İmamoğlu ve Yavaş’tan seçim güvenliği çağrısı: Türkiye Gönüllüleri’ne katılın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, seçim güvenliği için Türkiye Gönüllüleri’ne katılım çağrısı yaptı.

imamoğlu yavaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimi ile 28. Dönem Milletvekili seçimi için sandık güvenliği konusuna dikkat çekti.

İmamoğlu ve Yavaş, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları video ile Türkiye Gönüllüleri’ne katılım çağrısında bulundu.


“Her şey çok güzel olacak”

İBB Başkanı İmamoğlu paylaşımında, “14 Mayıs’ta yeni bir dönemi beraber başlatacağız. Millet İttifakının platformu olan Türkiye Gönüllüleri’ne katılarak sandıklarda sorumluluk üstlenin” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

— Değerli vatandaşlarım; 14 Mayıs’ta yeni ve umut dolu bir dönem başlıyor. Milleti yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum eden bu bozuk düzenden hep birlikte kurtulacağız. Hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği seçimlerinde büyük başarı kazanacağımızdan en küçük bir şüphem yok ama bunun için sandık güvenliğini sağlama almamız gerekiyor. Zira seçim kazanmanın yolu, sadece vatandaştan oy almaktan değil, aynı zamanda oyları koruyabilmekten de geçiyor.

— Seçim günü sandıklarımızın başında olacak, tüm oylarımıza sahip çıkacağız ki elektriklerin kesilmesine, trafolara kedilerin girmesine müsaade etmeyelim. Bu seçimde sandığa sahip çıkmak demek, ülkemize sahip çıkmak demek. Gelin, hep birlikte bir tarih yazalım. İster desteklediğiniz partinin sandık görevlisi olun isterseniz Millet İttifakı’nın platformu olan Türkiye Gönüllüleri’ne katılarak sandıklarda sorumluluk üstlenin. Bu seçimi milletçe kazanacağız. Birlikte çalışacak ve birlikte başaracağız. Her şey çok güzel olacak.

“14 Mayıs’ta yeni bir dönemi beraber başlatacağız”

ABB Başkanı Yavaş ise, paylaşımına şu notu düştü:


“14 Mayıs’ta yeni bir dönemi beraber başlatacağız. Tüm vatandaşlarımızı Millet İttifakının platformu olan Türkiye Gönüllüleri’ne katılarak sandıklarda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum.”

https://twitter.com/mansuryavas23/status/1637367293712691200?s=20

Mansur Yavaş’ın açıklamaları şöyle:

— 14 Mayıs günü Türkiye’de yeni bir başlangıç yaşayacağımıza yürekten inanıyorum. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılını daha adil ve daha demokratik bir Türkiye’de kutlayacağız. İşte bunun için önce seçim güvenliğini sağlamamız gerekiyor. 14 Mayıs’ta hem oylarımızı hem de geleceğimize sonuna kadar sahip çıkacağız.

— Sizleri ister desteklediğiniz partinin sandık görevlisi olarak isterseniz de Türkiye Gönüllülerine katılarak ülkemiz geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum. Gelin, hep birlikte demokrasimize ve hür irademize sahip çıkalım. Umutla beklediğimiz değişimin bir parçası olalım.


Türkiye Gönüllüleri web sitesine buradan ulaşabilir, sandık güvenliği için başvuru yapabilirsiniz.

ORC’den seçim anketi: Dört aday yarışırsa oylar nasıl olur?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.