3 Cisim Problemi dizisi Game of Thrones’a ne kadar benziyor?

3 Cisim Problemi

Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss’ın yeni bilimkurgu dizisi 3 Cisim Problemi (3 Body Problem) yakında Netflix’te gösterime girecek. Dizi oyuncuları, yapımcıların önceki uyarlaması Game of Thrones’la bu dizinin benzerliklerini masaya yatırdı.

Liu Cixin’in romanından uyarlanan dizi, Benioff ve Weiss’ın 2019’da imzaladıkları özel bir anlaşma sonrasında Netflix için hazırladığı ilk büyük proje.

21 Mart’ta Netflix’te gösterime girmesi planlanan diziye dair ilk yorumlar son derece olumlu. Bilimkurgunun karmaşık kaynak malzemeyi ustalıkla ele aldığı ifade ediliyor.


3 Cisim Problemi’nin oyuncularından Alex Sharp ve Liam Cunningham, ScreenRant‘le yeni dizileri hakkında konuştu ve Game of Thrones’la ortak noktalarına değindi.

Will Downing adında bir öğretmeni canlandıran Sharp, tıpkı Game of Thrones gibi yeni dizinin de ete kemiğe bürünmüş karakterler sunduğunu ve aralarındaki karmaşık ilişkileri başarıyla yansıttığını söyledi.

Game of Thrones’da Davos Seaworth’ü canlandıran Cunningham ise Benioff ve Weiss’ın “çekilemez” diye nitelenen kitapları uyarlama konusundaki tutkularını yinelediklerini ifade etti.

“En iyi yaptıkları şey”

35 yaşındaki Sharp, “Sanırım senaryoları okuduğumda ilk düşündüğüm şeylerden biri, farklı kişilerin arasındaki ilişkilerin ne kadar karmaşık ve hareketli olduğu ve karakterlerin çoğunun ne kadar ete kemiğe büründüğü oldu” diyerek ekledi:

Game of Thrones’da sevdiğim şeylerden biri de ejderhaların olmasıydı, başka bir dünyaya aitti ama bu karakterleri epik yolculuklar boyunca takip ediyordunuz. Senaryoyu okuduğum anda bunu hissettim, bu yüzden karakterlerimin yolculuğuna, psikolojik ve ruhani yolculuğuna aşık oldum. Gerçekten çok etkilendim çünkü çok basit ama derin, epey samimi bir insan hikayesiydi ve bence en iyi yaptıkları şey de bu.


“Bu şöhretle yetinmediler”

İrlandalı aktör Liam Cunningham, “George R.R. Martin, Game of Thrones’u yazarken özellikle çekilemeyecek şekilde yazmıştı” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti:

Bu iki çılgın karakter, David ve Dan, gidip onu ziyaret etti ve ‘Bunu çekmek istiyoruz’ dedi. O da ikna oldu. Sonra bu şöhretle yetinmediler.

62 yaşındaki oyuncu ekledi:

Game of Thrones’un başarısından sonra Malibu’da bir kumsalda uzanmak çok kolay olabilirdi ama dönüp ‘Hadi bunu kendimize tekrar yapalım’ dediler. Bu inanılmaz hikayeyi uyarladılar. Karakterlerle ve hikayenin insani tarafıyla çok ilgililer. Bu çok büyük bir proje ama içinde yer alan insanları anlamadan hiçbir şey ifade etmiyor. Ve bunda inanılmaz derecede iyiler.

3 Cisim Problemi’nin büyük bütçesi ve yıldız oyuncu kadrosu son derece etkileyici olsa da dizinin gerçek başarısı Benioff ve Weiss’ın Cixin’in kitabını daha geniş kitleler için erişilebilir bir hikayeye dönüştürme becerisiyle belirlenecek.

Devasa bütçe: Bölüm başı 20 milyon dolar


3 Cisim Problemi, Game of Thrones’un 8. sezonundan daha büyük bir bütçeye sahip. Wall Street Journal‘ın “Game of Thrones’un yaratıcıları yeniden sihir yapabilecek mi?” başlıklı haberine göre, dizinin 8 bölümden oluşacak ilk sezonu için 160 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Bu da bölüm başına 20 milyon dolar düştüğü anlamına geliyor.

IKEA tüm dünyada indirime gidiyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.