Astroloji: 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Astroloji: 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları. Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burcunu neler bekliyor?

burç yorumları

Astroloji: 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları. 18 Aralık, 19 Aralık, 20 Aralık, 21 Aralık, 22 Aralık, 23 Aralık ve 24 Aralık tarihlerinde burçları neler bekliyor?

Haftanın genel etkileri:

Merkür retro hareketi 24 Aralık itibariyle Oğlak burcundan çıkıp Yay burcunda devam edecek. Etkisi 5 Ocak 2024’e kadar sürecek bu gerileme sürecinde eğitim, öğretim, yurtdışı, inançlar, yaşam felsefeniz, yolculukla ilgili konular ön planda olacak. Her türlü retro, hayatın içinde yüzleşmeniz gereken eski bağlantılar, tekrarlanması gereken okunması gereken derslerle ilgilidir. Böylece eksikler tamamlanıp giderilir. Eğer eskiyi ve eksiği tamamlamadan ilerlemeye çalışırsanız işte o zaman Merkür Retro size daha çok güçlük çıkartabilir.


Retro sürecinde kendimizi ifade ederken problemlerle karşılaşabiliriz. Farkında olmadan hatalı olduğumuz bir konuyu fanatikçe savunabiliriz. Unutkanlıklar, dalgınlıklar, odaklanma sorunları yüzünden gecikmeler ve aksaklıklar söz konusu olabilir. Kafamızı toparlamak, kararlarımızı, fikirlerimizi toparlamak çok kolay olmayabilir. Yolculuklar, seyahatler pek de istediğiniz gibi gitmeyebilir bu dönemde. Yayıncılık, yurt dışı bağlantılı işler, vize pasaport işlemleri, hukuki ve resmi işlemler, eğitimle ilgili konular sekteye uğrayabilir.

Haftalık burç yorumları:

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık günlük ve haftalık burç yorumları.

koç burcu

Koç burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Koç burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Sosyal statünüz konusunda (kariyer veya evlilik gibi sosyal statüye etki eden her durum) sorumluluk sahibi veya hırslısınız. Bu alanda her türlü ağır yükü omuzlayabilirsiniz. Yaratıcı enerjinizi kullanırken bunu bir sistem dahilinde yapmaya çalışırsanız kendinizi tüketmemiş, uzun vadeli kullanılabilir bir enerji yaratmış olursunuz. Sosyal statünüz konusunda prensip sahibi olup olmadığınız sıklıkla test edilecek ve siz her çıtayı aştığınızda daha zorlu bir ödev sizi bekliyor olacak. Sosyal statünüz konusunda etik ve doğru davranışlara sahip olmayı, bu alandaki mükemmelliği öğrenmeniz gerekiyor.

Size başarı getiren, iyi kazanmanızı sağlayan konular ve bu yönde sizi destekleyen insanlarla olan iletişiminiz önem kazanabilir. Gecikmiş ödemeler, zamanında tamamlanmayan işler ve bunların etkileri üzerine düşünebilirsiniz. Yeni bir plan yapmak için eski planlarınıza hakim olmalısınız. Aceleden ve baskıdan kaçının, bunu yapmaya çalışan kişilere de fikirlerinizle yol gösterin.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler temalarında etki edecek. Yakın çevre ilişkileriniz, yabancı insanlarla olan işleriniz, konuşmalarınız ve görüşmelerinize dikkat edin. Merkür sizin sağlık alanınız olduğu için yaklaşık 2-3 haftalık dönemde tatilde veya seyahatte sağlığınızı yakın markaj altına alabilirsiniz. 5 Ocak’a kadar önemli anlaşmalardan, yeni adımlardan kaçının. Yapmak zorunda kalırsanız şartların üzerinden birkaç kez geçmeyi unutmayın.

boğa burcu

Boğa burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Boğa burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Yaşam felsefeniz ve inançlarınız konusunda sorumluluk sahibisiniz. Soyut konulara ve toplumsal inançlara bilimsel açıdan yaklaşabiliyorsunuz ve prensiplerinizi başkaları kolay kolay bozamıyor olmalı. Yaşam felsefenizi kurarken adım adım gitmeli ve hırsa kapılmamalı, her şeyi uzun vadeli düşünmelisiniz. Yaşam felsefeniz ve inançlarınız sıklıkla test alanı olacak. Siz bu alandaki çıtayı her aştığınızda umutlarınızı veya inancınızı tüketen yeni bir sınavla karşılaşacaksınız. Bu alanda mükemmel davranabilmeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Yatırım, seyahat, eğitim, iş gibi konulardaki ödemelerinizi ve işlerinizi aceleye getirmeden tamamlamanızda fayda var. Sözleriniz, ortaya sunduğunuz iş ve ürünleriniz çokça dikkat çekebilir. Bu dikkati iyi yönde çekmek zorlayıcı olsa da zoru başarmak adına da fırsatlarınız olacaktır. Bu fırsatları da yaşadığınız sorunların arasında bulabilirsiniz. Dikkatli bakmayı deneyin. Hukuki konularda beklentilerinize göre sonuç alamayabilir, zaman kaybı yaşayabilirsiniz.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için Ortak gelir-borç, başkalarından gelenler, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi temalarında etkili olacak. Finansal konularda, ortak yatırımlarınızda önemli adımlar atmayın, borç almayın, vermeyin, kredi altına girmemeye çalışın. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

ikizler burcu

İkizler burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

İkizler burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Başkalarının size verdiği konusunda sorumluluk hissediyorsunuz, bu durum aslında sanki tüm gözler üzerinizdeymiş gibi hissetmenize yol açar. Başkalarının size güvenip güvenmediği önemli bir çalışma alanı sizin için. Bu konuda sıklıkla test edileceksiniz. Başkalarını suistimal edebilmeniz için tüm kapılar önünüzde açılacak ve siz sürekli doğru davranıp bir çıtayı aştığınızda sizi adeta mecbur bırakan sınavları da vermek zorunda kalacaksınız. Başkalarının size verdiği değer ve maddi/manevi size açtıkları kredi konusunda mükemmel olmayı öğrenmeniz gerekiyor.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için ortaklaşa işler, anlaşmalar, anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlarla ilgili konularda etki edecek. İkili ilişkilerinize, evliliğinize, ortak işlerinize gereken özeni göstermelisiniz. 5 Ocak’a kadar bu konularda büyük adımlardan, kararlardan kaçının.

Bu dönemde sevdiğiniz insanla olan iletişiminize dikkat etmelisiniz, ortaklaşa atılacak adımlarda bazı konuları bir kaç kez gözden geçirmelisiniz. Sözleşmelere imza atmayın, taşınmayın. Yapmak zorunda kalırsanız şartların netliğinden emin olun, bir iki kez olayları kontrol edin, anlaşma işin içindeyse avukatınızla işlerin üzerinden bir kez daha geçin.

yengeç burcu

Yengeç burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Yengeç burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Herkes için sorumluluk hissetmek ve bu yolla başkalarının sorumluluklarını da üstlenmek zorunda kalmak. Kendinize karşı da sorumlu olmanız gerektiğini unutmayın. Başkalarının üzerinize getirdiği yükler siz doğru davranmadıkça artacak ve açık düşmanlarla karşılaşacak, belki de kimsenin sizin onlara olduğu kadar size karşı sorumluluk hissetmediğini anlayacaksınız. Bu durum sizi de başkalarına karşı bir bilinçaltı savunma mekanizması yoluyla düşman haline getirebilir. Başkalarıyla ilgili sorumluluk duygunuzu ve etik anlayışınızı mükemmelleştirmeniz gerekiyor.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için çalışma ortamınız, çalışma arkadaşlarınız, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işlerle ilgili konularda etkili olacak. İş hayatınızda bazı sıkıntı ve sorunlara açık görünüyorsunuz. Merkür’ün gerilemesi ile iş, hizmet, sağlık konularında iletişim sıkıntılarına açık olabilirsiniz.

Yanında çalıştığınız insanlarla iletişiminiz zayıflayabilir ya da sizin yanınızda çalıştırdığınız birileri varsa iletişim sorunları ortaya çıkabilir. İletişiminizi açık ve net tutmaya çalışın, yeni bir işe başlamayın lütfen. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız. Yılbaşı ve ertesi günleri de dahil ay sonuna kadar sağlığınıza dikkat edin.

aslan burcu

Aslan burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Aslan burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Klasik astrolojide Aslan’ların organizasyon ve liderlik yeteneğine sahip olduklarının söylenmesi aslında Oğlak burcunun çalışmalar evi olan 6’ya düşmesinden kaynaklanıyor. İş ve düzen adına (veya meslektaş, iş arkadaşları) sorumluluk hissetmek ve ağır yüklerin üstesinden gelebilmek. Siz çalışmalarınızda veya organizasyonlarınızda, kurduğunuz sistemlerde çıtayı aştıkça bu alanda yeni bir sınav geliyor olacak. Mükemmelliği öğrenmeli ve tüm çalışmalarınızı uzun vadeyi kapsayacak şekilde adım adım yapmalısınız.

Yeteneklerinizi sergileyeceğiniz, daha iyisini ortaya koyabileceğiniz bir dönem başlıyor. Kendinizi ifade edeceğiniz, emin olduğunuz konuları sunabileceğiniz alanlarda çalışabilir ya da bizzat bu alanların kurucusu olabilirsiniz. İyi olduğunuz, kendinizi geliştirdiğiniz bir işi profesyonelleştirip kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. Tüm odağınız, hayatınızı hem günlük hem de psikolojik olarak yüksek standartlara taşımak üzerine olabilir.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için aşk hayatı, kendinizi gösterme, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları ve borsa yatırım temalarında etkili olacak.

Aşk ve çocuk iletişiminize dikkat edin. Yanlış anlaşılmalara, sıkıntı ve sorunlara bu alanda açık olabilirsiniz. Eski ilişkilerinizi konuşabilir, karşılaştırmalar yapabilir, eskiden yaşadığınız sorunlara benzer durumlar içine girebilirsiniz. Sanatsal işlerinizde yaratıcılığınız artabilir, eskiden konuşulmuş bir iş karşınıza gelebilir.

başak burcu

Başak burcu 18 – 24 Aralık haftalık yorumları

Başak burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Kendinizi ifade etmek, sevgi ve aşk konularında sorumluluk hissediyor ama bunu çoğunlukla “bir prosedürü takip etmek” şeklinde yapıyor, bu alandaki soyut konulara adapte olamıyor olabilirsiniz. Aşk ilişkileriniz, çocuklarınız, mutluluk, motivasyon durumunuzla ve kendinizi ifade konularıyla sınanacaksınız ve siz her seferinde doğru davranmayı seçtiğinizde önünüze bir başka sınav daha gelecek. Bu alanlarda mükemmel olmayı öğrenmelisiniz.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular; kökler ve geçmiş, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konularda etkili olacak. Emlak alım, satım, başka bir eve geçme gibi bir planınız varsa iki kez gözden geçirerek şartların ve durumların netliğinden emin olarak ilerlemelisiniz. Çözümlenmeyen, yarım kalan bir sürece son noktayı koyuyorsun.


Merkür retrosu iletişiminiz ve fikirlerinizi test ediyor olacak. Evinizde ve ailenizde iletişim sıkıntılarınız karşınıza gelebilir. Birkaç haftadır karşınıza gelecek olan ev ve emlak fırsatlarınızı bu dönem değerlendirmek pek akıllıca olmayabilir. Satış yapabilirsiniz ama alım yapmamaya çalışın. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

terazi burcu

Terazi burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Terazi burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. İç dünyanız, bilinçaltınız ve aileniz konusunda sorumluluk hissediyor, ağır yükler taşıyabiliyor ama kendinizi en yakınlarınızla rahat hissetmek adına tam anlamıyla adapte olamıyorsunuz. Belki de bu yüzden kendiniz yerine başkalarına sürekli sorumluluk yüklüyor olabilirsiniz. Duygu durumunuzu kontrol etmeli ve güvenli alan algısıyla gerçek aidiyet hissini ayırt edebilmelisiniz. Aile yaşamınız ve gerçek iç dünyanızı tanıma konusunda mükemmel olayı öğrenmelisiniz.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için iletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet temalarında etki edecek.

Yakın çevrenizle olan iletişiminize dikkat etmenizde fayda var. İletişimsel işlerinizde başlangıçlardan ve önemli adımlardan kaçının. Bu süreçte yeni bir elektronik eşya almayın. Bilgisayarınızı, cep telefonunuzu yedekleyin. Bu döneme denk gelen randevularınızda sorunlar oluşabilir. Önemli girişimlerde bulunmayın. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

akrep burcu burç yorumları

Akrep burcu 18 – 24 Aralık haftalık yorumları

Akrep burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Yakın çevre algınız ve gözlem gücünüz en ağır konuları bile kaldırabilecek güçte. Bu nedenle en ağır sınavları da gündelik yaşamınızda yakın çevreniz yoluyla vereceksiniz. Bu, kardeşlerinizle olan diyaloglarınız olabileceği gibi komşu ilişkileri veya kısa yolculuklarla da ortaya çıkabilir.

Sözleriniz ve fikirleriniz üzerinden de sorumlu olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Zihninizin her olay için veya her insan için standart bir prosedüre bağlı kalmamasına, esnek kavramlar da geliştirebilmesine dikkat etmeniz gerekiyor. Söylem ve fikirlerinizi mükemmelleştirmelisiniz.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için en çok maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, lüks, keyfiyet, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. konularda etkili olacak.

Maddi konularda daha önceden uğraştığınız, konuştuğunuz insanlarla parasal işlere girişin. Yeni insanlarla olan ticari işlerinizde sorunlar oluşabilir. 5 Ocak’a kadar dikkatli adımlar atmalısınız. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

yay burcu burç yorumları

Yay burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Yay burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Yani Güneş 2’nci evinize düşüyor. İkinci ev bir kişinin kullandığı tüm fiziksel ve zihinsel güçlerin evidir. Bu yüzden aslında Oğlak burcuna çok uzak değilsiniz. Öğrenmeniz gereken sorumlulukların ağırlığı nedeniyle onlardan kaçmamak veya kısa vadeli pratik çözümler üretmek yerine, sorumlulukları uzun vadeli gelecek planlarıyla çözmeye çalışmak gerekiyor. Hemen her konuda mükemmelleşmelisiniz.

24 Aralık’ta Oğlak burcundan çıkarak sizin burcunuza girecek olan Merkür Retro kendi elinizle giriştiğiniz, başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konularda etkili olacak.

Kişisel alanlarınızda yanlış anlaşılmalara açıksınız. Söylemek istedikleriniz farklı yerlere gidebilir, kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. 5 Ocak’a kadar önemli anlaşmalardan, konuşmalardan kaçının. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

oğlak burcu burç yorumları

Oğlak burcu 18 – 24 Aralık haftalık yorumları

Oğlak burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş sizin burcunuzda seyahatine başlıyor. Sizin döneminiz başlıyor. Önümüzdeki bir aylık süreçte hayatınızı güzelleştirmek adına yüksek bir motivasyona sahip olacaksınız. Yaşadığınız farkındalıklarla parlıyorsunuz. Size iyi olanın peşine düşüyor, yaşam tarzınız ve bakımınızda değişikliğe gidiyorsunuz. Vakit ayırmadığınız konulara yönelmelisiniz. Cesaretinizi daha verimli kullanıyorsunuz.

Maddi alanda kayıplar var ise bunları kısa süre içerisinde toparlama fırsatı bulacaksınız. Duygusal açıdan yıprandığınız konuları bir kenara bırakacak daha çok iş hayatınıza odaklanmak isteyeceksiniz. Öte yandan ağır yükler ve sorumluluklar üzerinizde olabilir. Özellikle 11 Ocak 2024’te sizin burcunuzda gerçekleşecek yeni ay ile başlayacağınız tüm sağlam ilişki ve işlerin karşılığını yeni yılda göreceksiniz.

24 Aralık’ta sizin burcunuzdan çıkıp Yay burcuna geçiş yapacak olan Merkür Retro sizin için hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar, ayaklar, metafizik, ruhsal konularda etki edecek.

Geçmişte sizi zorlamış ama bir türlü çözemediğiniz konu ve olaylar sorun olarak yeniden karşınıza gelebilir. Bu dönemde ay sonuna kadar önemli işlere başlamayın, yeni kararlar almayın ve uygulamayın sevgili Oğlaklar. Mümkünse 5 Ocak’a kadar yeni işlere girişmeyin. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

kova burcu burç yorumları

Kova burcu 18 – 24 Aralık haftalık burç yorumları

Kova burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Bu transit sizin 12’nci evinize denk düşüyor. 12. ev genel olarak “yok” evidir veya yanlış davranışlar nedeniyle toplum dışına itildiğimiz, aynı zamanda da şifa bulmamız gereken yerdir. Sorumluluk duygusu, uzun vadeli planlamalar ve her durumda etik davranış şekilleri, etik ikilemler üzerine çözümler üretmeniz gerekiyor. Bunları yaparsanız mükemmelleşebileceksiniz.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konularda etki edecek.

Arkadaşlarınızla olan işlerinize, iletişiminize bu dönem dikkat edin. Yeni adımlardan kaçının. Eski arkadaşlarınızla iletişiminiz hızlanabilir. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

balık burcu burç yorumları

Balık burcu 18 – 24 Aralık haftalık yorumları

Balık burç yorumları: 22 Aralık itibariyle Güneş, Oğlak burcunda transit yapmaya başlıyor. Gelecek planlamalarınız konusunda sürekli sınavda olacaksınız. Örneğin gelecekte planladığınız bir olayı başkaları sizden önce yapabilir. Gizliliği öğrenmeniz, yüzeysel arkadaşlıklar konusunda prensip geliştirebilmenin önemini anlamanız gerekiyor. Arkadaşlarınız konusunda sorumluluk alıp, ağır yükler altına girebilirsiniz. Lütfen aynı şeyi onların da yapıp yapmadığını kontrol edin.

24 Aralık’ta burç değiştirecek Merkür Retro sizin için en çok kariyer hayatınız, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konularda etki edecek.


Kariyer ve iş alanlarınızda bazı iletişim sorunlarını karşınıza getirebilir. Göz önünde bulunacağınız ortamlarda, toplum içinde ifadelerinize dikkat edin. Büyük adımlardan, iş değişimlerinden, anlaşmalardan aybaşına kadar uzak durun. Yapmak zorundaysanız şartların netliğinden emin olmalısınız ya da merkür düzeldiğinde şartların değişeceğini bilerek adım atmalısınız.

Astroloji || Bizi takip edin: InstagramThreadsGoogle Haberler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.