tüm ihtiyaçlarınızı kaçırılmayacak fiyatlara karşılayabilirsiniz. Cep telefonu modellerinden son model televizyonlara, robot süpürgelerden her evin ihtiyacı beyaz eşyalara, aradığınız tüm elektrikli ve elektronik ürünler, cazip Black Friday fırsatları ile ayağınıza geliyor!

Akıllı Telefonunuza Black Friday İle Sahip Olun

Cep telefonunuzu yenilemek istiyorsanız bundan daha iyi bir fırsat olamaz: Cep telefonu modellerindeki Black Friday dönemine özel olarak siz de bütçe dostu fiyatlarla yepyeni bir akıllı telefona sahip olabilirsiniz. Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei ve Oppo başta olmak üzere dünyanın en popüler cep telefonu markalarının son modellerini buradan inceleyebilir, yılda sadece bir kez karşılaşabileceğiniz şaşırtıcı fiyatlarla akıllı telefonunuzu yenileyebilirsiniz.

Black Friday Apple kampanyalarını yakından takip ederek son model bir iPhone modeline de sahip olmanız mümkün. Başta Black Friday iPhone 11 olmak üzere tüm cazip iPhone fiyatlarını iOS Telefon kategorimiz üzerinden inceleyebilir ve beğendiğiniz iPhone modelinde karar kılabilirsiniz. Güçlü kamera özelliklerinden hızlı ve seri işletim sistemlerine, geniş depolama alanlarından yapay zeka destekli işlemcilere, pek çok farklı son teknoloji özelliği bulunan güncel cep telefonu modelleri arasından tercihlerinize ve bütçenize uygun bir seçim yaparak hemen satın alabilirsiniz.


Beyaz Eşyalarınızı Yenileyin

Evinizdeki eskimiş beyaz eşyaları yenilemek ya da yeni eviniz için son model beyaz eşya modelleri satın almak istiyorsanız, Black Friday kampanyalarından yararlanarak üstün kaliteli ürünlere sahip olabilirsiniz. Bosch, Samsung, Electrolux, Grundig, LG ve Fakir başta olmak üzere alanının öncü beyaz eşya markalarının en popüler ürünlerine Beyaz Eşya ve Ankastre sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

No-frost özellikli, çift kapılı ve geniş hacimli buzdolapları, yüksek devir kapasiteli ve kurutma özellikli çamaşır makineleri, bulaşıklarınızı pırıl pırıl yapacak son teknoloji bulaşık makineleri ve evinizi her daim tertemiz ve düzenli tutacak elektrikli süpürgeler, tüm avantajları ile sizi bekliyor. Siz de eski beyaz eşyalarınıza veda ederken Black Friday’den yararlanarak verimli bir alışveriş yapabilir ve mutfağınızda ya da banyonuzda kaliteyi baştan yazabilirsiniz.

Şimdi Robot Süpürge Almanın Tam Zamanı!

Yeni neslin en popüler temizlik cihazlarından biri olan robot süpürgeleri, Black Friday dönemine özel incelemeler ile sepetinize hızla ekleyebilirsiniz. iRobot, Anker, Roborock ve Xiaomi gibi robot süpürge markalarının yanı sıra elektrikli ev aletleri alanında ismi ve kalitesiyle nam yapmış Samsung, Electrolux ve Tefal gibi markaların da modellerine Robot Süpürge kategorimizden ulaşabilir ve hemen satın alabilirsiniz. Haritalama özelliği, yapay zeka algoritmasıyla çalışan teknolojisi, mop desteği ve kendi kendini şarj edebilme gibi sayısız etkileyici niteliğe sahip olan bu ürünlerle temizlik artık çok kolay! Siz de sadece Black Friday’e özel robot süpürge listelerini Teknosa üzerinden inceleyerek evinizin yeni yardımcısına merhaba diyebilirsiniz.

PC ve Laptop Modelleri

Sizce de eski ve yorulmuş bilgisayarınızla yolları ayırıp yepyeni bir PC ya da laptop satın alma vakti gelmedi mi? Tercihlerinize ve kullanım alışkanlıklarınıza en uygun PC modellerini ve dizüstü bilgisayar çeşitlerini özel Black Friday dünyasında Bilgisayar ve Tablet kategorimizden inceleyebilir ve hemen satın alabilirsiniz. Bir gamer olarak kaliteli ve yüksek performanslı bir oyun bilgisayarı arıyorsanız, Casper, Monster, Lenovo ve Asus’un yenilmez gaming laptoplarına göz atabilir, bir oyuncu mouse ve oyuncu klavyesi ile gaming setup’ınızı oluşturarak rakiplerinizi bir bir alt edebilirsiniz. İş süreçlerinizi kolaylaştıracak ve kariyerinizde size destek olacak bir iş bilgisayarı için ise HP, Acer, Samsung, Apple ve Huawei markalarının notebook modellerine yönelebilirsiniz. Üstün teknik özelliklerle donatılmış bu ürünleri siz de Black Friday ve Teknosa ayrıcalıkları eşliğinde satın alabilirsiniz.

Black Friday’de Televizyon Modelleri

Black Friday içerisinde birbirinden kaliteli ve üstün teknolojili televizyon modellerini inceleyerek seyir alışkanlıklarınıza uygun bir üründe karar kılabilirsiniz. Son model LED TV modelleri, 4K UHD çözünürlükte yayın sunan ve seyir keyfinizi en üst seviyeye çıkaran ürünler olarak burada sizi karşılıyor. Philips, Samsung, LG ve Sony başta olmak üzere televizyon üretiminde öncü olan markaların güncel modellerini inceleyerek tercihlerinize uygun bir seçimde bulunabilirsiniz. Yine Televizyon, Ses ve Görüntü Sistemleri kategorimizde bulabileceğiniz JBL kulaklık modelleri, Xiami Mi Box media player çeşitleri, Logitech dokunmatik klavyeler ve TV keyfinize destek olacak farklı markalara ait televizyon aksesuarları da Black Friday ile sizi bekliyor.

Black Friday 2022 yılında da incelenecek sayısız ürünü Teknosa’da karşınıza çıkarıyor. Cep telefonundan televizyona, buzdolabından kurutma makinesine, tabletten oyuncu kulaklığına pek çok farklı teknolojik ürünü burada bulabilir ve yılda bir kez karşılaşabileceğiniz imkânlarla satın alabilirsiniz. Bütün bu ürünlere ek olarak kişisel bakım ve sağlık alanında ihtiyaç duyabileceğiniz saç kurutma makineleri ve tıraş makineleri, oyun akşamları düzenleyebileceğiniz oyun konsolları ve oyunlar, sanatsal fotoğraflar çekmenize destek olacak fotoğraf makineleri ve ofisinizi daha kullanışlı hale getirecek yazıcı ve benzeri ofis elektroniği ürünleri de yine Black Friday eşliğinde beğeninize sunuluyor. Şimdiden keyifli ve bol kazançlı alışverişler!

Morhipo Black Friday: 4 saatte bir yenilenen süper indirimler

morhipo black friday

Efsane Cuma, alışveriş yapmak için yılın en doğru zamanıdır. Ama Türkiye’de çeşitli mağaza ve online satış yapan siteler Black Friday kampanyalarını kimi zaman bir haftaya yayabilir. Efsane Cuma yani Black Friday bir gün sürecek olmasına rağmen Morhipo, Black Sale ismiyle indirim dönemini efsane kampanyalarla bir haftaya yayacak.

Black Friday’deki indirim günleri 2022 yılında çok geniş çapta olacak. Bu efsane indirim dönemini kaçırmak isteyecek marka yok. Haliyle birçok markada farklı oranlarda indirim uygulanacaktır. 23 – 29 Kasım 2022 tarihleri arasında Morhipo’nun özel markaları olan People by Fabrika, D by Divarese, NGSTYLE ile Morhipo’da oldukça sevilen Koton, Ipekyol, Twist, NetWork, Beymen, Mavi gibi markaların da %90’a varan indirimlerini görebilirsiniz. Tabii ki indirim yapacak markalar bunlarla sınırlı değil. Markalar sayfamızı inceleyip sevdiğiniz firmaları belirleyip favori ürünlerinizi şimdiden seçebilirsiniz.

Morhipo’da Black Sale adıyla duyurulacak indirimlerin en yoğun ve kazançlı olacağı gün ise Black Friday’e denk gelen Kasım ayının son Cuma günü yani 25 Kasım olacak. Kozmetik, giyim, ev dekorasyonu ve tekstili, elektronik, spor giyim, ayakkabı ve çantada sizi bekleyen yüzlerce marka ve binlerce ürün olduğunu, bu markalarda efsane indirimlerin %90’ı bulacağını unutmayın.

Beymen Black Friday indirimleri: Black Sales Alert!

beymen black friday

Black Friday başlıyor, “Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” ile Beymen.com’da benzersiz fırsatlar sizleri bekliyor. Her şey indirimli fiyatlarla mevcutken neden yüksek fiyat ödeyesiniz? Beymen, kadın giyimden ev ürünlerine, kozmetikten aksesuara uzanan ürün yelpazesi ve Türkiye’nin ilk dijital lüks platformu özelliğindeki gelişmiş hizmet ağıyla Black Friday’de de sizlerle! Hayatınızın her alanını kaliteli ve yüksek prestijli ürünleriyle çevreleyen Beymen.com, karşı konulmaz indirimler ve sınırlı süreli tekliflerle Cuma gününüzü efsaneleştiriyor. Dünyaca ünlü markalarla stil sahibi, üst düzey kullanıcıları buluşturan Beymen, Kara Cuma İndirimleri ile sonbahar- kış sezonu modasına da imzasını atıyor.

beymen

Stilinizi yansıtan zamansız tasarımlar, sonbahar, kış modasının vazgeçilmez ürünleri montlar, kabanlar, trikolar, kazaklar ve sweatshirtler, ışıltınızı artıran makyaj ve cilt bakım ürünleri, modern ve trend aksesuarlar, göz alıcı ve baş döndürücü notalarıyla parfümler ve eşsiz şık tasarımlarıyla dikkat çeken elbiseler Efsane Cuma indirimleri ve karşı konulmaz fırsatlar ile Beymen.com’da sizlere sunuluyor.

beymen indirim

Ünlü tasarımcıların en nadide parçaları ile dikkatleri üzerinize çekmeniz mümkün. Beymen’de her yaştan ve her stilden alıcıya hitap eden lüks ve kaliteli ürünler bulabilirsiniz. Erkekler için trend Oxford gömlekler, Chino pantolonlar, Logo baskılı sweatshirt ve tişörtler, gofreli takım elbiseler, kemerler, şapkalar, jeanler ve çok daha fazlasını satın alabilirsiniz. Kadınlar için Ribli triko ceketler, aplikeli tişörtler, jakarlı kazaklar, tweed ve trucker ceketler, puff yelekler ve montlar, gabardin pardösüler, zebra desenli kemerler, ayakkabılar ve birçok farklı ürün yelpazesinden size uygun olanı seçebilirsiniz.

Beymen.com’da minikler için de ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Yağmurluklar, atkılar ve berelere, özel günler için kristal taşlı ve payetli elbiselere, miniğinizin ilk adımları için korunaklı ve güvenli sneakerlara, botlar ve çizmelere Efsane Cuma indirimleri ile sahip olabilir, çocuğunuz ile uyumlu, tarz, modern ve trend kombinler oluşturabilirsiniz. Göz alıcı ve nadide koleksiyonlara sahip olmak Beymen.com ile bir tık uzağınızda.

Çiçek Sepeti Extra indirimler

Kasım indirimi olarak da bilinen Black Friday indirimleri, ÇiçekSepeti’nde binlerce farklı kategori ve milyonlarca üründe geçerli kampanyalarla gerçekleşiyor. Takı modellerinden ev dekorasyon ürünlerine, sofra ürünlerinden giyim ürünlerine, kişiye özel ürünlerden tasarım çiçeklere aradığınız her şey ÇiçekSepeti Büyük Cuma indirimleri ile sizlerle buluşuyor.

çiçek sepeti extra

Elektronik ürünler, anne ve bebek ürünleri, ev & yaşam ürünleri, kişisel bakım ürünleri, spor malzemeleri, süpermarket ürünleri gibi çeşitli kategorilerde yapılan büyük indirimlerle tüm istek ve ihtiyaçlarınızı ÇiçekSepeti’nden karşılayabilirsiniz. Çiçeksepeti Black Friday 2022 indirimleri ile 30 TL altı çeşitli ürünleri satın alabileceğiniz gibi birçok mağazaya özel tanımlanan indirim kuponlarını da biriktirerek yılın en kârlı alışverişini yapabilirsiniz.

Black Friday kampanyası kapsamında satın alabileceğiniz bir diğer ürün grubu ise cep telefonları. Black Friday telefon indirimleri ile ÇiçekSepeti’nden çeşitli marka ve modelde cep telefonlarını inceleyerek satın alabilirsiniz. Black Friday playstation kampanyaları ile çeşitli oyun konsolu modelleri ve konsol oyunlarının siparişini verebilirsiniz. Playstation 4, PS 4 pro veya PS Slim modellerine ve Playstation 5 controller oyun kolu ve aksesuarlarına uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.


Cep telefonu, tablet ve bilgisayar uyumlu kafa üstü veya kulak içi bluetooth kulaklık çeşitleri, kablolu kulaklık modelleri gibi çeşitli ses ve müzik cihazları ile aksesuarlarını ÇiçekSepeti Black Friday kampanyaları kapsamında indirimli fiyatlar ile temin edebilirsiniz. Eviniz için olmazsa olmaz elektronik cihazları satın almak için yılın en güzel günü olan Black Friday’de elektrikli süpürge modellerini de inceleyebilir, torbalı ve torbasız çeşitli elektrikli süpürge modelleri, dikey veya yatay süpürge çeşitleri, sulu ve şarjlı süpürge çeşitleri ile son zamanların çok popüler süpürge modellerinden olan akıllı robot süpürge çeşitlerini satın alabilirsiniz. Tüm bu ürünlerin yanında beyaz eşyalar, ses ve görüntü sistemleri ile yüzlerce küçük ev aletini yılın sürpriz fiyatları ile inceleyebilir, ütülerden tost makinelerine, çay ve kahve makinelerinden yoğurt yapma makinelerine çeşitli elektronik ürün ve aksesuarlarını en uygun fiyatlarla anında satın alabilirsiniz.

Black Friday’de Hangi Erkek Parfüm Modellerinde İndirim Var?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.