Astroloji: 28 Temmuz Merkür Başak transiti burç yorumları

Astroloji: 28 Temmuz Merkür Başak burcunda burç yorumları. Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burcunu neler bekliyor?

burç yorumları

Astroloji: 28 Temmuz Merkür Başak transiti burç yorumları

Öncelikle genel etkileri:

Çok çalışacağız, hızlı düşünüp, akıllı kararlar alacağız. Her şeyi süzgeçten geçirerek adımlarımızı sağlam atmak isteyeceğimiz bir döneme geçiyoruz. Aslan burcunun yakıcı enerjisinin ardından istikrar ve sükûnet isteyeceğiz. Sorumluluk alacak ve planlarımızı ciddiyetle hayata geçireceğiz. Detaylara önem vereceğiz. Bu transit önemli anlaşmaları, projeleri, sunumları gündeme getirecektir. Gerçekleştirmek istediğimiz her şey bu dönem uzun vadeli olacaktır. Muhasebe yapmak, ne aldım ne verdim, ne kazandım ne harcadım, gelir gider, alacak verecek konularında dikkatle düzenlemeler yapabiliriz.


Merkür bilgidir. En doğru, en gerçek bilginin peşinden gitmek, çevremizle doğru bilgi paylaşmak önem taşır. Yeni eğitimlere başlamak için güzel bir dönemdir. Evinizde kullanmadığınız eşyaları ayıklayın, ihtiyaç sahipleriyle paylaşın, fazlalıklardan kurtulun. Sadeleşin, yeniye yer açın. Yaşam alanınızda, yuvanızda tadilat, tamirat yaptırmak, temizlik, düzen temaları öne çıkabilir.

Merkür Başak burcunda seyahat ederken, geçmişten gelen ve çözüme kavuşmamış önemli konuları yeniden masaya yatırabilirsiniz. Ev veya araç alım satım işleri ile ilgilenebilirsiniz. Doktor kontrolleri için de çok uygun bir dönemdir, aynı zamanda tüm bankasal işlemlerinizi bu günlerde çok hızlı bir şekilde çözümleyebilirsiniz. Bu dönemde yeni bir eğitime başlayabilir, kurs ve seminerlerle katılabilirsiniz, evcil hayvanlarınızın bakım ve rutin kontrollerini bu dönem içinde yaptırabilirsiniz.

Özellikle sağlık sektörü ve sağlık çalışanlarını etkileyeceğini söyleyebiliriz. Sağlık konuları aktif bir şekilde gündemimizde olup Ağustos ayında sıkılıkla sağlığımız üzerine konuşacağız. Aynı zamanda eğitim sektörü ve çalışma hayatı da bu günlerde ön planda olacak. Özellikle iletişim firmaları, bankalar ve bir takım devlet daireleri ile ilgili konular sık sık gündeme gelecek.

Burç yorumları:

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık günlük ve haftalık burç yorumları.

koç burcu

Koç burç yorumları

Koç burç yorumları: Altıncı evinize giren Merkür’ün seyri ile birlikte evinize yeni bir alet alabilirsiniz. Yeni bir tedaviye başlayabilirsiniz, yeni bir ilaç kullanımı ile sağlığınızla ilgili sıkıntı ve problemlerin üstesinden gelebilirsiniz. Fakat bu süreç içerisinde iletişime özen gösteriniz. Sağlık ve iş hayatı ile konular bu günlerde gündeminizde olacak.

Merkür transiti, Koç burçlarına zihinsel konularda aktiflik getirecek. Yoğun düşünceler içinde olup, hızlı kararlar aldığınız ve düşüncelerinizi hemen hayata geçirmek isteyeceğiniz bir dönem içerisindesiniz. Kararlarınızı uygulamaya geçirmeden önce ince eleyip sık dokumanızı tavsiye ederiz.

Bu transit özellikle edindiğiniz tecrübeleri hayatınıza dahil etme konusunda size yol gösterebilir. İş konularını düzenleme, görüşmeler yapma ve işinizi daha iyi hale getirme gibi gündemlerle ilgilenebilirsiniz. İmzalara ve iletişime çok açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Zihninizin bu denli aktif oluşu, birçok detaya hakim olma isteği doğurabilir.

Sorumluluk alanınızı doğru belirlemek bunun sizin için bir dezavantaj olmasını engelleyecektir. Konunun üzerine iyi düşünmekle düşünerek zaman kaybı yaşamak arasındaki çizgininin farkında olarak ilerlemelisiniz. Sağlıklı alışkanlıklar oluşturmak veya bunları sürdürmek adına iyi bir dönem olabilir.

boğa burcu

Boğa burç yorumları

Boğa burç yorumları: Merkür transiti size iyi gelecek. Özellikle ikili ilişkileriniz, aşk hayatınız, çocuklarınızla olan iletişim ve hobileriniz ile ilgili güzel sonuçlar alacağınız bir sürecin içerisine gireceksiniz. Kalbiniz boşsa da olumlu günlerde karşınıza çıkabilecek kişiler olabilir. Şanslı bir döneme giriyorsunuz.

Özellikle bu günlerde ikili ilişkiler ve çocuklar ile ilgili konular üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Hobi olarak ilgilendiğiniz bir alanda yeni projeler üretip, pazarlama yeteneğinizi kullanarak gelirinizi arttırabilirsiniz. Merkür’ün Başak burcuna geçişi iletişim alanında sizi oldukça aktifleştirecek.

Bu transitle birlikte hem keyfinize hem de duygusal hayatınıza odaklanacağınız bir dönem olabilir. Düşüncelerinizi dile getirmek, konuşmak ve paylaşımlar yapmak için bu fırsatı değerlendirmelisiniz. Elde ettiğiniz, size sunulan şansı kullanmak için adım atmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Hobilerinizin sadece bir hobi olarak kalmaması için girişimlerde bulunabilir, paraya dönüştüreceğiniz işler ve yatırımlara odaklanabilirsiniz.

ikizler burcu

İkizler burç yorumları

İkizler burç yorumları: Dördüncü evinizde transit yapan Merkür; taşınma, yeni bir yere geçiş yapma, uzun zamandan beri görmediğiniz akrabalarınızın ziyareti, evinize yeni aletler almak gibi konuları gündeminize getirebilir. Bu dönem evinizin dekorasyonu, tamir tadilat ve düzenleme gibi işler ile ilgilenebilirsiniz.

İç dünyanıza, evinize yuvanıza çekilip kendinizi dinlemek isteyeceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. Ailenizle keyifli anlar geçirebilirsiniz, geçmişten gelen fakat çözülmemiş iletişimsel sorunlarınız var ise, bu günler aile bireyleri ile karşı karşıya gelip konuşarak çözüme kavuşturmak için çok iyi bir dönemdir.

Bu transit sizi ev hayatına daha çok yakınlaştırabilir. Burada daha çok vakit geçirmek, ailenizle ilgilenmek, evinizin ihtiyaçlarına odaklanmak dışarıda yaşadığınız bazı sorunları aşmanıza yardımcı olabilir. Bunun getirdiği bir sonuç olarak taşınma, farklı bir tarzda veya ortamda yaşamak gibi düşünceleriniz oluşabilir. Vereceğiniz kararlarla sizin için en iyi ortamı kuracağınız bir dönemdesiniz. Duygusal konulara ve yatırımla ilgili imzalara açıksınız.

yengeç burcu

Yengeç burç yorumları

Yengeç burç yorumları: Merkür transiti size yeni sürpriz bir tatil verecek. Aynı zamanda yeni iş anlaşmaları yapabilirsiniz. İletişiminizin daha rahat olacağı süreci deneyimliyorsunuz. Gündeminiz yeni yerler görmek olacak. Bu süreçte organizasyonlar, gezi planları yapabilir, bol bol seyahat edebilirsiniz. Yeni bir eğitime katılabilir ve yapacağınız yolculuklar esnasında yeni iş olanakları ile karşılaşabilirsiniz. Akraba ve kardeşleriniz ile iletişiminiz iyi olduğu bu günlerde yakın çevrenizden eğitim ve iş imkanları konusunda destek göreceksiniz.

Bu transit sizi sosyal hayata ve yeni gündemlere taşıyabilir. Organizasyonlara katılmak veya bunları düzenlemek, yolculuklar yapmak, eğitimler almak, yeteneklerinizi destekleyecek ya da parlatacak çalışmalara dahil olmak isteyebilirsiniz.

Dikkatli konuşan, doğru ve güzel yazan biri olmanın ekmeğini maddi olarak da yiyebilirsiniz. Yeni iş kapılarının açılması söz konusu olabilir. Araç sahibi olmak, elektronik cihazlarınızın bakımı ve yenilenmesiyle ilgilenmek, devlet kurumundaki işlemleriniz gibi gündemlere gereken özeni göstermelisiniz.

aslan burcu

Aslan burç yorumları

Aslan burç yorumları: Merkür’ün bu transitiyle birlikte finansal konularda ve yeni iş fırsatları elde edeceğiniz sürecin içerisine gireceksiniz. Özellikle parasal anlamda yapacağınız görüşmeler size iyi gelecek. Aslan burçlarının ana konusu para olacak. Gelirinizi arttırmak ve yeni kazançlar sağlamak için çok iyi bir dönem.

Bu günler yatırım yapmak, para kazanmak, ek iş yapıp kazançlarınızı arttırmak için çok uygun. Maddi konular ile ilgili yeni iş fikirleri, plan projeler ve fikirlerinizi hayata geçirme konusunda oldukça aktif olacaksınız.

Bu transit ekonomik açıdan şanslı ve bereketli bir dönem yaşamanızın önünü açabilir. Para kazanmak, parayı değerli hale getirmek ve bunu uzun vadeye taşımak adına yeni fikirler üretebilirsiniz. Ödemelerinizi düzenleyerek arta kalanlarda yeni yatırımlar, ek iş gibi çalışmalara vakit ayırabilirsiniz. Keyfini süreceğiniz bir hayat için öncelikle yoğun bir çaba vermeniz gerekecektir. Bunun farkına daha iyi varıyor ve gereğini uygulamaya başlıyorsunuz.

başak burcu

Başak burç yorumu

Başak burç yorumları: Merkür’ün kendi burcunuzda seyahatine başlamasıyla birlikte hareket kabiliyetiniz artacak ve kendinizle ilgili yeni bir sürecin içerisine girebilirsiniz. Bununla birlikte sürpriz bir şekilde bir araba alabilirsiniz, cep telefonu alabilirsiniz. İletişimde kendinizi daha iyi hissedeceğiniz bir sürecin içerisindesiniz, ikili ilişkileriniz ve iş hayatınızla ilgili güzel gelişmeleri alacaksınız.

Bu transit size son derece olumlu etkiler veriyor. Gerek iş, gerek özel hayat ve sosyal çevreniz ile ilgili iletişim alanında çok yoğun olacaksınız. Bu günlerde çok düşünecek, düşüncelerinizi hayata geçirecek ve aktif bir şekilde çevrenizle olumlu diyaloglar içerisinde olacaksınız. Özellikle bu günlerde ikili konuşmalarda fazla yargılayıcı ve sorgulayıcı olmamanızı tavsiye ederiz.

Bu transit özellikle edindiğiniz tecrübeleri konuşacağınız ve konuşturacağınız bir dönemin kapısını aralayabilir. Düşünen, düşündüklerini titizlikle hazırlayan ve aynı titizlikle uygulamaya geçen bir duruş sergileyebilirsiniz. Bunu her zamankinden daha yoğun bir şekilde yapacağınız için daha çok dikkat çekmeniz de olasıdır.


Sorgulama ve eleştirme, gözlem yapma gibi becerileriniz işinizde başarılı olmanızı sağlarken ikili ilişkilerde de yanlış anlaşılmalara neden olabilir. İlişkileri ve duyguları bir misyon olarak görmeden iletişim kurmaya çalışmalısınız. Bu netliği ve sadeliği gören herkes sizin yanınızda olacaktır.

terazi burcu

Terazi burç yorumları

Terazi burç yorumları: Merkür’ün seyri 12. evinizde gerçekleşiyor. Yapacağınız çalışmalar, zihinsel çalışmalar belki de gideceğimiz bir tatille kendinizi daha izole edeceğiniz ve farkındalığınızın artarak daha da yükseleceği güzel bir sürecin içerisine gireceksiniz. Aynı zamanda kendinizi geliştirme adı altında bu süreç size iyi gelecek.

Kendi iç dünyanıza dönerek düşüncelerinize odaklanmak isteyeceğiniz bir dönem içindesiniz. Yoga veya meditasyon yapmaya yönelebilirsiniz. Bu dönem hakkınızda yapılan dedikodu veya arkanızdan yapılan konuşmalar bir bir açığa çıkabilir. Sağlığınıza ekstra dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bu dönem bulunduğunuz çevreden biraz uzaklaşarak kendi kendinize kalmak size iyi gelecektir. Bu günlerde içgüdülerinize önem vermeyi ihmal etmeyin.

Bu transit bazı fikirleri kendinize saklamanız gerektiğini size hatırlatabilir. Nasıl mı? Hem içsel hem de günlük hayatta bir arınma, eleme yapmalısınız. Fazla insan, fazla eşya, fazla his, fazla sorumluluk sizi eksiye düşürebilir. Doğru dozu bulmak için bu eleme konusunda istekli olmalısınız. Bu durum sizin alışkanlıklarınıza doğrudan etki edeceği için bedeninize ve ruhunuza iyi gelecek şekilde yaşamanızı da kolaylaştıracaktır.

Entrikalar, söylentiler, gizli detayların ortaya çıkması motivasyonunuza olumsuz etki edebilir. Kendinizi bir karşılık vermek durumunda hissettiğinizde istemeden de olsa olumsuz bir sürecin içine girebilirsiniz. Bu tuzağa düşmek yerine kendinize hizmet etmeyi tercih etmelisiniz. İbadetler, hayır işleri, hayatınızla ilgili düzenlemeleri sürdürmek size bu anlamda destek verebilir.

akrep burcu burç yorumları

Akrep burç yorumu

Akrep burç yorumları: Merkür transiti grup çalışmalarınızı aktifleştirecek. Özellikle yeni bir iş sözleşmesi, yeni bir iş alabilirsiniz. Hayatınıza doğru anlamda katkı sağlayabilir. Aynı zamanda yeni bir sosyal platforma veya yeni bir sosyal çevreye de üye olabilirsiniz. Uzun zamandan beri görmediğiniz arkadaşlarınızı görecek ve güzel zamanlar geçireceksiniz.

Sosyal hayatınızda, arkadaş çevrenizde popüler olduğunuz, parladığınız, ön plana çıktığınız bir dönem içindesiniz. Yeni işler, yeni projeler, imza ve anlaşma konuları gündeminizde olacak. Özellikle bu süreçte yeni iş imkanları konusunda beklediğiniz haberleri alabilirsiniz. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmekte fayda var.

Bu transitle birlikte sosyal çevrede adınızı yaptıklarınızla duyurabilirsiniz. Herkes konuşurken sizin çalışıyor olmanız bir fark yaratacaktır. Bu da işverenlerin, işbirliklerin dikkatini çekecektir. Sosyal ve dışa dönük olmak, seviyeyi doğru anlamak ve korumak, iletişim becerilerinizi sergilemek adına iyi bir dönemdesiniz.

Özellikle imzalı işler, toprakla ilgili işler ve yatırımlar gündeminize gelebilir. Bu fırsatları değerlendirmeye almak, iyice anladıktan sonra kaçırmadan gerçekleştirmeye çalışmak size büyük avantaj sağlayabilir.

yay burcu burç yorumları

Yay burç yorumları

Yay burç yorumları: Merkür transitiyle birlikte kariyerinizle ilgili yeni bir dönem sizi beklemekte. Hatta yeni bir işe başlayabilir, toplum önündeki statükonuz ile ön planda olabilir, kendinizi gösterebilir, sosyal medyadaki platformlarda yazılarınız, videolarınız, görselleriniz ile ön plana çıkabilirsiniz.

İş hayatınızda yoğun olduğunuz bir dönem içerisindesiniz. Zihnen ve bedenen yorulduğunuz, oldukça aktif olduğunuz çalışma hayatınız bu günlerde gündeminizde olacak. Özellikle üst düzey konumundaki kişiler ile iletişim kurarken biraz daha yapıcı ve sakin olmanızı tavsiye ederiz.

Bu transit özellikle kariyerinizdeki tempoyu destekleyecek fikirleri ve anlaşmaları beraberinde getirebilir. Çabanızı göstermek daha kolay olabilir, söylediklerinizle iz bırakabilirsiniz. Yöneticiler, üst düzey kişiler, işbirlikçileri ve aracılarla sıkı bir iletişiminiz olabilir.

Bazı şeyleri beklemek veya sadece bunlar için çalışmak kadar fikirlerinizle bunu süslemek de önemli olacaktır. Sakin, mantıklı ve ne yaptığının, ne istediğinin farkında olan biri olduğunuzda kazanan sizsiniz demektir. Terfi, kazanç ve sorumluluk değişimi gibi gündemleriniz olabilir.

oğlak burcu burç yorumları

Oğlak burç yorumu

Oğlak burç yorumları: Merkür transitiyle birlikte sosyal medya, uluslararası konular ve yüksek eğitimle ilgili yeni bir sürecin içerisine girebilirsiniz. Bu konularla ilgili başlangıçlar yaparak kendinizi bu platformlarda ön plana çıkaracağınız ve başarılı olacağınız bir süreç var. Bu dönemde eğitim ve yurtdışı konuları ile ilgileneceksiniz.

Yeni bir eğitime katılabilir veya yurtdışı bağlantılı bir iş teklifi alabilirsiniz. Sosyal hayatınızda oldukça haraketli ve kişisel olarak çok özgüvenli olacağınız bir dönem içerisindesiniz. Bu günlerde kendinize yeni bir ilgi alanı yaratıp seminer, kurs gibi eğitimlere katılmak size çok iyi gelecektir.

Bu transitle birlikte özgüveniniz sözlerinize ve kaleminize yansıyabilir. Daha net ve akılcı ifadeler kullanabilir, bunların değerlendirilmesinin önünü açabilir, farklı platformlarda kendinizi tanıtabilirsiniz. Yurtiçinde ve yurtdışında seyahatler, görüşmeler gündeme gelebilir.

İlişkileriniz uzak olsa da bazı insanlardan alacağınız destekler daha verimli sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Eğitim ve iş hayatınızı önemsemek iyi etkiler oluşturabilir ancak sosyal olarak donuk ve gereksiz mesafeli davranışlar sergilemediğinizde manevi olarak da doyuma ulaşabilirsiniz.

kova burcu burç yorumları

Kova burç yorumları

Kova burç yorumları: Merkür’ün bu seyahatiyle birlikte başvurduğunuz kredinizin onaylandığını, ekstra gelirlerinizde artış olduğunu, bir destek alacağınızı şimdiden size müjdeliyorum. Daha rahat bir akış içerisinde olacaksınız. Miras, tazminat, ortak gelirin artışı gibi konular gündeminizde olacak. Bu konularla ilgili beklediğiniz veya beklemediğiniz haberler alabilirsiniz.

Bu dönemde yakın çevreniz ile bol bol maddi konular üzerine konuşup, fikir alışverişinde bulunabilir ve ailenizden parasal anlamda olumlu destekler alabilirsiniz. Gelir artışı ve beraberinde gelen kafa rahatlığıyla size nefes aldıracak bir transit. Ortaklı veya ek işler, aile destekleri, hakkınız olanın veya emeğinizin size dönmesi bu dönemde ilgileneceğiniz konular olabilir.

Bu yönde alacağınız haberler, öneriler ve geri dönüşler size neyin fazla neyin eksik olduğunu daha net gösterecektir. Böylece hem içinizde hem de hayatınızda uygulamaya geçerek daha sade ve mutlu bir düzenin içine girebilirsiniz. Kendinize hizmet etmenin korkulacak veya çekinilecek bir durum olmadığını fark edecek düşünceleriniz oluşabilir.

balık burcu burç yorumları

Balık burç yorumu

Balık burç yorumları: Merkür transiti ikili ilişkileriniz ve iş ortaklarınızla ilgili alanda enerjinizi yükseltecek. Burada yeni bir teklif alabilirsiniz ve bu teklifle birlikte kendinizi çok şanslı ve mutlu hissedeceğiniz bir sürecin içerisine gireceksiniz. Sevdiklerinizle daha iyi bir iletişim içerisine girebilirsiniz.

Bu dönemde ikili ilişkileriniz gündeminizde yer tutacak. Bu günler içerisinde partnerinizle ilişkiniz, yaşadığınız sorunlar veya ilişkinizin gidişatı üzerine konuşabilir, beraberliğinizi bir adım ileriye taşıma düşünceleri içerisinde olabilirsiniz. Merkür’ün Başak burcuna geçişi zihninizi tamamen aşk hayatınız üzerinde çekecek.

Bu transit özellikle sorun yaşadığınız noktaları düzeltmek, pürüzleri ortadan kaldırmak ve daha iyi ilişkiler kurmanız konusunda size destek olacak. Kendinizi buna odakladığınızda hatanın da nerede olduğunu görebileceksiniz. İlişkilerde daha belirgin kararlar alabilir, işinizi kalıcı hale getirmek için görüşmeler yapabilirsiniz.


Bu dönemde bir iş bölümüne gitmek, takvim çıkarmak, planlar oluşturmak hem yükünüzü hafifletecek hem de önemli konuları daha öncelikli hale getirmenize yardımcı olacaktır. Kullandığınız kelimelerin nereye varacağınızı iyi hesaplamalısınız, var olan sorunların büyümemesi için bu iyi bir önlemdir.

Astroloji || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle Haberler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.