Forbes Türkiye’nin en zenginleri listesinde zirve değişti!

İş dünyası dergisi Forbes, 2023’ün Milyarderler Listesi’ni açıkladı. Listeye bu yıl Türkiye’den 26 isim girdi. Türkiye’nin en zengin insanı unvanını ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu aldı.

forbes ibrahim erdemoğlu

Forbes Türkiye’nin en zenginleri listesinde zirve değişti!

Forbes Milyarderler Listesi’nde yer alan milyarderlerin sayısı bu yıl 2 bin 640’a gerilerken, milyarderlerin toplam serveti de 500 milyar dolar düşüşle 12,2 trilyon dolara indi.


Forbes’un 2021’de yayımladığı Milyarderler Listesi’nde yer alanların sayısı 2 bin 755’e yükselerek rekor kırmış, Kovid-19 salgınına rağmen milyarderlerin toplam serveti 5 trilyon dolarlık artışla 13,1 trilyon dolara ulaşmıştı.

Forbes Milyarderler Listesi’nde bu yıl Türkiye’den 26 isim yer aldı. Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 57,8 milyar dolar oldu. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497’nci en zengin insanı oldu.

Erdemoğlu’nu 534. sırada 5 milyar dolarlık servetiyle Yıldız Holding’in sahibi Murat Ülker izliyor.

Yine SASA Polyester’in sahiplerinden İbrahim Erdemoğlu’nun kardeşi Ali Erdemoğlu ise 4 milyar 700 milyonluk servetiyle Türkiye’nin üçüncü, dünyanın 580. zengini olarak öne çıkıyor.

Koç holdingin en büyük hissedarlarından olan Semahat Sevim Arsel, 3 milyar dolarlık servetiyle Koç ailesinden listeye giren isimlerden biri. Arsel, Türkiye’nin dördüncü, dünyanın 982. en zengin milyarderi.

Forbes’un Milyarderler Listesi’ne Türkiye’den giren 26 isim şöyle:

1- İbrahim Erdemoğlu – 5,3 milyar dolar (Erdemoğlu Holding)

2- Murat Ülker – 5 milyar dolar (Yıldız Holding)

3- Ali Erdemoğlu – 4,7 milyar dolar (Erdemoğlu Holding)

4- Semahat Sevim Arsel – 3 milyar dolar (Koç Holding)

5- İpek Kıraç – 2,9 milyar dolar (Koç Holding)

6- Rahmi Koç – 2,7 milyar dolar (Koç Holding)

7- Cemil Kazancı – 2,5 milyar dolar (Kazancı Holding)

8- Ferit Şahenk – 2,5 milyar dolar (Doğuş Grubu – Garanti)

9- Erman Ilıcak – 2,3 milyar dolar (Rönesans Holding)

10- Filiz Şahenk – 2,3 milyar dolar (Doğuş Grubu)


11- Sezai Bacaksız – 2,2 milyar dolar (Limak Holding)

12- Hamdi Ulukaya – 2,1 milyar dolar (Chobani Inc.)

13- Bülent Eczacıbaşı – 1,9 milyar dolar (Eczacıbaşı Holding)

14- Faruk Eczacıbaşı – 1,9 milyar dolar (Eczacıbaşı Holding)

15- Mehmet Sinan Tara – 1,9 milyar dolar (Tara Holding – ENKA)

16- Nihat Özdemir – 1,8 milyar dolar (Limak Holding)

17- Mustafa Küçük – 1,7 milyar dolar (LC Waikiki)

18- Hamdi Akın ve Ailesi – 1,5 milyar dolar (Akfen Holding)

19- Ahmet Çalık – 1.5 milyar dolar (Çalık Holding)

20- Aydın Doğan – 1,3 milyar dolar (Doğan Holding)

21- Deniz Şahenk – 1,3 milyar dolar (Doğuş Grubu)

22 Mehmet Ali Aydınlar – 1,2 milyar dolar (Acıbadem Sağlık Grubu)

23- Şefik Yılmaz Dizdar – 1.2 milyar dolar (LC Waikiki)

24- Ali Metin Kazancı – 1,1 milyar dolar (Kazancı Holding)

25- Murat Vargı – 1 milyar dolar (MV Holding – Turkcell, KVK)


26- Turgay Ciner – 1 milyar dolar (Ciner Grubu)

GPT-5, Yapay Genel Zeka ve Tekillik dönemini başlatabilir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.