ChatGPT yeni iş oluşturdu: Ai içerik asistanları ayda 16 bin dolar kazanıyor!

Üretken yapay zeka botu ChatGPT’nin popülerliği hızla artmaya devam ederken yeni iş kolları da oluşmaya başlıyor. Ai içerik üreticileri ve asistanları da bunlardan biri. Saatte 100 dolara, yani aya vurduğunuzda 16 bin dolar (370 bin TL) para kazanıyorlar. İşi kısa sürede öğrenmek mümkün.

ai içerik

Yatırım bankası UBS’ye göre, Kasım 2022 tarihinde yayımlanmasından bu yana 100 milyondan fazla kullanıcı topladı. Üretken Ai botu pek çok farklı kullanıma sahip. Soruları yanıtlayabiliyor, e-postalar ve makaleler oluşturabiliyor, kullanıcıların girdiği metinleri özetleyebiliyor ve hatta özgeçmişinizi bile yazabiliyor. Ve birçok şirket kendi içeriklerini oluşturmak için bu araca yöneliyor.

İş piyasası Upwork’te yetenek çözümleri başkan yardımcısı Margaret Lilani, “Bu iş kategorisine yüksek talep görüyoruz” diyor. Başka bir deyişle şirketler, yapay zeka botlarını kullanabilen ve serbest çalışacak işçiler istiyor.


Ek iş arıyorsanız ve teknoloji ve dil konusunda beceriniz varsa, işverenlerin ChatGPT kullanarak LinkedIn gönderileri, blog gönderileri, podcast şov notları ve hatta Twitter ve Instagram için sosyal medya gönderileri gibi içerikler oluşturmasına yardımcı olacak bir iş seçmeniz etkili olabilir.

İnternette artık çok daha fazla içerik yayınlanıyor

Günümüzde şirketler, markalarını oluşturmak için fazla mesai yapmak zorunda kalıyor. Küçük işletmelerin kurumsal müşteriler bulmasına yardımcı olan danışmanlık şirketi BoldHaus’un kurucusu Angelique Rewers, “İnternet sitenizde ve sosyal medyada ne kadar içerik yayınlamanız gerektiğine ilişkin çıta yükseldi” diyor. Bu da daha fazla içeriğe duyulan ihtiyaç anlamına geliyor.


ChatGPT gibi yapay zeka botlarıyla içerik oluşturuyorlar

Şirket çalışanları ve yöneticilerinin sürekli ihtiyaç duydukları konuşmalar, webinarlar, sunumlar ve benzeri pek çok farklı etkinlik noktasında, Rewers’ın kullandığı adıyla “Ai içerik asistanı” olarak çalışacak kişiler devreye giriyor. Bu etkinliklerin ses dosyalarını kaydedip, Rev veya Otter.ai gibi bir transkripsiyon hizmetine gönderip, daha sonra da metnin en ilgili bölümünü ChatGPT’ye girerek, botu, ihtiyaç duyulan içeriği oluşturması için yönlendirmek mümkün oluyor.

Ai içerik üreticisi / asistanlığı nasıl bir iş?

Rewers, “Bir transkripsiyonu tam anlamıyla kopyalayıp yapıştırabilir ve ‘bunu beş ipucu içeren 700 kelimelik bir blog makalesine dönüştürün’ diyebilirsiniz” diyor. Asistanın görevi transkripsiyonu alıp ChatGPT’ye koymak, komut istemini vermek ve sonuç bittiğinde “bozuk olmadığından emin olmak için” sonucu yeniden okumak oluyor.

Sadece birkaç haftada öğrenilebiliyor

Ayrıca bütün bu süreci öğrenmek için uzun bir vakit harcamanız da gerekmiyor. Rewers, hem transkripsiyon (deşifre) hizmetlerinin hem de ChatGPT’nin nasıl çalıştığını öğrenmenin sadece birkaç hafta alacağını belirtiyor: “İstemleri bir kez hallettikten sonra, bunu yapmak çok kolay.”

Saatte 100 dolara kadar (ayda 320 bin TL) kazanabiliyorlar


Ai içerik üreticileri ve asistanları iyi paralar da kazanabiliyor. Rewers’ın söylediğine göre “Saatte 20 ila 100 ABD Doları arasında, herhangi bir yerden ücret alabilirsiniz.” Upwork, Fiverr gibi sitelerde hizmetlerinizi sunabilir ve herhangi bir şirketin aktif olarak bu tür bir asistan araması durumunda bu beceriyi LinkedIn profilinize ekleyebilirsiniz. Rewers, bu tür bir yan iş söz konusu olduğunda, “Bunun ortadan kalkacağını düşünmüyorum” diyor ve ekliyor: “En büyük yeni ek iş, yapay zekayı kullanmak ve işletme sahiplerinin yapay zekayı kullanmasına yardımcı olmak olacak.” (Kaynak: CHIP Online)

Teknoloji || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle Haberler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.