AKP’nin Cumhur İttifakı’na katılmaları için görüşmeleri sürdürdüğü Yeniden Refah Partisi’nin Gençlik Kolları Başkanı Güler, ittifaka katılım şartlarından bazılarını açıkladı. Şartlar arasından yer alan ailenin korunmasını ve kadına şiddetin önlenmesini düzenleyen yasanın kaldırılması talebi de yer aldı.
Cumhur İttifakı’na davet edilen Yeniden Refah Partisi’nin Gençlik Kolları, dikkat çeken ittifak şartları açıkladı: “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kaldırılsın.”
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün (10 Mart) Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan‘ı ziyaret ederek, partinin Cumhur İttifakı’na katılımı için resmi davette bulundu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı’nda görmek istediklerini ifade ettiler. Yetkili kurumlarımızla değerlendirmeler yapıp istişare edeceğiz. Kendilerine de en kısa zamanda cevap vereceğiz” açıklamasında bulundu.
Bugün kararını açıklaması beklenen Yeniden Refah Partisi’nin Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, ittifak için istediği şartları açıkladı.
Yeniden Refah Partisi, Güner’in sıraldığı şartlara göre, uzun süren mücadeleler sonucu kabulü sağlanan ‘6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un da kaldırılmasını istiyor.
Güner, “Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor” diyerek bir paylaşım yaptı.
Güner paylaşımında şunları sıraladı:
- LGBT derneklerinin kapatılması
- Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi
- 6284 kalkması
- Süresiz nafakanın ortadan kalması
- Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi
https://twitter.com/melihguuner/status/1634479258075639809?s=20
Bilgi: 6284 Sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kapsamı nedir?
6284 Sayılı Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.