CHP’den istifa eden Abdüllatif Şener iki turda da Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkladı

5 yıl CHP’de siyaset yapan Abdüllatif Şener, CHP’den istifa ettiğini; ilk turda Sinan Oğan’a, ikinci turda geçersiz oy kullandığını açıkladı. Ancak Şener’in oy kullandığı sandık tutanaklarında geçersiz oy görünmüyor.

abdüllatif şener

Katıldığı canlı yayında CHP’den istifa ettiğini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Sinan Oğan’a ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını belirterek tüm dikkatleri üzerine çeken eski CHP milletvekili Abdüllatif Şener’in oy kullandığı sandıkta geçersiz hiçbir oyun bulunmadığı ortaya çıktı.

Konuk olduğu Halk TV ekranlarında seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini belirtti.


Şener açıklamasında “1. turda Sinan Oğan’a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim” ifadelerine yer verdi.

Abdüllatif Şener’e tepki yağdı

Açıklamaları gündeme bomba gibi düşen Abdüllatif Şener’e sosyal medyada tepki yapdı.

Fatih Portakal: CHP böyle gitmez!

Seçim maglubiyeti, pm ve myk’nın değişmesi, tüm danışmanların görevden alınması. Son olarak Abdüllatif Şener’in “CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na oy vermedim” demesi. Kılıçtaroğlu görmüyorsa, kurultay delegelerinin görmesi gerekir… Seçim kaybeden lider çekilmesini bilmiyorsa, delegenin devreye girmesi gerekmez mi? Ana muhalet güçlü olmazsa iktidar vazgeçilmez hisseder kendini. Kılıçdaroğlu’nun yapması gereken belli: emekli olması. Kurultayda emanetçiye görevi verdirmemesi. Müdahalesiz demokratik yarışı sağlamasi. Yapacak mı? Belli ki o da koltuğu seviyor. Zor gibi. Kaybedense değişim isteyen insanlar olacak. Birileri ona net şekilde hatırlatmalı: CHP böyle gitmez. . Sadece lider değişikliği mi? Elbet de hayır. Parti olarak görevini, hedeflerini, rotasını da netleştirmeli. Kanımca dümendeki kaptan ve ekibi şu anda nereye savrulduklarını bile bilmiyorlar. Unutmayalım ki, umutsuz seçmen, umutlanmak için kendine mutlaka yeni partiler bulur. Bulacaktır da. Kerhen oy vermeye artık hayır!

Abdüllatif Şener’in açıkalamarı:

Halk TV ekranlarında konuşan Şener, şunları söyledi:


“Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olduğum asla söylenemez. 2017’den bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP’lilerin ‘tek adam’ rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum.

Manzara şu, eğer Cumhurbaşkanı ve Meclis tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor. Ancak Meclis başka bir ittifakta Cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta Meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor.

Bakıldığında seçim bitmiş, nasıl bitmiş 49,52 oy alınmış ve psikolojik sınır aşılmış hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Muharrem İnce’nin oylarını geçersiz saysaydı ilk turda biterdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum. Bir kere CHP Genel Merkezi’nin 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. 2. tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkın kapanmayacağını herkes biliyordu.”

“Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz” sorusuna Şener, “1. turda Sinan Oğan’a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim” yanıtını verdi.


Şener, “Başka partiye geçme teklifi gelirse ne yaparsınız” sorusu üzerine ise, “Şu anda Kemal Bey de görüşelim dese, Meral Hanım da dese, Erdoğan görüşelim derse, herhalde görüşürüm. Artık ben partisiz bir adamım, partiye katılmayacağım” diye konuştu.

Tanju Özcan’dan Abdüllatif Şener’e: Kılıçdaroğlu’nu badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştığı için eleştirdim


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.