Avrupa Standartlarına Uygun Bebek Arabası Modelleri

Bir bebek arabası almak için araştırma yaptığınızda, en uygun ve ergonomik modeller arasında birçok bilindik marka ile karşılaşmanız mümkün. Peki hangileri bebeğinizin sağlığı ve güvenliği ile ilgili standartlara uyumlu biliyor musunuz? Avrupa standartlarına uygun bebek arabası özelliklerini bilmek ve iyi olanları ayırt etmek için bazı önemli ipuçlarına göz atmalısınız.

bebek arabası

Bebek Arabası için Belirlenen Avrupa Standartları Nelerdir?

Bebek arabaları için belirlenen Avrupa standartları “EN 1888-1:2018+A1:2022” başlığında toplanır. Bu standartlar 15 kg’a kadar bir veya daha fazla çocuğun taşınabildiği tasarımları içerir. Standartlar tasarlanan ürünün çocuklar için güvenilir olmasını amaçlar. Bebek arabaları bu amaç doğrultusunda birçok deney ve testten geçirilir. Standartlara uygun olduğu ispatlanan modelleri bebeğiniz için güvenle satın alıp kullanabilirsiniz. Standartlarda aşağıdaki güvenlik konuları öncelikli olarak kontrol edilir:

  • Yapısal güç ve stabilite
  • Frenleme performansı
  • Tekerlek güvenliği
  • Emniyet sistemleri
  • Kimyasal tehlikeler

Avrupa’daki tüm bebek arabası markaları ürünlerinin standarda uygun olup olmadığını test ettirmek ve onaylatmak zorundadır. Test ve onaylatma süreci standardizasyon kurallarını bilen akredite ve bağımsız kuruluşlarca gerçekleştirilir.

Diğer Güvenlik Standartları Nelerdir?

Ünlü bebek arabası markaları tasarımlarında sadece Avrupa standartlarını gözetmez, birçok farklı kuruluşun da onayını alır. Bu sertifikalardan bazıları şöyledir:

  • ASTM F833: Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan tüm bebek arabası ve pusetler için zorunlu bir standarttır. Bu standartta bebek arabası ve pusetlerin güvenli bir şekilde kullanılmasının yanı sıra herhangi bir olumsuz durumda çocukların yaralanma riskinin de minimuma indirilmesi söz konusu olur.
  • BS EN 1466:2004: Avrupa Birliği standardizasyon sertifikaları arasında yer alan bu belge 9 kg’a kadar olan bebekler için kullanılacak araçlar içindir. Bu belge bebeklerin yattığı portatif yatakların standardizasyonu için de önemlidir.
  • JPMA (Juvenile Products Manufacturers Association) Sertifikası: JPMA bebek arabası ve pusetlerin güvenliğini ve kalitesini onaylayan bir sertifikadır.

Bebek arabası seçerken Avrupa ve diğer ilgili gönüllü kuruluşların belirlediği standartlara uygun olanı seçmek önemlidir. Böylelikle bebeğiniz için aldığınız arabanın tasarımından kullanılan materyallere kadar birçok açıdan güvenlik açığı bırakmamış olursunuz.

Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek arabası modelleri arasından seçim yaparken öncelikle arabanın üzerinde CE işareti olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu işaret aracın Avrupa standartlarına uygun olduğunu gösterir. Bunun yanı sıra arabanın JPMA gibi saygın bir kuruluş tarafından onaylanıp onaylanmadığını kontrol edebilirsiniz. Arabanın sağlam bir iskelete ve güvenli tekerleklere sahip olduğundan emin olmanız önemlidir. Ayrıca emniyet sisteminin kontrollerini sağlayarak dayanıklılığını da kontrol edebilirsiniz. Keskin kenarlı veya küçük parçalar içeren pusetleri satın almamanız da önemli bir başka ipucudur. Temelde kaliteli ve güvenilir bebek arabası fiyatları farklı bütçe aralıklarına hitap eder. Siz de bebeğiniz için en iyi olan ürünleri ararken, Kraft bebek arabası gibi güvenilirliği onaylanmış ve kalitesiyle ünlü bir markayı tercih edebilir, ihtiyaçlarınızı tamamlayabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.