Hasar tespit haritasındaki ayrıntı dehşete düşürdü!

Hatay’ın Antakya ilçesinin son paylaşılan hasar tespit haritası dehşete düşürdü. Paylaşılan fotoğraflar ise söylenecek söz bırakmadı.

hasar tespit haritası

Hasar tespit haritasındaki ayrıntı dehşete düşürdü!

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.


Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da milyonlarca kişi şehirlerini, mahallelerini terk etti. Yaşanan felaketin boyutu ile ilgili paylaşılan her görüntü yaşanana dehşeti boyutunu gözler önüne seriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, sosyal medya hesabı üzerinden Antakya’nın uydu görüntüsünü paylaştı.

Antakya hasar tespit haritası

antakya hasar

Kırmızı renkle işaretlenmiş yerler ağır hasarlı, turuncu renkle işaretlenmiş yerler orta hasarlı, sarı renkle işaretlenmiş yerler az hasarlı, siyah renkle işaretlenen yerler yıkık, mor renkle işaretlenmiş yerler acil yıktırılacak, yeşil renkle işaretlenmiş yerler ise hasarsız olarak değerlendirildi.

Uydu görüntüsünde yeşil renkle işaretlenmiş yani hasarsız olarak nitelendirilen sadece iki nokta bulunuyor.

Dehşet fotoğraflar

Deprem bölgesinde incelemeler yapan Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ve açıklamalar ise söylenecek söz bırakmadı.

“Kolondan elektrik hattı geçirmişler…”

“Demirin çok olması da kurtarmaz”

“Yeterince demir var. Ancak beton kötü.”

“Demirin çok olması da kurtarmaz. Hatta zarar verir. Beton bozuksa. Betonarme olmaz. Taşımaz. Betonarme: Beton+ Demir”

“Elektrikçiler krişi ne yapmış!…”

“Kolona tesisatçının yaptığına bakın..”

“Hatay… Kiriş kolona mesnetlenmemiş birleşim kısmına saplama şeklinde imal edilmiş.”

Bu nasıl bir ihmalkarlıktır?

“Beton dökerken unutulmuş…”

“Krişi kesip boru geçirmişler”

“Kolon kesilip su tesisat çalışması yapılmış. Daha sonrada demirler kaynak yapılmış…”


“Bu sonradan yapılan kirişler olmasa iki bina da depremi hasarsız atlatabilirdi…”

hasar tespit

Deprem şiddeti skalası en yüksek 12’ye kadar: Maraş 11’i gördü! || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.