Seçim anketi: Depremlerin ardından Erdoğan’ın oy oranı ne durumda?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şubat ayında Optimar ve Areda Survey tarafından yapılan seçim anketi sonuçları…

seçim anketi

Optimar ve Areda Survey seçim anketi sonuçları: Depremlerin ardından Erdoğan’ın oy oranı ne durumda?

Optimar seçim anketi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin aktardığına göre; Optimar Araştırma Şirketi, ankete katılanlara “Deprem sonrası yapılan müdahalenin tüm illerde zamanında ve doğru yapıldığını düşünüyor musunuz?” diye sordu. Selvi, “Çıkan sonuç iktidar açısından uyarıcı mahiyette” yorumunu yaptı.


Yüzde 64,7 depeme zamanında ve doğru müdahale yapılmadığını düşünüyor

Ankete katılanların yüzde 64.7’si zamanında ve doğru müdahale yapılmadığını düşünüyor. Zamanında müdahale edildi diyenlerin oranı ise yüzde 35.3’te kalıyor.

“Deprem hasarının giderilmesinde hangi lider daha başarılı?”

Optimar’ın seçim anketinde “Depremden sonraki süreçte parti liderlerinden hangisinin hasarın giderilmesinde daha başarılı olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna da, ankete katılanların yüzde 49.7’si Erdoğan derken, Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 12.7 çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim anketi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunuzu kime verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 43.2’si Erdoğan yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu ise yüzde 13.5’le ikinci sırada geldi. Onu yüzde 11.8’le Mansur Yavaş takip etti. Ekrem İmamoğlu ise yüzde 8.8 alan Selahattin Demirtaş’ın ardından yüzde 7.4’le beşinci sıraya gerilemiş durumda.

Areda Survey seçim anketi

İktidara yakınlığıyla bilinen Areda Survey şirketi Şubat ayı anket sonuçlarını açıkladı. Şirketin Ocak ayı anketine göre AK Parti 2 puan kaybederken MHP de iki partinin gerisine düştü

Areda Survey, ‘Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye ve hangi partiye oy verirsiniz?” diye sordu. 23-27 Şubat tarihleri arasında yapılan ankete 3 bin vatandaş katıldı. AK Parti’nin aynı şirketin bir önceki anketine göre iki puan kaybettiği görüldü.

Recep Tayyip Erdoğan
AK Parti:
Şubat ayı: Yüzde 38,5
Ocak ayı: Yüzde 40,8

Kemal Kılıçdaroğlu
CHP:
Şubat ayı: Yüzde 22,8
Ocak ayı: Yüzde 22,6

Mithat Sancar – Pervin Buldan
HDP:
Şubat ayı: Yüzde 10,5
Ocak ayı: Yüzde 10,2

Meral Akşener
İYİ Parti:

Şubat ayı: Yüzde 10,4
Ocak ayı: Yüzde 9,9

Devlet Bahçeli
MHP:
Şubat ayı: Yüzde 10,1
Ocak ayı: Yüzde 10,3


(Geçen ayın anketinde MHP, HDP ve İYİ Parti’nin önün görünüyordu)

Fatih Erbakan
Yeniden Refah Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 1,6
Ocak ayı: Yüzde 1,3

Ümit Özdağ
Zafer Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 1,4
Ocak ayı: Yüzde 0,8

Muharrem İnce
Memleket Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 1,1
Ocak ayı: Yüzde 0,6

Ali Babacan
DEVA Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 0,9
Ocak ayı: Yüzde 0,8

Erkan Baş
Türkiye İşçi Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 0,4
Ocak ayı: Yüzde 0,4

Mustafa Destici
Büyük Birlik Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 0,3
Ocak ayı: Yüzde 0,2

Temel Karamollaoğlu
Saadet Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 0,6
Ocak ayı: Yüzde 0,8

Ahmet Davutoğlu
Gelecek Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 0,4
Ocak ayı: Yüzde 0,1

Gültekin Uysal
Demokrat Parti:
Şubat ayı: Yüzde 0,3
Ocak ayı: Yüzde 0,1

Doğu Perinçek
Vatan Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 0,2
Ocak ayı: Yüzde 0,2


Mustafa Sarıgül
Türkiye Değişim Partisi:
Şubat ayı: Yüzde 0,1
(Bir önceki ay listede yok)

Meral Akşener: Altılı Masa, millet iradesinin kararlarını yansıtma vasfını kaybetmiştir


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.