Deprem sonrası ilk anket: Cumhur İttifakı 15 puan kaybetti!

Deprem felaketi sonrası ilk seçim anketi ORC’den geldi. Bursa’da yapılan ankete göre Cumhur İttifakı kentte 15 puan oy kaybetti.

Deprem sonrası ilk anket

Deprem sonrası ilk anket: Cumhur İttifakı 15 puan kaybetti!

ORC araştırma şirketi 11 ili vursan deprem felakati sonrası Bursa’da yaptıkları anketin sonuçlarını kamuyoyla paylaştı. Anket, 15-19 Şubat’ta 3 bin 420 kişiyle görüştü.


Deprem sonrası yapılan ilk anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı 15 puan kaybederken Millet İttifakı ise oylarını artırdı.

Seçim anketi sonuçları şöyle:

AK Parti: Yüzde 37

2018 genel seçimlerinde AK Parti Bursa’da yüzde 46,2 oy aldı. Ankete göre AK Parti Bursa’da 9 puan oy kaybediyor.

CHP: Yüzde 25,1

2018 genel seçimlerinde CHP Bursa’da yüzde 22,7 oy aldı.

İYİ Parti: Yüzde 20,3

İYİ Parti bir önceki seçimde Bursa’da yüzde 12,4 oy aldı.

HDP: Yüzde 4,3

HDP bir önceki seçimde Bursa’da yüzde 5,7 oy aldı.

MHP: Yüzde 5,1

MHP bir önceki seçimde Bursa’da yüzde 10,7 oy aldı.

  • Gelecek Partisi: Yüzde 2
  • Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1,6
  • Zafer Partisi: Yüzde 1,4
  • Deva Partisi: Yüzde 1,3
  • Diğer: Yüzde 1,9

İttifakların Bursa’daki oy oranları ise şöyle:

Millet İttifakı: Yüzde 49,5

Millet İttifakı bir önceki seçimde Bursa’da yüzde 36,9 oy aldı. Ankete göre Millet İttifakı Bursa’da yüzde 13 puan oylarını artırdı.

Cumhur İttifakı: Yüzde 42,1


Cumhur İtitfakı bir önceki seçimde Bursa’da yüzde 56,9 oy aldı. Ankete göre Cumhur İttifakı Bursa’da 15 puan oy kaybetti.

TOKİ deprem konutları: Bina ve daire örnekleri paylaşıldı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.