Diyanet’ten sahte imitasyon ürün açıklaması: Kul hakkına girer!

sahte imitasyon

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünleri kullanmanın caiz olmadığını bildirdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, Diyanet TV’nin “Diyanet’e Soralım” programında yayına bağlanan izleyicilerin sorularını yanıtladı. Ağırlıklı olarak oruçla ilgili soruların yöneltildiği yayında, izleyicilerden “İmitasyon ürün satmak caiz mi”, “Tarım sigortası yaptırmak caiz mi” soruları da geldi.

“İmitasyon ürün kul hakkına girer”

Fatih Mehmet Aydın, “İmitasyon ürün satmak caiz mi?” sorusu üzerine şu açıklamada bulundu:


“Üreten firmanın milli ya da yabancı firma olma ihtimali olabilir. Firma sahibi Müslüman ya da gayrimüslim olabilir. Bu firmaların izin vermediği bir malı imitasyon olarak üretmek, satmak, satın almak, caiz değildir. Bu, kul hakkıdır. Bir bakıma da kamu hakkıdır.”

“Mümkün mertebe alternatif sigorta kurumlarına yaptırırlarsa gönülleri ferah olur”

“Tarım sigortası yaptırmak caiz mi?” sorusunu Aydın, şöyle yanıtladı:

-Konusu haram olmayan her türlü sigorta, Din İşleri Yüksek Kurulu’muzun kararına göre caizdir. Önemli olan sigortanın konusunun haram olmamasıdır. Örneğin, domuz çiftliğini sigortalatmak gibi, şarap fabrikasını sigortalanması gibi.


-Konusu haram olan bir şeyi sigortalamak caiz değildir. Bunun dışında ister isteğe bağlı, ister zorunlu olsun. Araç, iş yeri, deprem, tarım, sağlık bütün bu sigortaların hepsi Din İşleri Yüksek Kurulumuzun kararına göre caizdir. Mümkün mertebe alternatif sigorta kurumlarına yaptırırlarsa daha iyi olur. Gönülleri ferah olur.

Almanya çifte vatandaşlık yasası neler getiriyor?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.