Alışveriş merkezlerini ziyaret edenlerin sayısı yarı yarıya azaldı!

Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, “Alışveriş merkezlerini ayakta tutan turistlerdi fakat depremden sonra bir korku oluştu. Şubat ayında AVM’lerde ayak sayısı yarı yarıya düştü. Ama Mart ayında toparlanıyoruz” dedi.

avm alışveriş merkezleri

Alışveriş merkezlerini ziyaret edenlerin sayısı yarı yarıya azaldı!

Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan depremler sonrasında azalan turist sayısı etkisiyle Şubat ayında AVM’lerde ayak sayısının yarı yarıya düştüğünü söyledi.


Bloomberg HT yayınına katılan Atakan “Depremde lazım olan en önemli şeylerden biri de iç çamaşırıydı, bütün stoklarımızdan o bölgeye hitap eden çamaşırların hepsini gönderdik. 15 tane üretim tesisimiz var ve bu tesislerimizden bir bandı sadece bu bölgeye yardıma ayırdık” dedi.

Afet bölgesinde çoğu tesisin tekstil üretimi yaptığını belirten Atakan “Biz de oralardan tedarikte bulunuyoruz. Kumaş, iplik alıyoruz. Ama tabii ki depremden sonra birçoğu yıkıldı. Şu anda yapılması gereken ilk şey oraları ayağa kaldırmak. Aslında birçoğunun da sigortası var ve buradan sigorta şirketlerine de büyük sorumluluk düşüyor. O binaları tekrar aktif hale getirip çalışır pozisyona sokmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bölgede üretim tesisleri açacağız

Atakan “Biz de bölgenin daha hızlı ayağa kalkması amacıyla bölgeye yatırım yapma kararı aldık. Biz Kırıkkale, Erzurum ve Kilis’te üretim yapıyoruz ama o bölgeyi öncelikli pozisyona aldık. Önümüzdeki günlerde bölgede üretim tesisleri açacağız. Bölgeyi ayağa kaldırmak için paraya ihtiyaç var, alınan teşviklerin ve ödemelerin yatırıma dönüşmesi lazım ve bunların güzel denetlenmesi lazım. Bu teşviklerin alınıp da başka yerlere kullanılmaması gerekiyor. Bu teşviklerin yatırımlarla tekrar ülkemize geri döndürülmesi lazım” diye konuştu.

Atakan “Bizim 7 milyon adetlik bir satış kapasitemiz vardı ve bunun yüzde 50’sini ihracat yapma hedefimiz vardı. Hedefimize ulaştık. 2023’ün Ocak ayında da ihracatımız güzel gidiyordu ama depremle birlikte Şubat’ta düşüşler yaşadık. Mart ayında toparlanma sürecine doğru gidiyoruz ve daha da iyi olacağına inanıyoruz” dedi.


“Alışveriş merkezlerinde ayak sayısı yarı yarıya düştü”

Alışveriş merkezini ayakta tutanın turistler olduğunu söyleyen Atakan “Turistler gelmezse biz kime ürün satacağız? Bizim Dövize ihtiyacımız var. Deprem bir gerçek ve bunla mücadele edilmesi gerekiyor ama yanlış algı da oluşturmamamız gerekiyor. Çok feveran edince insanlar korkuyor ve ben İstanbul’a gelmeyeyim diyor. Şubat ayında AVM’lerde ayak sayısında yarı yarıya düşüş oldu ama Mart ayında toparlıyoruz” yorumunda bulundu.

Kârlılığın yatırıma gitmesi gerekiyor

Atakan “Sanayici için şu süreç fahiş kâr edilebilecek bir süreç değil. Şu an kârlılığın yatırıma gitmesi lazım. Çalışanımızı ve tesislerimizi ayakta tutmamız lazım. Çok para kazanacağız hedefi ile üretim tesisimizi kapatıyoruz dersek ülkeye ihanet etmiş oluruz. Bu süreçte düşük kârlarla yatırım yapıp hayatta kalmamız gerekiyor

Ocak ayında ürünlerimize yüzde 30’luk fiyat artışı yaptık; ama artışlarımızı her zaman enflasyonun çok altında yapıyoruz. Sene boyunca da başka artış yapmamak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Atakan İstanbul’a göç etmiş depremzedeler iş başvurusunda bulundukları zaman kendilerine ayrıcalık tanıdıklarını da sözlerine ekledi.


Kaynak: “AVM’lerde ayak sayısı Şubat’ta yarı yarıya düştü”- (bloomberght.com)

Fatih Altaylı: Borsada son 10 yılda dev kayıp!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.