Astroloji: 40 gün sürecek Venüs Retrosu bu 4 burcu etkileyecek!

Venüs, 22 Temmuz’da tam olarak 28 derece Aslan’da geri hareket edecek ve sonraki 40 gün özellikle aşk hayatınız, özgüveniniz ve mali durumunuz üzerinde etkili olacak. İşte Venüs retrosundan çok etkilenecek 4 burç…

venüs retrosu

Venüs retrosu her 8 yılda 5 defa, ortalama 584 günde bir gerçekleşiyor ve genelde 40 gün sürüyor. Bu durum tabii ki, astrolojik tahminleri ve yorumları büyük ölçüde etkiliyor. Venüs, geri gittiği dönemlerde gücünü tam anlamıyla gösteremiyor.

Venüs gezegeni genel olarak kadın güzelliği ve estetik ile alakalı. Bu nedenle de retro dönemlerinde estetik bakımlar, estetik amaçlı ameliyatlar ve kozmetik konularda alerji gibi negatif olaylarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek.


Venüs Retrosu geneli nasıl etkiler?

Hadi vakit kaybetmeden Venüs retrosu ne anlama geliyor, en çok hangi burçlar etkilenecek? Listelist’in derlemesine göre retro döneminde yaşanacaklar şöyle:

Venüs, doğum haritanızdaki en romantik ve zevk odaklı gök cismidir, ancak yaşamınız üzerindeki etkisi bundan çok daha derin. Ne de olsa Venüs aynı zamanda değerlerinizi ve hayatta önemli gördüğünüz şeyleri yönetiyor.

Venüs, 22 Temmuz’da tam olarak 28 derece Aslan’da geri hareket edecek ve sonraki 40 gün ve 40 gece aşk hayatınız, özgüveniniz ve mali durumunuz üzerinde etkili olacak. Bu retro her zaman “iyileşmek” ile alakalıdır. “İyileşmek” pek çok olumlu çağrışıma sahip bir kelime olsa da, iyileşmenin çoğu zaman çok fazla acı, derinlemesine düşünme ve sıkı çalışma gerektirdiğini unutmayalım.

venüs astroloji

İlişkilerinizde düzeltilmesi gereken çatlaklar veya ele alınması gereken sosyal çatışmalar varsa, geri giden Venüs, sizi bu sorunla yüzleşmeye teşvik edecektir. Ancak, şefkat ve ilginin ilk başta oldukça yıpratıcı gelebileceğini unutmayın. Bu gerileme gururlu, göz alıcı, teatral ve dışavurumcu Aslan burcunda gerçekleştiği için, herkesten çok kendinizle olan ilişkiniz ön plana çıkacak.

Muhtemelen bu retro süreci öz saygınızdaki bazı yaralara ışık tutacak, sizi kendinizi affetmeye, utancı bırakmaya ve tüm kusurlarınızla kendinizi sevme cesaretini bulmaya itecek. Bu gerileme, kendinizi gerçekten ifade etmekten alıkoyan travmaları da gündeme getirebilir. Bu süreçte geçmiş travmalarla yüzleşebilir ve kendinizi nasıl daha derinden seveceğinizi öğrenebilirsiniz.

Venüs retrosundan en çok etkilenecek burçlar:

Venüs retrosu 3 Eylül’de tam olarak 12 derece Aslan’da sona erdiğinde, bu dönemde deneyimledikleriniz çok daha anlamlı olmaya başlayacak. Değerlerinizin artık durumunuzla uyuşmadığını fark ederseniz, Venüs gerilemesinin sizi özgür bıraktığını düşünebilirsiniz. Güneş ve/veya yükselen burcunuz aşağıdakilerden herhangi biriyse Venüs retrosunda herkesten çok etkileneceksiniz.


boğa burcu

Boğa burcu

Boğa burcuysanız, özellikle de yükseleniniz bu burca düşüyorsa, yaklaşan gerileme evinizin çok yakınından geçiyor. Yönetici gezegeniniz Venüs ve aşk gezegeninde hareketlenmeler yaşandığında kaçınılmaz olarak siz de etkilenirsiniz.

Bu süre zarfında tüm hayatınızın geriye gittiğini hissediyorsanız, bunda şaşılacak bir şey yok. Bununla birlikte, bu gerileme, eviniz ve ailenizden oluşan dördüncü evinizde devam eden çözülmemiş çatışmalara ışık tutuyor, sizi sevgi, dürüstlük ve kişisel hayatınızda talepkar bir şekilde ilişki kurarak aidiyet duygunuzu güçlendirmeye itiyor.

aslan burcu

Aslan burcu

Bu yaz sizin için zaten yorucu geçiyorsa, bunda şaşılacak bir şey yok. Çünkü bu gerileme, sizinle alakalı. Yükselen veya Güneş burcunuz Aslan ise kimliğiniz ve öz güveninizle ilgili kafa karışıklıkları yaşayabilirsiniz. Burcunuzla ilişkilendirilen ihtişama rağmen, reddedilmenin benlik duygusunu olumsuz yönde etkilemesine izin vermeye ve herkesin sizin hakkınızda ne düşündüğüne takılma eğilimindesiniz.

Bu retro, kafanızı bulandıran ve başkalarıyla sağlıklı ve anlamlı bir şekilde bağlantı kurma yeteneğinizi engelleyen bazı özgüven sorunlarını çözmeniz için sizi teşvik edecek. Muhtemelen, bu özgüven sorunları, hayatınızın diğer her alanında deneyimlediğiniz pek çok sorunun merkezinde yer alıyor.

akrep burcu

Akrep burcu

Son zamanlarda kariyeriniz hakkında kötü mü hissediyorsunuz? Muhtemelen, doğru yolda olup olmadığınızı sorguluyorsunuz.

Yükselen ya da Güneş burcunuz Akrep ise yaklaşan Venüs gerilemesi, kariyer hedefleriniz, profesyonel konumunuz ve imajınızı yeniden yönlendirecek. Bu gerileme size aradığınız soruların cevaplarını verebilir.

kova burcu burçlara göre beslenme sağlık

Kova burcu

Klasik Venüs retrosu deneyimini yaşamak üzere olan biri varsa, o da sizsiniz, özellikle de yükseleniniz Kova’ysa. Bu gerileme, ilişki sorunlarına ışık tutması ve eski çatışmaları yeniden canlandırmasıyla ünlüdür.


Venüs ortaklar, müttefikler, düşmanlar ve eşlerle ilgili yedinci evinizde geri hareket ederken, hayatınızdaki insanlarla tartışmaya meyilli olacaksınız. Bir özür ve teşekkür yağmuru alabilirsiniz. Fakat, birinin size karşı kırgınlık beslediğini de öğrenebilirsiniz.

Astroloji || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle Haberler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.