Türkiye’nin en kalabalık mahalleleri: 4 ilin nüfusunu geride bıraktı!

en kalabalık mahalle

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin en kalabalık mahallesi 151 bin 459 kişinin yaşadığı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi. İkinci sırada ise İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki Adnan Kahveci Mahallesi yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ulusal Adres Veritabanı (UAVT) ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre, Türkiye’nin en kalabalık 5 mahallesinin 3’ü İstanbul, 2’si ise Diyarbakır’da yer alıyor. Diyarbakır’da 151 bin 459 kişinin yaşadığı Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi Türkiye’nin en kalabalık mahallesi oldu.

Diyarbakır‘da Bağcılar mahallesinde yaşayan insan sayısı, 4 ilin yanında nüfus olarak 804 ilçeden de daha fazla.


Türkiye'nin en kalabalık
Diyarbakır Bağcılar Mahallesi, Türkiye’nin en kalabalık mahallesi oldu.

Listede ikinci sırada İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki Adnan Kahveci Mahallesi var. Adnan Kahveci Mahallesi’nin toplam nüfusu 110 bin 619 kişi.

Türkiye'nin en kalabalık
Adnan Kahveci Mahallesi, Beylikdüzü İstanbul

İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki Kayabaşı Mahallesi ise 108 bin 455 nüfusla üçüncü sırada kendine yer buldu.

Başakşehir Kayabaşı istanbul
Kayabaşı Mahallesi, Başakşehir İstanbul

Türkiye’nin en kalabalık 5 mahallesi ve nüfusları:

  1. Bağcılar Bahallesi: 151 bin 459 (Diyarbakır)
  2. Adnan Kahveci Mahallesi: 110 bin 619 (İstanbul)
  3. Kayaşehir Mahallesi: 108 bin 455 (İstanbul)
  4. Atakent Mahallesi: 102 bin 743 (İstanbul)
  5. Fırat Mahallesi: 91 bin 279 (Diyarbakır)

Türkiye’nin en az nüfuslu ilçeleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de 81 ilde toplam 922 ilçe var. Türkiye’nin en düşük nüfuslu ilçesi Konya‘nın Yalıhüyük ilçesi. Yalıhüyük’te yaşayan insan sayısı sadece 1854 kişi.

Konya Yalıhüyük
Konya Yalıhüyük

Afyonkarahisar‘ın Kızılören ilçesi 2 bin 107 kişilik nüfusuyla ikinci sırada yer alırken, Bingöl’ün Yayladere ilçesi 2 bin 304 kişi ile 3 sırada.

afyon kızılören
Afyonkarahisar Kızılören

Listede Kırklareli‘nin Kofçaz ilçesi 2 bin 308 nüfusuyla 4, Eskişehir’in Han ilçesi 2 bin 352 kişiyle 5. sırada bulunuyor.

kırklareli kofçaz
Kırklareli Kofçaz

Türkiye’nin en az nüfusa sahip 5 ilçesi ve nüfusları:

  1. Konya-Yalıhüyük: 1854 kişi
  2. Afyonkarahisar- Kızılören: 2 bin 107
  3. Bingöl- Yayladere: 2 bin 304
  4. Kırklareli- Kofçaz: 2 bin 308
  5. Eskişehir- Han: 2 bin 352

İstanbul’da en çok nereli var?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.