“Türkiye’de 5 yıldızlı otelde kalmak, İngiltere’de yaşamaktan daha ucuz”

otelde kalmak

İngiliz bir genç, Türkiye’de ultra lüks bir otele yerleşti. Bunun kendisi için İngiltere’de yaşamaktan daha ucuza patladığını keşfeden genç, turizm için de yeni bir sayfa açmış oldu.

Ülkemiz ekonomisi, son dönemlerde biz sıradan vatandaşları ciddi anlamda zorlamaya başladı. Yüksek enflasyon, alım gücümüzü ciddi anlamda düşürdü. Yüksek döviz kuru ise özellikle de ithal edilen ürünlere erişimi zorlaştırdı. Bu durum, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaşayan bireyler için Türkiye’yi cazip kıldı.

“Türkiye’de 5 yıldızlı otelde kalmak, İngiltere’de yaşamaktan daha ucuz” diyerek Antalya’da bir otele yerleşti

Webtekno’da yer alan habere göre; İngiltere’nin Manchester kentinde yaşamını sürdürmekte olan Josh Kerr, ev kirası ve fatura gibi kalemler için aylık 950 sterlin civarında harcama yapıyordu. Tabii buna diğer harcamalar dahil değildi.


Josh Kerr

Çılgınca bir fikir geliştiren genç, İngiltere’de yaşamak yerine Türkiye’de lüks bir otele yerleşmeyi düşündü. Daha sonra bunun maliyetini hesaplayan Kerr, Antalya’da hizmet vermekte olan 5 yıldızlı Port River Otel’in daha uyguna patlayacağını keşfetti.

Antalya’da ultra lüks ve her şey dahil tatil, 944 sterline mâl oldu!

950 sterlin ile 944 sterlin arasında dişe dokunur bir fark olmadığını düşünüyorsanız haklısınız. Ancak atladığınız bir şey var. Kerr, Manchester’daki hayatında yemek, temizlik ve eğlence için de para harcıyordu ve işleri kendisi yapıyordu.

antalya lara

Antalya’daki otelde ise her şey önüne geliyor. Üstelik Antalya’nın havası, bu mevsimde bile denize ve havuza girmek için oldukça müsaitTikTok‘ta bir paylaşım yapan İngiliz genç, 48 bin takipçisine şunları söyledi:


Şaka değil ama kiram, faturalarım ve belediye vergim için 950 sterlin ödüyorum. Burada kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemekleri, içecekler, atıştırmalıklar var. İngiltere’de ne yapıyoruz?

otelde kalmak
Josh’un kaldığı otel

Josh Kerr’in yaptığı iş, uzaktan çalışmasına da engel değil!

İngiliz gencin Türkiye’deki lüks otele yerleşmesinin, geçici bir heves olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak işin aslı pek de öyle değil. Josh Kerr’in işi, uzaktan çalışmaya da müsait ve o da bu avantajdan faydalanıyor. Arkadaşları İngiltere’nin puslu havasında işe gidip gelirken bu genç arkadaş, Türkiye’de havuz veya deniz kenarında çalışmaya devam edecek.

antalya otelleri
Josh’un kaldığı otel

Turizm için yeni bir sayfa açılabilir

Josh Kerr’in Türkiye’ye taşınmasına aracılık eden firma, İngiltere merkezli turizm acentesi On The Beach Group‘tu. Şirketin üst yöneticilerinden Zoe Harris, konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:


Herhangi bir yerden çalışabilen herkes için harika bir fikir. Kendi evinizi bir başkasına kiralayın ve çantalarınızı toplayıp çıkın. Her hâlükârda para biriktirmiş olacaksınız.

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını olumsuz etkiliyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.