Emekli olunca yaşanacak en iyi şehirler: Türkiye’den de bir şehir var!

Focus Dergisi dünya genelinde bir araştırma yaptı. Araştırmada, dünyanın farklı ülkeleri arasından emeklilerin en rahat yaşayabileceği 10 il seçildi. Emekli olunca yaşanacak yerler listesinde Türkiye’den de bir şehir var!

trebinje bosna hersek

Emekli olunca yaşanacak en iyi şehirler: Türkiye’den de bir şehir var!

Focus Dergisi dünya genelinde bir araştırma yaptı. Araştırmada, dünyanın farklı ülkeleri arasından emeklilerin en rahat yaşayabileceği 10 il seçildi. Listede Türkiye’den de bir şehir var! Focus Dergisi’nin araştırmasında 79 ülke, emekliler için sağlık hizmetleri, güvenlik gibi kriterler baz alınarak puanlandı.


10- OSİJEK, HIRVATİSTAN

Osijek şehri, Macaristan ve Sırbıstin ile sınır komşusu olması ve Almanya’ya yakınlığı da göz önünde bulundurularak 75.3 puan ile 10. sırada yer aldı.

9- COİMBRA, PORTEKİZ

143 bin kişinin yaşadığı Coimbra, mükemmel sağlık sistemi ve Akdeniz iklimiyle 75,6 puanla emekliler için yaşanabilir şehirler arasında yer alıyor.

8- MEKNES, FAS

600 bin kişinin yaşadığı Meknes, diğer Afrika ülkelerinin aksine daha yaşanabilir hava sıcaklıklarıyla emeklilerin dikkatini çerken, 76.2 puanla 8. sırada yer alıyor.

7- DA NANG, VİETNAM

Diğer Asya şehirlerinin aksine 1 milyonun altındaki nüfusuyla dikkat çeken Da Nang, geçtiğimiz yıl 14. sıradayken bu yıl 77 puanla 7. sırada yer aldı.

6- ADANA, TÜRKİYE

emekli olunca

Türkiye ise listeye Adana ile girdi. Listeye 6’ncı sıradan giren Adana için şu değerlendirme yapıldı:

“Adana, bu yıl ilk 10’a giren iki yeni şehirlerden biri. 2,2 milyon nüfusuyla Türkiye’nin 5’inci büyük şehri, ülkenin doğusunda, Akdeniz kıyılarından biraz daha iç kısımlarda. Tarımsal açıdan önemli bir alanın ortasında yer almaktadır. Ülkenin en büyük üniversitelerinden biri de burada bulunmaktadır.”

“Burada yaşamanın maliyeti Berlin’den yaklaşık üçte iki daha düşük ve kiralar yüzde 90 daha düşük. Buna ek olarak, sağlık sistemi ve iklim yüksek oranda derecelendirilmiştir. Adana, bir önceki yıl listeye giren Antalya’dan daha çok oy alan Türk şehri olmuştur.”


5- BATUM, GÜRCİSTAN

172 bin kişinin yaşadığı Batum, yüksek hava kalitesi ve düşük suç oranıyla 77,9 puan toplayarak 5. sırada yer aldı.

4- QİNGDAO, ÇİN

Qingdao, Pekin ya da Şangay kadar popüler olmasa da 4 milyondan az nüfusuyla 78,3 puan aldı ve geçtiiğmiz yıl 4. sıradaki yerini korudu.

3- MANGALURU, HİNDİSTAN

500 binden az insanın yaşadığı Mangaluru, Hindistan’ın kahve ihracatının yüzde 75’ini tek başına karşılayan bir şehir olarak dikkat çekiyor.

Alman bir emekli, maaşının yüzde 65-90 aralığını harcayarak Berlin’deki yaşam standartlarını devam ettirebiliyor.

2- MANİZALES, KOLOMBİYA

İlk kez listeye giren Manizales de kahve ihracatı ve 400 binin altındaki nüfusuyla dikkat çekiyor.

Manizales’in puan 78,7….

1- TREBİNJE, BOSNA HERSEK

Listenin zirvesinde 81 puanla Bosna Hersek’in Trebinje şehri yer alıyor.

Sadece 30 bin kişinin yaşadığı şehirde tarihi bir Katolik katedrali, Ortodoks manastırı ve bir cami de yer alıyor.


Ortalama bir Alman emeklisi, maaşının sadece yüzde 55’ini harcayarak Berlin’deki yaşam standarlarını Trebinje’de de sürdürebiliyor.

Türkiye’de 8 ilçe ‘cittaslow’ (sakin şehir) adayı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.