Midjourney artık Web kullanımına açılıyor

Midjourney web

Midjourney, çıktısının çarpıcı gerçekçiliği açısından birçok kişi tarafından en iyi yapay zeka görüntü oluşturucularından biri olarak kabul ediliyor. Ama şu ana kadar büyük bir dezavantajı vardı: Doğrudan bir web sitesinde kullanamamak.

Şimdiye kadar Discord platformunda çalışan Midjourney, hem kayıt süreci hem de modelin fiili kullanımının karmaşık olması potansiyel olarak birçok kişinin bu muhteşem yapay zeka aracının kullanılmasını engelliyordu. Ancak Midjourney artık kendi özel web sitesine taşınıyor.

Midjourney, 10.000’den fazla görsel oluşturan mevcut kullanıcılara erişime açık olan kendi bağımsız web sitesinin alfa sürümünü başlattı. Farklı bir platforma geçiş çok da önemli görünmeyebilir. Sonuçta OpenAI’nin DALL-E’si ve Adobe’nin Firefly’ı ve son zamanlarda Meta’nın Imagine’i gibi rakipler halihazırda kendi özel web sitelerinde çalışıyor. Ancak bu hamle, sonuçlar açısından en etkileyici AI görüntü oluşturuculardan birinin kullanımını önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Kullanıcı arayüzünü ve kullanıcı deneyimini geliştiriyor ve Discord platformunun sınırlamaları dahilinde mümkün olmayan daha fazla yeni özellik eklenmesini mümkün kılıyor.


Siteye erişimi olan birkaç Midjourney hayranı, sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak, iç görülerini paylaşıyorlar. Görünen o ki eski ve çok sınırlı Discord arayüzüne kıyasla büyük gelişmeler var gibi görünüyor. Şu anda yeniden döndürme ve yüz değiştirme gibi özellikler eksik olsa da, yeni eklenen kaydırma butonu sayesinde daha az kodlama ile görsel çıkarılabiliyor. Kaydırma butonu, stilizasyon, tuhaflık ve çeşitlilik gibi ölçütlere dayalı olarak görüntüleri ayarlamanıza olanak tanıyor.

X platformunda kullanıcı Nick St. Pierre, Discord’a göre yer alan avantajlarını gösteren, benzersiz özellikleri vurgulayan bir video paylaştı.


https://twitter.com/nickfloats/status/1734706803097710667

Yeni web sitesinin görüntülerle çalışmayı çok daha kolay hale getirdiğini belirten St. Pierre, üretilmiş olan bir görüntüyü komutun içinde kullanarak yeni görüntüler oluşturabileceklerini gösterdi.


Midjourney web sitesi ayrıca, bir önceki görüntüyü yeni bir ipucuna eklemeyi ve uygun boyutlarda görüntü formatlarını çıkarmayı basitleştiren işlevleri de basitleştiriyor. Ayrıca, uzun biçimli URL’leri karakter karakter yazmak yerine kullanıcıların görüntüleri dahil etmek için URL’leri sürükleyip bırakmalarına izin veren bir özellik de bulunuyor.

Yapay zeka hangi tarihte öleceğimizi tahmin edebilir mi?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.