Yoğurt suyu faydaları: Yoğurdu koruyan etkili sırlar!

Evde yaptığınız yoğurt veya marketten aldığınız yoğurt çabuk sulanıyorsa bu aşçılık sırrını deneyin. İşte yoğurt suyu faydaları, yoğurdu koruyan etkili sırlar ve probiyotik yoğurt mayalama tarifi…

yoğurt suyu

Marketlerden satın aldığımız yoğurtlar bazen çabuk sulanabiliyor. Aynı sorun evde yapılan yoğurtlar içinde geçerlidir.

Yoğurdu koruyan etkili sırlar

Yoğurdu alırken büyük kaşık kullanır ve derin çukurlar açarsanız boşluklar oluşacak ve bu boşluklar su dolacaktır. Bu nedenle derin çukurlar açarak tencereden veya yoğurt kabından yoğurt alınmamalıdır.


Metal kaşık kullanmayın!

Yoğurdu metal kaşıkla tabağa alırsanız buda yoğurdun yapısına zarar verir. Bu yüzden tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. Tahta kaşık kullanmanız durumunda yoğurt hem sulanmayacak hem de çabuk ekşimeyecektir. Özellikle evde kendi yapmış olduğunuz yoğurdu da bu yöntemle günlerce koruyabilirsiniz.

Sulanan yoğurdu çöpe atmayın. Neden mi?

Sulanan yoğurdu da aslında çöpe atmamak gerekiyor. Çünkü yoğurt suyu da çok faydalıdır.


Ulusal Post’da yayınlanan bir içerikte de yoğurdun suyunun faydalarından bahsedildi;

  • Yoğurt suyu mideyi temizliyor.
  • Yoğurt suyundan 1 yemek kaşığı tüketmek bile bağırsak sağlığına iyi geliyor.
  • Yoğurt suyunun metabolizmayı çalıştıran özellikleri de bulunmaktadır.
  • Yağ yakım sürecini hızlandırdığından göbek problemi olanlara da öneriliyor.
  • Yoğurt suyunu enfeksiyon günlerinde, kahvaltıda, ara öğünlerde ve mide problemi yaşadığınız günlerde içmeniz önerilir.

Yoğurt suyundan başka ne yapılır?

Kek veya börek gibi unlu mamuller yapacaksanız bir su bardağı dolusu yoğurt suyu kullanabilirsiniz. Böreklerinize farklı bir lezzet katacaktır


Cilt maskesi yapacağınız anlarda yine yoğurt suyundan yararlanabilirsiniz. Cildinize de çok iyi gelecektir.

Evde yoğurt nasıl mayalanır, nasıl yapılır? İşte tarifi:

Yoğurt mayalama

  1. Büyük bir tencereye 3 litre süt koyup ocağın altını yüksek dereceye getirin.
  2. Sütü kaynayana kadar durmadan karıştırıp altını kısabilirsiniz.
  3. 10-15 dk kaynatılan sütün üzerinde köpük oluşuyor.
  4. Dibine yanıp taşmaması için sürekli karıştırmak önemli.
  5. Tenceredeki sütü büyük bir kaba döküp soğumasını bekleyin.
  6. Soğuduğunu anlamak için küçük parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta olması önemli.
  7. Önceden ayırdığınız mayalık yoğurda 1, 5 kepçe kaynatılan sütten ekleyip karıştırın ki mayalık yoğurt sütün sıcaklığını alsın. (Mayalık yoğurdunuz yoksa marketlerden probiyotik yoğurt mayası alıp kullanabilirsiniz.)
  8. Eğer mayalık yoğurt çok ekşiyse 1-2 küp şeker süte eklenebilir.
  9. Kasedeki mayalık yoğurt karıştırılarak kaynamış süte karıştırarak eklenir. Üzerine kapak yada buna benzer bir şey kapatıp üzerine sofra bezi ve iki mutfak havlusu ile kapatılır.
  10. En az 6 saat bekledikten sonra yoğurdun üzerini açıp kağıt havlu konulur. Bunun sayesinde yoğurdun fazla suyunu kağıt havlu alacaktır.
  11. Sonrasında hemen dolaba alıp en az 24 saat beklemesi önemlidir.

Probiyotik takviyesi çılgınlığı tehlikeli boyutta! || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.