Shout’un Japon Kültürleri Taşıyan Koleksiyonuyla Stilinizi Yenileyin

Büyük beden modası, tüm zamanların en popüler trendlerinden biridir. Geniş kalıplara sahip oversize giysiler rahatlıklarıyla ön plana çıkmaktadır. Her yaş için geçerli olan bu terim İngilizceden dilimize geçmektedir. Over ve size’i birleştiren türetilmiş bir kelimedir.

shout japon oversize

İngilizcede over, büyük, size ise beden olarak adlandırılmaktadır. Genellikle yanlış anlaşılan büyük beden, giysinin bir beden büyük olduğu anlamına gelmektedir. Bu nedenle oversize beden ölçüleri 2XL, 3XL ve 4XL gibi daha büyük bedenleri ifade etmektedir.

Oversize Nedir? Oversize Kalıpları Nasıldır?

Modayı yakından takip etmek isteyen kişiler büyük beden olmak ne demektir sorusuna cevap aramaktadır. Oversize demek hem salaş hem de rahat parçalar olarak özetlenebilir. Zahmetsiz şıklık olarak da tanımlanan bu kombin, gün içerisinde rahat edilmesine yardımcı olmaktadır.

Oversize beden giyim kadın, erkek ve çocuklar için birçok seçeneğe sahiptir. Büyük desenler olarak adlandırılan bu terim, modaya uygun bir stil yaratmayı anlatmaktadır. Büyük beden bir stil yaratmak için bir veya iki beden daha büyük beden giysiler satın almak işe yaramamaktadır.

Oversize beden giysiler, kumaşın kesimi ile karakterize edilmektedir. Kombinin oversize olması için üst ve alt uyum sağlamalıdır. Genelde üst beden için geniş kalıplar, alt beden için dar pantolonlar, taytlar ve etekler tercih edilmektedir.

Oversize Pantolon Giyim Tarzı

Büyük beden pantolonlar, 2017’de moda tasarımcılarının odaklandığı büyük beden parçalar arasında en büyük paya sahip olmaktadır. Herkesin kullanabileceği stillerden biri olan oversize modeli, fiziğine ve hayata bakış açısına uygun olan kişiler tarafından oldukça beğenilmektedir. Hemen hemen her pantolon modelinde bulunan oversize pantolonlar sayesinde podyumları hiç aratmayan bir görüntü elde edilmektedir.

Büyük beden tanımı, normal bedenden daha büyük bir bedeni ifade etmektedir. Modelin en büyük özelliği vücuda oturan önemli kısmı dışında salaş görünmesidir. Oversize kıyafetlerin şık görünmesini sağlayan bel ve omuz kesimleri olmaktadır.

Oversize modeller rahatlık açısından puan toplar ve trend görünmeyi sevenlerin tercihi olmaktadır. İnsanların büyük beden giyinmesinin temel nedeni, onlara maksimum özgürlük vermesidir.

Oversize Pantolon Modelleri

Zamansız parçalardan biri olan eşofman aynı zamanda tüm moda trendlerinin hakim olduğu parçalardan biridir. Oversize pantolonların, diğer pantolonlar arasında en önemli farkı yüksek belli olarak tasarlanmasıdır. Ayrıca bilek kısımları da geniş kesilir ve bileklerde jogger denilen bantlar kullanılmaktadır.

Sokak giyiminin ve spor giyimin vazgeçilmezi olan oversize pantolon modeli çeşitli parçalarla kullanılmaktadır. Hem kadınların hem de erkeklerin vazgeçilmez modellerinden biri olan oversize pantolon modeli rahat bir görünüm sağlamaktadır.

Oversize Pantolon Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Büyük beden giyim tarzının benimsenmesini sağlayan pek çok avantaj bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle genler ve sokak modası olarak çok geniş bir yelpazede kendine yer edinmektedir. Bununla birlikte, büyük beden pantolon giyen herkes modaya uygun değildir.

Büyük beden pantolonların şık ve iddialı görünmesi için onları doğru parçalarla eşleştirmek çok önemlidir. Büyük beden pantolon kullanırken de unutulmaması gereken bazı püf noktaları vardır. Her şeyden önce, dar ve geniş parçaları karıştırma ve eşleştirme ihtiyacı günümüzde çekiciliğini yitirmiştir.

Bu nedenle büyük beden pantolonları bol kapüşonlu veya shout oversize sweatshirt ile kombinlemek sorun olmaz. Ancak büyük beden pantolonları dar üstlerle kombinlemeyi engelleyen bir moda tabusu da yoktur. Yalnızca her iki tarz da farklı koşullarda tercih edilmektedir. Özellikle özel hayatta ve sporda tamamen bol parçalar ile bir kombin tercih edilirken, gayri resmi işlerde dar parçalar tercih edilmektedir.

Büyük beden erkek pantolon modelleri ile kombin yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da renk kullanımıdır. Büyük beden pantolonlar için birçok renk seçeneği mevcuttur. Bu kişiye istenilen rengi seçme özgürlüğü vermektedir.

Ancak kombin yaparken çok fazla rengi bir arada kullanmamak gerekir. Büyük beden pantolon modellerinin üzerindeki baskı, kıyafette istenilen rengi verir. Bu kurala uyulduğunda sade bir görüntü yakalanabilmektedir.

Kilo problemi olan kişiler kalın kumaşlardan değil, ince örgülerden tasarlanan oversize pantolon modeller tercih edilmelidir. Bunun için pamuklu ya da penye gibi daha hafif kumaş seçeneklerine bakılabilir.

Shout Oversize Pantolon Modelleri

Üretiminin ilk gününden itibaren her zaman en kaliteli malzemeleri kullanan Shout, diğer ürünlerinde olduğu gibi shout oversize pantolon modelleriyle de gurur duymaktadır. Yüksek kaliteli malzemelerin yanı sıra Kore ve Japon mitolojisinden karakterlerin yer aldığı yüksek kaliteli baskılara sahip oversize pantolonlar, gardıroplarda uzun süre durmaktadır.

Özgün tasarımları ile dikkat çekmeyi sevenlere hitap eden Shout’un oversize pantolon modelleri, pamuklu kumaşlardan üretilmektedir. Doğal ürünlerin kullanıldığı Shout’un büyük beden pantolonları, cilt ve çevre için en iyi seçeneklerden biridir.

Bu sebepler kaynaklı Shout’un büyük beden pantolonları fark yaratmak için en iyi seçeneklerden biridir. Kaliteli kumaşları ve baskılarıyla her zaman dikkat çeken bu modeller, her ortamda dikkatleri üzerine çekiyor.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.