Çankaya Belediyesi’nde maaşlara rekor zam: En düşük işçi maaşı 14.375 TL oldu

Ankara Çankaya Belediyesi’nde DİSK Genel İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı ve yüzde 134-147 zam ile en düşük işçi maaşı net 14 bin 375 liraya yükseldi.

Çankaya

Ankara Çankaya Belediyesi’nde DİSK Genel İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu tarihi bir sözleşme, Türkiye için de bir rekor… Ücretlerde yüzde 134-147 arasında artış yaptık. Ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, babası merhum Doğan Taşdelen’in de işçi dostu olduğunu belirterek, “Ben de onun oğluyum. Rahmetli Hüseyin dedem de kalorifer işçisiydi. Bu sözleşme Türkiye açısından bir rekordur. Yüzde 134-147 arasında taban yevmiyelerde artış sağladık. 15+15 olan ikramiyeyi 30+30’a çıkardık. Yaşasın özgürlük, demokrasi, cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” diye konuştu.



Genel İş Başkanı Remzi Çalışkan ile DİSK Genel İş Çankaya 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Yıldırım da Taşdelen’e teşekkür etti.

2023 memur maaşları: Hangi meslek ne kadar alacak?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.