Güzel bir cilde sahip olmanın 7 etkili yolu

Güzel bir cilde

Her yeni yılın başında beslenme, spor ve sağlık gibi birçok konuda yeni kararlar alınıyor. İşte bu yıl güzel bir cilde sahip olmanın en etkili yolları…

Yeni yıla girerken cilt bakımı ve daha genç görünme isteğinin de arttığını paylaşan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hazal Sönmezler Selek, yeni yılda genç ve güzel bir cilde sahip olmak için 7 öneride bulundu…

Medikal cilt bakımı yaptırın

Medikal cilt bakımı cildinizi fazla sebum ve kirden arındıracak, komedonların temizlenmesi ile cildin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar.


Cildinizi nemlendirin

Kış döneminde soğuk ve rüzgarlı havanın etkisiyle cildimizde kuruluk artıyor, buna bağlı ince kırışıklık görünümü ve matlık oluşabilir. Bu nedenle biraz daha yoğun, cilt tipinize uygun bir nemlendiriciye geçerek daha nemli ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Nem maskeleri de cildinizi nemlendirip yatıştırır.

Hyaluronik asit serum kullanmaya başlayın

Hyaluronik asit serumunuzu hafif nemli cildinize birkaç damla uygulayıp, üzerine nemlendiricinizi kullanmanız, kuruluğa bağlı oluşmuş ince kırışıklıkların kısa süreli azalmasını sağlar. Ayrıca cildin uzun vadede anti-aging etki için dengesini sağlamasına da yardımcı olur.

Eksfolyasyon ile cildi ölü derilerden arındırın

Özellikle medikal cilt bakımı yaptıramayacaksanız cilt tipinize uygun eksfolyasyon (exfoliation) ürünlerini (bunlar alfahidroksi asit, betahidroksi asit ve polhidroksiasitlerdir) haftada bir uygulayarak cildin pürüzsüzlüğünü arttırıp cilt yenilenmesini uyarabilirsiniz. Normal cilde sahip olan kişiler glikolik asit, yağlı cilde sahip kişiler salisilik asit, kuru cilde sahip olanlar laktik asit, hassas ciltler ise polihidroksiasitleri kullanabilir.


Günlük cilt bakım rutininize düzenli eksfolyan ürünleri eklemeniz cildinizin uzun vadede yenilenmesini tetikleyerek antiaging bir bakım sağlar. Burada cilt tipinize uygun ürün kullanılması ve nemlendirici uygulanması önemli.

Rutininize C vitamini serum ekleyin

C vitamini cildin aydınlık, sıkı görünmesini sağlayan etkili ve güzel bir antioksidandır. Cilt bakımınıza yeni yılda C vitamini serum ekleyerek kendinize yaşlanma karşıtı bir yatırım yapabilirsiniz.

Mezoterapi yaptırın

Cildinizin daha aydınlık ve nemli görünmesi için somon DNA, hyaluronik asit gibi içerikler barındıran mezoterapiler ve botoks yaptırılabilir.

Yaz-kış güneş koruyucu kullanın

Cildinizin minimal ama etkili, cilt tipinize uygun bir rutine ihtiyacı olduğunu unutmayın. Yaz-kış güneş koruyucusu kullanmayı ihmal etmeyin.


Kaynak: Grajqevci-Kotori M, Kocinaj A. Exfoliative Skin-peeling, Benefits from This Procedure and Our Experience. Med Arch. 2015 Dec;69(6):414-6. doi: 10.5455/medarh.2015.69.414-416. PMID: 26843737; PMCID: PMC4720453.

Fraksiyonel lazer nedir? Hyaluronik asit temelli cilt yenileme ve gençleştirme uygulamaları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.