Mansur Yavaş’tan ‘adaylık’ açıklaması: Görev olarak kabul edebilirim

Cumhurbaşkanı adayı gündemiyle ilk kez bir araya gelecek altılı masa toplantısı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yavaş, FOX TV canlı yayınında adaylıkla ilgili bir soruya yanıt verdi.

Mansur Yavaş adaylık

Video aşağıda – Mansur Yavaş’tan ‘adaylık’ açıklaması: Görev olarak kabul edebilirim.

Gözler Altılı masanın 2 Mart’ta “Cumhurbaşkanı adaylığı” gündemiyle toplanacağı toplantıya çevirildi. Altı lider, ilk kez isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacak.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylıkla ilgili bir soruya FOX TV canlı yayınında yanıt verdi.

“Böyle bir talebim yok ama görev olarak kabul edebilirim”

Mansur Yavaş, “Genel Başkanımız aday olursa arkasındayız, Altılı Masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız ama Altılı Masa başka bir karar alırsa benim böyle bir talebim yok ama görev olarak kabul edebilirim, böyle bir karar oy birliği ile alınırsa. Altılı Masa’nın en uygun kararı vereceğine inanıyorum. İşime odaklıyım” ifadelerini kullandı.

Muhalefette aday trafiği yoğunlaştı: Akşener ile Kılıçdaroğlu görüşmesinde hangi konular gündeme geldi?

26 Şubat Pazar günü partisinin Meclis grubu ve Parti Meclisi’nden cumhurbaşkanı adayını belirleme süreçleri ve ittifak görüşmelerini yürütme konusunda yetki alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hemen arkasından randevu talep ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le 27 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde bir araya geldi. Görüşme yerinin bile basından gizlendiği görüşmenin saat 10.00’da başladığı ve yaklaşık 1,5 saat sürdüğü kulislere yansıyan bilgilerden.

Kılıçdaroğlu: Aday konusu 2 Mart’ta çözülür

Görüşmenin ardından CHP’nin haftalık olağan MYK toplantısına başkanlık eden Kılıçdaroğlu’nun, görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadığı, ancak “çok olumlu, iyi bir görüşme” olduğunu belirtmekle yetindiği öğrenildi.


CHP lideri, kurmaylarına da bu süreçte görüşme ve adaylık konusunda kamuoyuna açıklama yapmamaları uyarısında bulundu.

CHP kaynaklarına göre, Kılıçdaroğlu görüşmeden son derece “moralli” geldi ve 2 Mart’ta da adaylık sorununun çözüleceği mesajı verdi.

BBC Türkçe‘ye konuşan bir CHP yöneticisi, Perşembe günkü Altılı Masa toplantısında aday isminin netleşeceği, ancak kamuoyuna daha sonra özel bir toplantıyla açıklanabileceğini belirtirken, cumhurbaşkanı adayının güçlü olasılıkla Kılıçdaroğlu olacağı görüşünü dile getirdi:

“Artık masada aday konusunda sorun çıkacağını düşünmüyorum. 2 Mart’ta bu iş çözülür. 1 yıl boyunca görüşmeler yürütülmüş, 5 ayrı metin çıkmış. Genel Başkan, ‘iyi bir görüşme oldu’ dedi. Kendisi ‘bu iş 2’sinde çözülür’ havasındaydı. Üslubuna, havasına bakınca riskli bir alan görünmüyor izlenimi edindim. Bu aşamadan sonra da masadan sürpriz bir isim çıkmaz. Genel başkanın aday olarak çıkacağını tahmin ediyorum. Meral Hanım belki eleştirilerini masada da dile getirir ama sonuçta bir uzlaşmayla çıkılır.”


Mansur Yavaş’ın FOX TV ve Habertürk’te yaptığı açıklamaların tamamı:

Erdoğan: İstediğimiz çalışmayı yürütemedik, sizden helallik istiyorum


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.