CHP İzmir adayı Cemil Tugay mı olacak?

cemil tugay

Yerel seçimler öncesi CHP İzmir adayının kim olacağı konusunda tartışmalar devam ediyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ismi öne çıkıyor. 

31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylarını belirmeyi sürdüren CHP’de bugün kritik iki toplantı düzenlenecek. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) öğlen saat 3’te, parti meclisi (PM) ise akşam saat 6’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir’in ilçe adaylarını belirlemek üzere toplanacak. Partide dünden bu yana devam eden görüşmelerde Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay adının öne çıktığı öğrenildi.

“CHP’de İzmir için Cemil Tugay’ın ismi MYK’ye önerilecek” iddiası

chp izmir cemil tugay

CHP Lideri Özgür Özel’in, Genel Merkez’de bir araya geldiği Cemil Tugay’a, kendisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görmek istediğini söylediği öne sürüldü. Tugay’ın adaylığının MYK’de kesinleşeceği ve oylama için PM’ye taşınacağı belirtildi.


CHP Lideri Özgür Özel‘in, Genel Merkez’de bir araya geldiği Cemil Tugay‘a, “Sizi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istiyoruz” dediği öne sürüldü.

CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile görüşen Cemil Tugay’ın adaylığının saat 15.00’te başlayan MYK’de kesinleşeceği iddia edildi.

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Özgür Özel ile Cemil Tugay arasında gerçekleşen görüşme iki saat sürdü.

Görüşmede Özel’in adaylık konusunda Tugay’a teklif götürdüğü belirtilirken saat 15.00’te başlayan MYK’nin ardından saat 18.00’de başlaması planlanan PM Toplantısı’na Cemil Tugay’ın isminin sunulacağı kaydedildi.

Dar kapsamlı toplantı gerçekleştirildi

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 28 Ocak’ta CHP Genel Merkezi’nde dar kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

CHP kurmayları bu toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için geçen isimleri tartıştı. Tugay’ın isminin toplantıda öne çıktığı bildirildi.

Barış Yarkadaş’tan açıklama

CHP’li Barış Yarkadaş, İzmir’de CHP’nin adayının Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın olacağını iddia etti. Yarkadaş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu dün akşam bir hamle yaptı, Genel Başkan Özgür Özel’le görüştü ve Alaattin Yüksel’in “Abi” formülüyle aday yapılmasını istedi. Ancak sonuç değişmedi. Özgür Özel, Cemil Tugay için  kararlı…Tugay, CHP’nin İzmir BB başkan adayı olacak.” açıklamasında bulundu.

Cemil Tugay kimdir?

cemil tugay kimdir

Cemil Tugay 1967 yılında doğdu. İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı. 2011 yılında CHP İzmir il BYKP sağlık komisyon üyesi olarak parti çalışmalarına katıldı. 2019 yerel seçimlerinde CHP Karşıyaka belediye başkanı seçildi.


İşte Cemil Tugay hayatı ve biyografisi:

Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak, 1967 yılında babasının mecburi hizmeti sırasında Van’da dünyaya geldi.

İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu.

1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı.

1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı.

1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı.

Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı. Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Cemil Tugay, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.


Cemil Tugay ne iş yaptı, hangi görevlerde bulundu?

  • 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu.
  • 2011 yılında CHP İzmir il BYKP sağlık komisyon üyesi olarak parti çalışmalarına katıldı.
  • 2012-2016 yılları arasında, İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı, Türk Tabipler Birliği Özel Hekimlik Kolu yürütme kurulu üyeliği ve 2 dönem TTB Kol Başkanlığını yürüttü.
  • 2013-2014 yıllarında CHP İzmir İl Ar-ge Kurulu üyeliği ve ardından başkanlığını yaptı.
  • 2014 yılında Karşıyaka Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi ve 1 yıl süreyle Kent Konseyi’nde çalıştı.
  • 2015 yılında Genel Merkez atamasıyla CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda önce Bilişim Sorumlusu, daha sonra seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptı.
  • 2016 yılında önce, Karşıyaka İnönü Mahallesi delegesi, daha sonra ilçe kongresinde seçilerek CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda, STK ve Meslek Odalarından sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.
  • 2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 1 yıl boyunca bu görevde bulundu.
  • 2017-2018 yıllarında Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve görev yaptı. Cemil Tugay 2019 yerel seçimlerinde %70,8 oyla CHP’nin Karşıyaka belediye başkanı seçildi.

Simpsonlar ABD seçim tahmini: Donald Trump yeniden başkan olacak mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.