Diş estetiği nedir? Kimlere yapılır?

Sağlık ve estetik, günümüzde pek çok alanda olduğu gibi, diş hekimliğinde de iç içe geçmiş durumda. Gülüş, bireyin kişiliğini ve öz güvenini yansıtan önemli bir unsur. Diş estetiği, bu yansımayı en güzel haliyle sunmayı hedefliyor.

diş estetiği Dental Plus İstanbul’dan Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, diş estetiğinin detaylarını anlatırken kimlere uygulanabileceğine de yanıt veriyor.

Diş Estetiği Nedir?

Diş estetiği, dişlerin fonksiyonel ve estetik açıdan iyileştirilmesi amacıyla yapılan bir dizi işlem ve uygulamayı kapsar. Dişlerin şekli, rengi, büyüklüğü ve düzeni gibi faktörler, bu alanda yapılan çalışmalarla optimum düzeye getirilir. Bu sayede, bireyler daha estetik ve fonksiyonel bir gülüşe kavuşabilirler.


Kimlere Yapılır?

Diş estetiğinin, estetik kaygıları veya fonksiyonel sorunları olan hemen herkese uygulanabileceğini belirten Üşümez, “Yaş sınırlaması bulunmayan bu uygulamalar, dişlerdeki çeşitli sorunları ve estetik kusurları gidermeye yöneliktir. Özellikle; diş renklenmeleri ve lekeler, diş çarpıklıkları ve hizasızlıklar, diş eksiklikleri, diş boyutlarında ve şekillerindeki uyumsuzluklar durumlarını yaşayanlar diş estetiği tedavilerine adaydırlar.” diyor.

Sıklıkla Kullanılan Yöntemler

Diş estetiğinde uygulanabilen birçok yöntemden birkaçı şu şekilde;

  • Diş Beyazlatma: Dişlerdeki renklenmeleri gidermeye yönelik bir tedavidir.
  • Lamine Veneer: Dişlerin ön yüzeylerine uygulanan ince seramik kaplamalardır, estetik kusurları giderir.
  • Zirkonyum Kuronlar: Dişlerin şekil ve renk düzensizliklerini gidermeye yardımcı olur.
  • Ortodontik Tedaviler: Diş çarpıklıkları ve hizasızlıklarını düzelten tedavilerdir.
  • Diş İmplantları: Diş eksikliklerinin giderilmesi için kullanılır.

Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

dental estetik

Prof. Dr. Aslıhan Üşümez diş estetiği yaptırırken, aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor:


Uzman Bir Hekime Başvurmak: Diş estetiği, uzmanlık gerektiren bir alandır. Bu yüzden işinde deneyimli bir hekime başvurmak önemlidir.

Beklentilerinizi Netleştirmek: Diş estetiği öncesi, beklentilerinizin netleştirilmesi ve hekimle detaylı bir şekilde görüşülmesi gereklidir.

Maliyet ve Süre: Tedavi süresi ve maliyeti hakkında önceden bilgi almak, süreci daha konforlu hâle getirir.

Bakım ve Koruma: Yapılan estetik işlemler sonrasında, dişlerin düzenli olarak bakımının yapılması ve korunması gereklidir.


Diş estetiği yaptırmaya karar verirken, bu tedavilerin estetik kaygılar kadar, diş sağlığınızı koruma ve iyileştirme amacı da taşıdığını unutmamanın önemine dikkat çeken Üşümez, “Kendinize uygun tedaviyi seçerken, bir uzmanın rehberliğinde hareket etmek, size en uygun sonuçları sunacaktır.” diyor.

Hollywood gülüşü: Daha beyaz ve orantılı dişler mümkün!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.