PRP Cildi Gençleştirir mi?

PRP yani trombositten zengin plazma son yılların popüler medikal estetik prosedürleri arasında ilk sıralarda gelir. Kişinin kendi kanının alınması ve işlemden geçirilmesi temeline dayanan PRP İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizde giderek artan bir popülariteye ve geniş kullanım alanına sahiptir.

op dr evren işçi

PRP tedavisinden başarılı sonuçlar almak için tedavi mutlaka hasta özelinde planlanmalı, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulanmalıdır. Op. Dr. Evren İşçi alanının başarılı ismi olarak PRP tedavisinde başvurabileceğiniz ilk isimdir. Aynı zamanda kadınlar arasında en popüler estetik cerrahi prosedürlerinden biri olan meme dikleştirme İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde büyük talep görmektedir. Op. Dr. Evren İşçi meme estetiği ve diğer estetik cerrahi prosedürler konusunda da etkili ve doğal sonuçlar veren uygulamalarıyla öne çıkmaktadır. Siz de Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçerek randevunuzu alabilir, medikal estetik ve estetik cerrahi prosedürler konusunda kendinizi işin uzmanına teslim edebilirsiniz.


PRP’nin Faydaları Nelerdir?

PRP tedavisi kapsamında vücuda enjekte edilen madde kişinin kanından elde edilen maddenin dışında herhangi bir madde içermediği için ilaç statüsünde değildir. Etkisi de ilaçtan farklı olarak yalnızca uygulandığı bölgeyle sınırlıdır. Böbrek, mide ve karaciğer üzerinde PRP tedavisi kaynaklı bir yan etki görülmez. PRP kortizol içermediği gibi içerisinde vücudun iyileşme sürecinde etkili olan hücrelerin bölgeye ulaşıp çoğalmasını sağlayan büyüme faktörleri vardır. Bu faktörler aynı zamanda yeni damarların ulaşmasını, enfeksiyonların önlenmesini ve doku proteinlerinin üretimini de olumlu yönde etkiler.

PRP’nin içerisinde çok az miktarda kök hücre vardır. Kök hücreler normal şartlar altında kas iskelet sistemindeki kas, yağ dokusu, kemik iliği ve eklemi döşeyen ince zar tabakası olarak bilinen sinovya gibi pek çok dokuda az miktarda bulunur. Kök hücreler tedavi amacıyla kullanıma yönelik olarak kemik iliğinden alınan dokular özel tekniklerle konsantre edilerek ya da ilgili dokulardan elde edilen hücreler laboratuvar ortamında üretilip birkaç hafta sonunda ikinci bir seansta uygulanarak kullanılır. Bu yüzden PRP kitleri ve kemik iliği uygulama kitleri farklı farklıdır.

PRP kapsamında yalnızca kişinin kendisinden alınan kan kullanıldığı için kan yoluyla geçmesi olası AIDS ve hepatit gibi hastalıkların taşınması riski söz konusu olmaz. PRP hazırlandıktan sonraki birkaç dakika içinde kullanılmalıdır. Aksi takdirde, PRP’nin etkisi 10. dakikadan itibaren belirgin bir şekilde azalmaya başlayacaktır.


PRP Cildi Gençleştirir

PRP ile Daha Güzel Bir Cilde Kavuşabilirsiniz

PRP popüler medikal estetik prosedürlerden biri olup her geçen gün daha fazla kişi tarafından uygulanmaktadır. Platelet Rich Plasma olarak da bilinen PRP, platelet / trombosit hücrelerinden zengin kan anlamına gelir. PRP tedavisi, kişinin kendi kanından elde edilen platelet hücrelerinin ve büyüme faktörleri yönünden zengin plazmanın kullanılmasıyla gerçekleştirilir. İnsan vücudunun ağırlığının 1/3’ü kandan oluşur. Kanın hücresel elemanları dışında kalan sıvı kısım olan plazma; aminoasitlerin, karbonhidratların ve elementlerin dokulara taşınmasını sağlar. Trombositler, kandaki en önemli hücrelerden biri olup içlerinde pek çok büyüme faktörü ve sitozin vardır. Trombositlerin görevi, damar bütünlüğünün bozulduğu durumlarda kanamayı durdurmak ve iyileşmeyi başlatmaktır. Trombositler yara iyileştirme özellikleri sayesinde tıbbın pek çok farklı alanında kullanılırlar.

Kişinin kendi kanından elde edilen PRP, platelet/trombosit hücreleri açısından zengin bir yapıya sahiptir. İyileşmeyen yaralarda, çeşitli diş hekimliği prosedürlerinde, vasküler problemlerde, ortopedik sorunlarda ve estetik amaçlarla PRP tedavisinden faydalanılabilir. Cilt üzerinde son derece etkili olduğu bilinen PRP tedavisi ile ciltteki kırışıklıklar, leke oluşumu, çatlaklar, sivilce ve yara izleri giderilebilir. Tedavinin ardından uygulama bölgesindeki sarkmaların ve kırışıklık izlerinin azaldığı görülebilir. Peeling ve lazer gibi leke tedavileri PRP ile birlikte uygulandığı takdirde tedavi sürecini hızlandırma ve sonuçların kalıcılığını destekleme imkanı elde edilebilir.

Hastadan alınan kanın işlemden geçirilmesi yoluyla elde edilen plazmada tüpün dibinde kalan kısım, pıhtı hücrelerinden ve büyüme faktörlerinden yana en zengin kısımdır. Elde edilen plazma, tedavisi planlanan bölgeye enjekte edilerek PRP tedavisi tamamlanır. Enjeksiyon sırasında küçük iğneler kullanılır. PRP tedavisinin amacı, cildin ya da uygulama bölgesindeki dokunun kendini yenilemesini sağlamaktır. Bu yüzden tedavi sonucunun hemen görülmesi söz konusu değildir.

PRP tedavisinin sonucu genellikle ikinci ya da üçüncü seansın tamamlanmasıyla birlikte görülmeye başlar. Estetik amaçlarla gerçekleştirilen PRP tedavilerinden sonra; cildin sıkılaştığı, cilt sarkmalarının azaldığı, ciltteki kırışıklıkların hafiflediği, cilt lekelerinde aydınlanma sağlandığı, cilt renginde parlaklığın arttığı ve yara izlerinin azaldığı görülebilir.


PRP tedavisinin, saç dökülmesini önleme amacıyla kullanılması da mümkündür. Kişinin kendi kanının işlemden geçirilmesi yoluyla elde edilen PRP, saç dökülme sorununun yaşandığı bölgelere enjekte edilir. İçerdiği büyüme faktörleri ve doku iyileştirici özelliğe sahip proteinler sayesinde saç dökülmesi sorunu görülen bölgedeki hücrelerin yenilenmesi sağlanır. Saçlı deriye yapılan uygulamalar, saç kalınlığında artış ve seyrelme görülen alanlarda yoğunlaşma sağlar. Elbette tüm medikal estetik prosedürler gibi PRP tedavisinin de, uygulama amacından bağımsız olarak, mutlaka alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılması gerekir.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.