Kılıçdaroğlu’nun “aklınızı alırım” dediği SADAT reklamı ile ilgili TV100’den açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 ekranında ‘Haftanın Panaroması’ isimli programda Uğur Dündar’a konuk oldu. Program sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısının önüne giderek paramiliter bir kuruluş olmakla ve seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla suçladığı SADAT reklamı yayınlandı.

sadat reklamı

Video aşağıda – Program sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısının önüne giderek “paramiliter bir kuruluş olmakla” ve “seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla” suçladığı SADAT’ın reklamı yayınlandı.

Kılıçdaroğlu: O az kalmış aklınızı alırım sizin!

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından reklam çıktığı anın ekran görüntüsünü paylaşarak, “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!” ifadelerini kullandı.


TV100 kanalından açıklama

Kanalın genel yayın yönetmenin “servisimizin siyasi bilgi eksikliği” açıklamasından sonra kanaldan yeni açıklamalar yapıldı.

TV100’ün sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan açıklamada, “Kanalımız Tv100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir. Kanalımız Tv100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır. SADAT yetkililerinin “Gol” diye attıkları ahlaka sığmayan Tweet’den yola çıkarak bir operasyona hedef olduğumuz ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunun çıkışı verilmiştir. Böylesi bir olayın tekrar etmemesi için de bütün önlemler alınmıştır. Üzgünüz” denildi.


Uğur Dündar: Reklamlar konusunda bilgim ve ilgim yok

Sosyal medyada oluşan tepkiler üzerine programın sunucusu Uğur Dündar Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık üç saati bulan bizim programın yayınında sadece sekiz saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş” ifadesini kullanmıştı.

Turhan Çömez: Bu bir komplodur, kurgudur, subliminal mesajdır

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Turhan Çömez Halk TV’de yaptığı açıklamada reklamın görselindeki silahlı ve maskeli kişilere dikkat çekerek “Bu bir komplodur, bu bir kurgudur. Bu bir subliminal mesajdır. Kılıçdaroğlu’na ‘Sen bizim kapımıza geldin dayandın ama biz güçlüyüz ve varız. Zannetmeyin ki sahadan elimizi çektik’ mesajı verilmiştir. Bu ağır bir tahrik, ağır bir meydan okuma ve psikolojik bir operasyondur” ifadesini kullandı.


İşte SADAT reklamı çıkan programın o kısmı:

Davutoğlu: Seçilecek Cumhurbaşkanı, Altılı Masa mutabakatına uymazsa kriz çıkar; ülke seçime gider


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.