Hatay’da 6,4 ve 5,8’lik depremler: Bazı binalar yıkıldı

Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi: Bazı binalar yıkıldı, sahil için ‘tsunami’ uyarısı yapıldı.

Hatay deprem

Depremler çevre illerde de hissedildi; tsunami uyarısı yapıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, saat 20.07’de merkez üssü Samandağ’da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Bölgede bulunan gazeteciler, bazı binaların yıkıldığını aktardı.


Lütfü Savaş: Bazı binalar yıkıldı, enkaz altında kalanlar var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: “Bazı binalarımız yıkıldı. Maalesef enkaz altında kalanlar olduğuna dair ihbarlar geliyor. Bir köprümüz de yıkıldı.”

6 Şubat Pazartesi günü en az 41 bin 156 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin 15. gününde, merkez üssü Hatay olan birçok kentte hissedilen 2 deprem daha meydana geldi. İlk deprem, 16,7 kilometre derinlikte gerçekleşirken, ikinci deprem 7 kilometre derinlikte oldu. Depremler, Hatay ve çevre illerden de şiddetle hissedildi.

İlk belirlemelere göre, bazı binalar yıkıldı.
Hatay merkezli deprem Orta Doğu’da birçok ülkede hissedildi.

AA’nın haberine göre, Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı da salladı.

Deprem Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi.

Hatay Valisi’nden açıklama: Bazı ihbarlar aldık
Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, “Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor.” dedi.


Haluk Levent: Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde Haluk Levent, depremlerin ardından sadece Samandağ’da 5 hasarlı binanın yıkıldığını aktardı.

Hatay Defne’de 6,4 büyüklüğünde deprem


 

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.