Ana Sayfa Dünya Haftada 3 gün çalışma gelir mi? Bill Gates açıkladı

Haftada 3 gün çalışma gelir mi? Bill Gates açıkladı

haftada 3 gün

Microsoft’un kurucu ortaklarından olan dünyanın en zengin iş insanlarından Bill Gates son dönemde popüler olan yapay zeka ve haftalık çalışma günleriyle ilgili dikkat çekici bir çıkış yaptı.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve Covid-19 salgınını yıllar önce tahmin ederek dikkat çekici açıklamalar yapan Bill Gates, son dönemin popüler teknolojik atılımlarından yapay zeka ile ilgili dikkat çekici yorumlarda bulundu.

“İnsanların çalışma gün sayısı haftada 3 güne inebilir”

Gates, yapay zekanın hızla geliştiğini ve bu sayede insanların haftalık çalışma günlerini 3’e indirebileceğini söyledi. Gates, “Makineler bütün yemekleri ve işleri halledebilir. Dolayısıyla insanların çalışma gün sayısı 3’e inebilir. Haftada sadece üç gün çalışılan bir topluma olursanız muhtemelen bir sıkıntı çıkmaz” dedi.

Gates, “insanların çok fazla çalışmayacakları” bir gelecek öngördüğünü de söyledi.

Ünlü uzmanlar da 3,5 gün demişti

Trevor Noah’nın podcast hesabında konuşan Gates, daha önce de yapay zekanın insanların yaşamını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Gates daha önce, “Yapay zekanın etkisi akıllı telefonlar ve internet gibi etki yaratacak. Yapay zeka insanların iş yapış, öğrenme, seyahat, iletişim şekillerini değiştirecek” demişti.

Bill Gates, bütün sektörlerin yapay zeka ile yeniden dönüşeceğini de öne sürdü.

Geçen ay JPorgan Chase CEO’su Jamie Dimon da yapay zeka sayesinde insanların haftada 3.5 gün çalışabileceğini söylemişti. Bloomberg’e konuşan Dimon, “Çocuklar 100 yaşına kadar yaşayacak ve teknoloji sayesinde kanser olmayacaklar. Muhtemelen haftada 3.5 gün çalışacaklar” demişti.

Goldman Sachs’ta görevli uzmanlar da yapay zekanın dünya genelinde 300 milyon kişiyi işsiz bırakacağını iddia etmişti.

mRNA kanser aşısı ne zaman onaylanacak? Prof. Uğur Şahin açıkladı

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.