Gültekin Uysal’ın Ümit Özdağ paylaşımına sosyal medyada tepki

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin yaptığı paylaşım sosyal medyada tepki topladı.

gültekin uysal ümit özdağ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a verdiği yanıt sosyal medyada tepki çekti.

Ümit Özdağ Altılı Masa’yı eleştirmişti

Millet İttifakı’nın açıkladığı ortak mutabakat metnini eleştiren Ümit Özdağ, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yaptığı açıklamada, “Altılı Masa’nın kurmaylarına soruyorum. Sizi, “tarikat ve cemaatleri devletten çıkaracağız” demekten alıkoyan şey nedir? Said-i Nursi denen adamın müridi olan ortağınız Demokrat Parti Başkanı mı? Türkçe olimpiyatlarında boy gösterip cemaatlerin devlete sızmasına göz yuman diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu?” demişti.


Gültekin Uysal’ın “istismara uğramış çocuk” benzetmesi yapması tepki çekti

Özdağ’a sosyal medya hesabından yanıt veren Gültekin Uysal, “Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; Şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim!” ifadelerini kullandı.

gültekin uysal

Gültekin Uysal daha sonra bu paylaşımını sildi.

Uysal’ın açıklamasında “istismara uğramış çocuk” benzetmesi yapması tepki çekti. Ümit Özdağ da “Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı tanımak için bu twiti okuyun” şeklinde cevap verdi.

Gültekin Uysal tepkilerin ardından paylaşımını sildi. Twitter’da Uysal’a yönelik tepkilerden bazıları şöyle:

Meral Akşener, Gültekin Uysal’ı takipten çıkardı

Yaşanan bu tartışmaların ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gültekin Uysal’ı takip listesinden çıkarması dikkati çekti.

Sosyal medyada tepki yağdı

gültekin uysal

gültekin uysal

Gültekin Uysal özür açıklaması paylaştı

Sabah saatlerinden yeni bir tweet atan Gültekin Uysal, şu ifadeleri kullandı:


“Hakaret, tahrik ve iftirayı meslek edinmiş, neye ve kime hizmet ettiği malum Ümit Özdağ tarafından zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma kasıtlı saldırılarına karşı kastımı aşan çok yanlış bir örnek üzerinden cevap verdiğimden kamuoyuna üzgün olduğumu ve özrümü beyan ediyorum.”

Altılı Masa ortak mutabakat metni açıklandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.