Yapay zekaya göre ayaklarımız 100 yıl sonra böyle olacak!

Yapay zeka destekli bir tahmin ayaklarımızın 100 yıl sonra böyle görüneceğini iddia ediyor. Gelecekte ne tür ayakkabılar giyebileceğimizi tahmin etmek için yapay zekayı kullanan ekip önce gelecekte ayaklarımızın nasıl görünebileceğini tahmin ederek işe başlamış…

Yapay zekaya

Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntülere göre yüzyıl içinde insanlar daha uzun parmaklara, daha yumuşak tabanlara ve daha fazla terle kaplı ayaklara sahip olabilir.

Çalışma Fütürist Tom Cheesewright’e ait. Ama şunu ekleyelim fizyoloji konusunda bir uzmanlığı yok. Ayakların gelecekte nasıl değişebileceğini düşünmüş ve nasıl görünebileceklerini görselleştirmek için yapay zeka kullanmış.


1- Cheesewright, “Birçok eski uygarlıkta yaşayanlar, tüm gün çıplak ayakla dolaşmak için sert tabanlara ihtiyaç duyuyordu. Ancak yumuşak çoraplar ve tam oturan ayakkabılar da dahil olmak üzere giderek artan konfor tercihi ayak derisinin zayıflamasına neden oldu” diyor.

Ona göre zamanla ayak tabanlarımızın kalın koruyucu derisi incelmeye başlayarak ayaklarımızı daha da hassas hale getirebilir. Ayaklarımızın daha yumuşak hale gelmesinin bir başka olası nedeni de insanların gelecekte uçarak, hatta uzayda daha fazla zaman geçirmesi olabilir. Cheesewright şunları söyledi: Havada ve hatta uzayda daha fazla zaman geçirebiliriz, bu da ayaklarımız üzerinde daha az baskı olacağı anlamına geliyor.

2-Yapay zeka tarafından üretilen görüntülere göre, ayak parmakları daha uzun olabilir. Ona göre koşmanın kültürel açıdan daha da önemli hale geldiği bir gelecek söz konusu olabilir. Sağlığın korunması, iyi görünmek ve daha uzun yaşadıkça daha formda kalmak gibi sosyal faktörler daha iyi performans için daha uzun ayak parmaklarına sahip olmamızı sağlayabilir.

100 yıl sonra ayak

3- Son tahmini ise gelecekte daha terli ayaklar olabilir. Cheesewright, küresel sıcaklıklar artmaya devam ederse, ayaklarımızın bizi serin tutmak için daha fazla ter bezi geliştirmesi gerekebileceğini iddia ediyor.

yapay zeka ayak


Cheesewright şunları söyledi: “Sıcaklıklar arttıkça, insanlar vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olacak çeşitli adaptasyonlara ihtiyaç duyacaktır. Ter bezlerimizin sayısını ve verimliliğini arttırmak bir çözüm olabilir ve bu da ayaklarımızın çok terlemesine yol açabilir” (Kaynak: CHIP)

Yapay zeka işe alım süreçlerini nasıl değiştirecek?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.