Sanal gerçeklikte yeni boyut: Bu oyunda ölen, gerçekten ölüyor!

Daha önce telif haklarından dolayı satışı durdurulan artırılmış sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift’in tasarımcısı, yine tartışmalı bir projeye imza attı.

Sanal gerçeklik

Amerikalı girişimci Palmer Luckey tarafından tasarlanan sanal gerçeklik başlığı ile yönettiğiniz karakterin oyun sırasında, sanal dünyada öldürülmesi ile birlikte, başlığınıza monte edilmiş patlayıcılar da sizi öldürmek üzere harekete geçiyor.

“Palmer Luckey’nin katil başlığı” adı verilen bu set, teknoloji dünyasında epey tartışma yaratacağa benziyor.


LadBible’da yer alan habere göre, patlayıcıları aktive edecek olan şarj modülleri doğrudan kullanıcının ön beynine yakın bir bölgeye yerleştirildi ve oyuncunun sanal dünyada ölmesi halinde, söz konusu patlayıcıların da infilak etmesi bekleniyor.

SANAL GERÇEKLİKTE YENİ BOYUT

sanal gerçeklikte

Luckey, cihazın kullanımına ilişkin kaleme aldığı bir blog yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Gerçek hayatınızı sanal avatarınıza bağlama fikri beni her zaman büyülemiştir. Böylelikle bir anda riskleri en üst düzeye çıkarır ve insanları sanal dünya ve içindeki oyuncularla nasıl etkileşimde bulundukları konusunda yeniden düşünmeye zorlarsınız. […] Yükseltilmiş grafikler bir oyunun daha gerçekçi görünmesini sağlayabilir, ancak yalnızca ciddi sonuçların yaratacağı tehditler size ve diğer oyunculara, oyun sırasında yaşadıklarının gerçek olduğunu hissettirebilir…”

“KULLANMAYA CESARET EDEMEDİM…”

Palmer Luckey

Öte yandan, Palmer Luckey’nin katil başlığı, Sword Art Online (SAO) adlı anime romanını anımsattı. Hikayede oyuncular, “NerveGear” kulaklıklarını takıyor ve 100 katlı bir zindandan kaçmaya çalışıyor. Üstelik oyunda ölen oyuncular, gerçek hayatta da ölüyor.

Luckey, gerçek hayatta kullanılabilecek türden bir “NerveGear” başlığı yapma konusunda epey mesafe kat ettiklerini ve “yarı yolda” olduklarını belirtti. Luckey’e göre, şu anda üzerinde çalıştıkları prototip, kullanıcıları kazara öldürebilecek çeşitli aksaklıklar içeriyor.

Luckey, bu durumu şöyle yorumluyor:


“Bu yüzden cihazı kendim kullanmaya cesaret edemedim ve SAO’da olduğu gibi yüksek zekalı bir modüle bağlı olması gerektiğine ikna oldum…”

Amazon Prime Gaming Kasım ayı ücretsiz oyunlar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.