Ekrem İmamoğlu: Halkın verdiği yetkiyi öyle bir avuç insan alamaz, mücadelemiz daha güçlü başlıyor

Ekrem İmamoğlu: Halkın verdiği yetkiyi öyle bir avuç insan alamaz, mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle.

İmamoğlu saraçhane
Fotoğraf: Arşiv

YSK üyelerine hakaret suçundan iki yıl yedi ay 15 gün ceza alan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, karardan sonraki ilk açıklamasını yaptı.

İBB binasında bulunan İmamoğlu şunları dedi: “Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle.”


Meral Akşener destek için Saraçhane’de

İBB binasına gelen Meral Akşener’se İmamoğlu’na desteklerini bildirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kamu görevlisine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın bugünkü duruşmasında başkana iki yıl yedi ay 15 gün ceza verildi. TCK’nin 53’üncü maddesinden de ceza alan İmamoğlu için ‘siyasi yasak’ süreci başladı.

Kararda istinaf ve Yargıtay yolu açık. Ceza istinafta kesinleşirse Yargıtay’da temyiz hakkı da kullanılabilecek. Ceza üç yıldan az olduğu için İBB başkanı hapse girmeyecek. Yargıtay cezayı onarsa İBB başkanı işlemler için cezaevine girip çıkacak, belediye başkanlığı ve CHP üyeliği düşecek.

SON DAKİKA: İmamoğlu ve Akşener Saraçhane’de halka seslendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Saraçhane’deki İBB binası önünde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle; “İstanbul sizin, 16 milyon İstanbullunun. Hangi çılgın sizin millete ait herhangi bir sürecin önüne set kurabilirmiş, hangi çılgın zincir vurabilirmiş, hiç kimse, hiç kimse vuramaz.

Bu akşam biriz, birlikteyiz, yarın daha fazla bir arada olacağız, daha fazla birlikte olacağız. Şimdi birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz. Yarın çok daha büyüyecek, genel başkanlarımız burada olacak, hep birlikte olacağız ama bu akşamın taçlanması için İYİ Parti Genel Başkanı size hitabı için sayın Meral Akşener’i davet ediyorum. Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz be! Ne çektiniz! Bundan yıllar evvel burada okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı.

Biz yuhlamayız, biz gereğini yaparız. O büyükşehir belediye başkanı buradan sizlere seslenip, İstanbulluya seslenip demişti ki, bu şarkı bitmez, doğrudur, o şarkı orada bitmedi, ama bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum, bu şarkı da burada bitmeyecek.”


“BU KARARIN ARKASINDA BÜYÜK BİR KORKU VAR”

İYİ Parti lideri Meral Akşener de açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Bu gün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman ceza verirler, insanlar korktuğu zaman zulüm yaparlar, insanlar korktuğu zaman haksızlık yaparlar. Onun için bugün, Ekrem kardeşim için, Ekrem Başkan için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size duyulan korku var, demokrasiye duyulan korku var, millet iradesine duyulan korku var.

Onlar korkuyor ama biz korkmuyoruz. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat diyoruz. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat. Yıllar evvel bu meydanda şiir okuduğu için muhtar olamaz denilen, onunla ilgili manşet atılan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Amma velakin bakın o cumhurbaşkanı oldu, o günün korkakları, o günün vesayetçileri, Allah’ım ne büyüksün, kimler kimlerle beraber, kimler ne hale geldi?

Onlar istifa etmez kardeşlerim. Ne olacak biliyor musunuz? Bugün bu kararı verenler siyah cübbelerini haksızlığa kılıf edenler. Verdikleri kararın başında Türk milleti adına diyecekler. Evet siz Türk milletisiniz, ne yapacaksınız, sandıkta gereğini yapacaksınız. Hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki ‘hadi bakalım sizi gönderiyoruz’ diyeceksiniz.

Diyeceksiniz ki, korkunun ecele faydası yoktur. Şimdi buradan, bunları yaşadık biz. Asıl acı olanları bunları yaşayanların Ekrem Başkan’a, sizin iradenizle, millet iradesiyle seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na, şehri emine bir tiyatro neticesinde bu cezanın verilmesi. Dün benzer cezayı nasıl bu millet yırttıysa, bu verilen o cezayı sandıkta yırtacaksınız, demokrasiyle yırtacaksınız.

“ASIL MAHKEME BURASI”

Üzülmeyin, sandıkta elbette hesap verecekler. Dünün korkakları nasıl kaçarak gittilerse, bugünün korkakları da kaçarak gidecekler. Bakın 2019 31 Mart’ı hatırlayın. 1. turda ne yaptılar? Haksızlık yaptılar, abidik gubidik yaptılar. 805 bin fark attınız.

Dolayısıyla korkunun ecele faydası yok. Bugün burada bir irade var. Bugün bu irade mahkeme kurdu. Başkana verilen cezanın karşılığı mahkeme kuruldu. Asıl mahkeme burası, Saraçhane’de kurulan mahkeme. O mahkemede aklandın kardeşim.

Şimdi çok korkuyorlar, yarın 6 genel başkan olarak burada olacağız. Haksızlığın karşısında duracağız. Bu millet hiçbir zaman istibdada boyun eğmedi. Ne diyoruz, kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!

İMAMOĞLU: HAYATIMIZDA AKLIMIZA GELMEYECEK ŞEYLERİ YAŞIYORUZ


Ekrem İmamoğlu: “Kıymetli genel başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu akşam burada buluşmanın temel sebebi yaşadığımız büyük hukuksuzluk. Hayatımızda aklımıza gelmeyecek şeyleri yaşıyoruz. Bu akşam saygıdeğer genel başkanımız bizimle beraber. Yarın değerli başkanım sayın Kılıçdaroğlu beni aradı, yarın 6’lı Masa’nın liderleriyle birlikte yine İstanbulluların evinde bir arada olacağız. Zamanını sizinle paylaşacağım. Yarın halkımızı burayla davet edeceğiz. Birlikte dertleşeceğiz, konuşacağız ama önümüzde aydınlık günlere birlikte bakacağız. Bu dava Türkiye’nin düştüğü durumun özetidir.”

Ekrem İmamoğlu herkesi Saraçhane’ye çağırmıştı

Saraçhane etiketi Twitter gündeminde

Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası verildi: Herkesi Saraçhane’ye çağırdı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.