Lazerle Genital Estetik Tedavileri

Lazer genital tedaviler ve lazerle genital estetik tedavileri, jinekoloji ve kadın ürolojisinde çeşitli vulvar ve vajinal durumların non-invaziv tedavisi olarak giderek daha yaygın kullanılır oldu. Bununla beraber lazer genital tedavileri içinde yer alan lazer genital estetik tedavileri de non-invaziv vajinal estetik tedaviler içinde cerrahi yöntemlere göre gün geçtikçe ilk tercih olarak yaygınlaşmaktadır.

lazerle genital estetik

Non-invaziv tedaviler, herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeden yapılan tıbbi tedavilerdir. Bu tür tedaviler genellikle minimal yan etkilere sahiptir. İyileşme süreleri cerrahi tedavilere göre daha az ve çok daha belirlidir. Lazer tedavisi, ilaç tedavisi, fizik tedavi gibi tıbbi yöntemler non-invaziv tedavilere verilen örnekleridir. İnvaziv tedaviler cerrahi müdahale gerektiren tedavilerdir. Genellikle cerrahi müdahale daha fazla risk, komplikasyon ve daha uzun iyileşme süresi demektir. Lazer tedavisi tıp alanında odaklanmış ışık enerjisini kullanarak hücreler üzerinde uyarıcı etki yaparak doku yenilenmesini teşvik etmek için kullanılır.

Lazer Tedavisi Nasıl Çalışıyor?

Lazer tedavisi, kan damarlarının genişlemesine, dokulara daha fazla oksijen iletilmesine yardımcı olmak, fibroblas sentezinin artırılması, kollajen bağ dokusunun arttırılması ve ayrıca granüle doku oluşumu ile kan akışının artışı için kullanılmaktadır.

Bu sonuçlar nihai olarak iltihaplanmanın azalmasının yanı sıra yeni deri ve doku üretimi ile sonuçlanır. Ayrıca, lazer tedavisi, lenfatik drenaj üzerinde olumlu bir etkiye neden olur. Makrofajların uyarılması, iyileşme sürecinde önemli bir faktör olan ikincil enfeksiyon riskini de ortadan kaldırır.

Lazerli Genital Tedavilerin Vajina Üzerindeki Etkisi Nedir?

Menapoz sonrası kadınlarda, laktobasil konsantrasyonu ve çeşitliliği daha düşük olma eğilimindeyken, diğer türlerin çeşitliliği daha fazladır. Bu değişiklikler vulvovajinal atrofi semptomlarının ciddiyeti ile ilişkilendirilmiştir. Ve semptomların iyileşmesi ile ilişkili hormonal replasman tedavisi (HRT) kullanılarak normalleştirme yapılmıştır. Bu koşullar ile vajinal Lazer uygulamalarının cinsel sağlığı, vajinal glikojeni ve vajinal epitel kalınlığını iyileştirdiğini gösteren kanıtlar mevcuttur.

Lazerle Genital Tedavi ve Lazerle Genital Estetik Tedavileri Nedir?

Lazerle Genital tedaviler ilk olarak iki ana kısımda incelenebilir. Bunlar Genitoüriner Sendrom (GSM) sorunlarını gidermeye ve semptomları azaltmaya yönelik tedaviler ile genital sorunları tedavi ederken genital estetik sorunlarını ve kaygılarını da gideren Lazerle genital estetik tedavileri olarak iki bölümde incelenebilir. Ancak göreceğiniz gibi iki kısım birbiri içine geçen tedavileri içerir.

Bunun için önce “Genitoüriner Sendrom Nedir” diye açıklamak Lazerle genital tedavilerin kullanım alanlarını anlamak isteyen tüm hastalarımız için çok daha yararlı olacaktır.

Genitoüriner Sendrom Nedir?

Menopoz Genitoüriner Sendromu (Genitourinary Syndrome of Menopause, (GSM)) olarak bilinen genitoüriner sendrom, menopoz sırasında ve sonrasında kadınlarda genital ve üriner sistemleri etkileyen bir dizi semptom ve fiziksel değişikliği tanımlamak için kullanılan terimdir. Temel olarak menopoz döneminde östrojen seviyelerinin düşmesi ile alakalı semptomlardır. Östrojen azalması, vajinal ve idrar dokularının incelmesine, kurumasına ve iltihaplanmasına neden olarak çeşitli semptomlara yol açabilir.

Alt başlıklar halinde ise kliniğimizde yüksek memnuniyet oranları ile başarılı şekilde uyguladığımız hem Genitoüriner Sendrom (GSM) semptom tedavileri hem estetik kaygılar için kullanılan lazer genital estetik tedavileri ise şu şekilde sıralanabilir;

1) Lazerle Vajinal Atrofi Tedavisi

2) Lazerle Stres Üriner İnkontinans Ve/Veya Pelvik Organ Sarkması Tedavisi

3) Lazerle Vajina Daraltma (Lazer Vajinal Rejüvenasyon)

4) Lazerle Klitoral Hood İndirgeme

5) Lazerle Perineoplasti Yöntemleri

6) Lazerle Vajinal Beyazlatma

7) Lazerle Vulvodinya Tedavisi

8) Lazerle Liken Skleroz Tedavisi

9) Lazerle Labioplasti Yöntemleri

10) Lazerle Tekrarlayan Vajinal Enfeksiyon, Kuruluk ve Mantar Tedavisi

11) Lazerle Vulvar Vestibulit Sendromu Tedavisi

12) Lazer Genital Tedavileri ile Orgazm Hissini Arttırmak

Lazerle Genital Estetik Tedavileri Ne Kadar Etkilidir?

Kapsamlı araştırmalara dayalı olarak lazer genital tedavileri yaygın olarak vulvovajinal atrofi, üriner inkontinans, vulvodini ve liken skleroz gibi jinekolojik ve ürolojik durumlar için kullanılmaktadır. Ancak araştırmalara göre genital bölge ve kadın ürolojisi ile ilgili tüm sorunlar için lazer önerilmesi yapılmadığını belirtmekte fayda vardır. Mevcut klinik çalışmalar bilhassa lazer tedavisinin vajinal atrofi veya üriner inkontinans tedavisindeki etkinliğine ilişkin veriler sunmaktadır.

Neden Genital Estetik Tedavileri İçin Op. Dr. Nurettin Ersöz?

İzmir genital estetik tedavisi ve izmir lazer genital estetik tedavisi aramaları ile bize ulaşmış hastalarımızın sorunlarına sürekli güncellediğimiz bilgi, deneyim ve kliniğimizde sunduğumuz en yeni teknolojiler ile cevaplar vermekteyiz. Ve kesinlikle emin olabilirsiniz ki Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce kliniğinimize gelen tüm hastalarımızın yaşam kalitesini etkileyen genital estetik sorun ve taleplerine tavizsiz bir gizlilik ve mahremiyet ile çözümler sunmaktayız. Güncel bilgi, ileri teknoloji ve %100 gizlilik prensiplerimiz ile sağladığımız yüksek memnuniyet ve başarı oranları sayesinde İzmir genital estetik doktorları ve klinikleri içinde her geçen gün daha çok tercih edilmekteyiz.

Siz umutsuz olmadığınız ve bize ulaştığınız anda size en doğru tedaviler ile yardımcı olmak için buradayız. Kendinizi genital estetik kaygılarınızı ve sorunlarınızı çözmek için hazır hissettiğiniz anda bize 7 gün, 24 saat 0 (232) 421 90 50 nolu telefonumuzdan ulaşabilir aklınızdaki tüm soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi için www.drersozince.com sitemizi de ziyaret edebilirsiniz. Hakkımızdaki yorumları DoktorTakvimi.com ve Google yorumlarımızdan okumanızı dileriz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.