Erdoğan’dan Prof. Naci Görür’e: Ya müsvedde bu!

Patates soğan fiyatlarını eleştiren Prof. Dr. Naci Görür’ü hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düşünün barajın yok, havalimanın yok, TOGG’un yok, uçak gemin yok, ‘domates, patates kaç para onu söyle…’ Ya müsvedde bu. Senin profesörlüğünden bu millete ne hayır gelir ya?” ifadelerini kullandı.

erdoğan naci görür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekili aday tanıtımı buluşmasında konuştu.

Erdoğan, isim vermeden Prof. Dr. Naci Görür’e yönelik şu ifadeleri kullandı:


“Geçen akşam bir TV kanalında bir profesör, ne dese beğenirsiniz? ‘Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez. Soğan, patates kaç para onu söyle.’ Bu adam profesör. Barajın yok, yolun yok, bütün bunlarla beraber TOGG’un yok, uçak gemin yok… “domates – patates kaç para onu söyle?” Bu adam profesör. Müsvedde bu. Senin profesörlüğünden bu millete ne hayır gelir?”

İşte Erdoğan’ın konuşmasından ilgili kısım:

Darbecilerin, terör örgütlerinin koltuğunun altından kalkmasaydık, kısacası karşımızdakiler gibi olsaydık milletimizin karşısına alnımız ak bir şekilde çıkabilir miydik? İnşallah önümüzdeki dönemde ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz.

Unutmayın ‘doğru zaman, doğru adam, doğru karar. Türkiye yüzyılı için hemen şimdi.’


‘BUNLARIN VİZYONU ERTESİ GÜNÜ GÖREMEYECEK KADAR SIĞ’

2023 hedeflerimizi açıkladığımızda birileri bize dudak bükmüştü. Bunu akılları almayanlar, 2053 ve 2071 hedeflerimizi duyunca tümden zıvanadan çıkmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yönetim sistemimizi değiştirecek tarihi bir reformu hayata geçirdiğimizde de aynı tepkiyle karşılaştık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yerden yere vuranlar, bugün at pazarlıklarıyla tepe tepe kullanmanın hesaplarını yapıyorlar. Bunların ülkenin hayrını gözetmek gibi bir dertleri yok. Tek dertleri, bir avuç muhterise ikbal devşirmektir. Bunların vizyonu ertesi günü göremeyecek kadar sığdır, sığ.

‘AK PARTİ AYRICALIKLI ZÜMRELERİN DEĞİL, 85 MİLYONUN TAMAMININ HAYALLERİNİN ORTAK PAYDASIDIR’

Biz 2023 hedeflerimizde milletimize ilan ettiğimiz projelerin çoğunu hayata geçirdiğimiz gibi, şimdi çok daha büyük vizyonlara yelken açıyoruz. Bunun için ‘Cumhur İttifakı bir ilkeler ittifakıdır’ diyoruz. AK Parti herhangi bir sınıfın, yıllarca kendini seçkin bir yerde görerek milleti aşağılayan zümrelerin değil, 85 milyonun tamamının hayallerinin ortak paydasıdır.

Biz bu milleti içindeki tüm renkleriyle birlikte kucaklamayı, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeyi, temel hak ve özgürlükleri asli müktesep olarak kabul etmeyi sürdüreceğiz. İnsanları yaradılışta eş, dinde kardeş görme yaklaşımıyla vatan topraklarının her karışımına hizmet vermeye devam edeceğiz.

Siyasete başladığımız günden beri vesayet odaklarıyla çarpışa çarpışa yürüdüğümüz bu yoldan milim sapmadan daha ileri yürümenin mücadelesini vereceğiz. Umudunu millet dışı her odağa, her güce, içeride ve dışarıda yaşanan her arzi gelişmeye bağlayanların milletin tercihlerine saygı duyacağı günleri göreceğimize inanıyorum.


Bay Bay Kemal niçin bu görüşmeyi HDP’nin genel merkezinde değil de parlamentoda yaptı? Kapalı kapılar arkasında ne görüştüler? 14 Mayıs seçimlerinin en hayırlı neticelerinden biri de, ülkemiz muhalefetini bu alacakaranlık kuşağından çıkarmak olacaktır.

Erdoğan: Hangi partiye oy verirse versin her vatandaşımızı AK Parti’nin tabi bir mensubu olarak sayıyoruz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.