Muharrem İnce aday oldu: Seçim 2. tura kalacak, yüzde 60’ın üzerinde oyla seçileceğim

Muharrem İnce, Doğu Perinçek ve Sinan Oğan cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK’ye başvurdu. Yüksek Seçim Kurulu önünde konuşan Muharrem İnce, “Göreceksiniz, bu kampanyayı 30’un üzerinde bir oyla tamamlayacağız. Seçim 2. tura kalacak. İkinci turda da 60’ın üzerinde oyla Cumhurbaşkanı seçileceğim” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce

Muharrem İnce: Yüzde 60’ın üzerinde oyla seçileceğim

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce YSK’ya giderek Cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu yaptı.


Başvuru sonrası açıklama yapan Muharrem İnce, Türkiye’de bir “trol ordusu”nun bulunduğunu, bunların kendisine sataştıklarını, iftira attıklarını, küçük düşürmeye çalıştıklarını savundu. Seçimi kazanacaklarını söyleyen İnce, “Bugün oy oranımız 19-20’lerde” dedi.

Muharrem İnce: Seçim ikinci tura kalacak

Kampanya sürecinde bazı adayların oyunu artıracağını, bazılarının da düşüreceğini belirten İnce, “Biz bu kampanyayı 30’un üzerinde bir oyla tamamlayacağız. Seçim ikinci tura kalacak, ikinci turda da yüzde 60’ın üzerinde bir oyla cumhurbaşkanı seçileceğim. Bunu da herkes görecek” diye konuştu.

İnce, “Adaylıktan Kılıçdaroğlu lehine çekilebilirim” demişti

Muharrem İnce, 16 Mart’ta Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamada; durum değerlendirmesi yaptığını ve seçimde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilebileceğini söylemişti.

Doğu Perinçek ve Sinan Oğan da adaylık başvurusunda bulundu

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu. Perinçek, “Büyük Türk milleti, zorluklardan büyük çözümlerle, büyük kararlarla çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum” diye konuştu. Perinçek’in ardından ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de YSK’ye cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu. İnce, “Yüzde 60’ın üzerinde oyla seçileceğim” iddiasında bulundu.


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK), cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

Perinçek, başvuru sonrası YSK Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nin yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK’ye başvuruda bulunduğunu ifade eden Perinçek, şunları kaydetti: “Büyük bir milletin vatandaşlarıyız. Büyük Türk milleti, zorluklardan büyük çözümlerle, büyük kararlarla çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu Başkanımıza gerekli evrakı teslim ettim.”

Perinçek, açıklamanın ardından, seçimin ikinci tura kalması halinde ittifaklara açık olup olmadığına ilişkin soru üzerine, “Seçim ikinci tura kaldığı zaman, Doğu Perinçek ikinci tura kalır. İkinci turda biz olacağız” ifadesini kullandı.

Perinçek’in ardından Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, beraberindeki heyetle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK), gelerek cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.


YSK çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oğan, şunları söyledi: “Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak biz, ‘Bu yarışta varız’ dedik. Çarşamba günü başlayacak imza süreciyle beraber çok hızlı şekilde imzayı toplayıp yarışta yer almak istiyoruz. Seçimlerin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda bu seçimleri alacağımızı düşünüyoruz. İkinci tur için Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin iddialı bir adayı olarak sahada olacağız. En genç, en dinamik adayı olarak. Memlekette kanayan birçok yara var. Hala Fırat Çakıroğlu’nun yarası dinmemiş, hala Sinan Ateş’in yarası dinmemiş. Tüm bunların, haksızlıkların, hukuksuzlukların ve ülkemizdeki herkesin tüm renkleriyle, tüm kökenleriyle Türk milletinin bir ve bütün olması için sahadayız.”

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılmıyor, Fatih Erbakan cumhurbaşkanı adayı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.