Mansur Yavaş’tan “mal varlığı” çıkışı: Hala rakiplerimizden tık yok!

Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ben yine mal varlığımı tüm detaylarıyla açıklayan ilk büyükşehir belediye başkan adayı oldum ama bunu duyurmamıza rağmen hala rakiplerimizden tık yok” açıklaması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Mal varlığımı tüm detaylarıyla açıklayan ilk büyükşehir belediye başkan adayı oldum ama bunu duyurmamıza rağmen hala rakiplerimizden tık yok.” dedi.

Yavaş, Yapracık’ta düzenlenen Etimesgut Aile Yaşam Merkezi açılışına katıldı.


Burada vatandaşlara hitap eden Yavaş, seçildikten sonra kentin her tarafını gezmeye başladıklarını belirtti.

Etimesgut Aile Yaşam Merkezini, gelen talepler doğrultusunda yaptıklarını kaydeden Yavaş, “Buranın sahibi sizsiniz, parası da sizden çıkıyor. Dolayısıyla ne yapılacağına sizin karar vermeniz lazım.” ifadelerini kullandı.

Yavaş, işlerinin kentin asıl ihtiyaçlarıyla uğraşmak olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Madem para sizden çıkıyor, bizler sadece sizlere hizmet eden, 5 yıllığına görevlendirdiğiniz memurlarız. ‘Çılgın proje’ yerine ihtiyaç olan projeleri yapıyoruz. Aklı başında geleceğe uygun proje neyse onu yapıyoruz. 5 yıldır şeffaf, katılımlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik ve bu nedenle tekrar karşınıza geldik.”

Yavaş, belediyenin 5 yıllık mali raporunu açıkladığını, Türkiye’de bunun ilk olduğunu söyledi.

ABB’nin internet sitesinde günlük harcamaların göründüğünü belirten Yavaş, “5 yıllık görevimiz bitti. Ben yine mal varlığımı tüm detaylarıyla açıklayan ilk büyükşehir belediye başkan adayı oldum ama bunu duyurmamıza rağmen hala rakiplerimizden tık yok.” dedi.


AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok’tan ‘mal varlığı’ açıklaması

Turgut Altınok

AK Parti’nin  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Habertürk’te dün katıldığı yayında mal varlığı ile ilgili soruya yanıt verdi.

Turgut Altınok, “94 yılında aday olduğumda bir gazetenin manşeti ‘Ankara’nın en zengin belediye başkanı’ diye. Mal bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz” ifadelerini kullandı.

“Altınok’un mal varlığı, belediye başkanı olmadan önce” diyen Altınok, şöyle devam etti: “Belediye başkanlığına baktığımızda kayıp var. Benim arabam belediyenin önünde durur, özel işim varsa kendi arabama biner giderim. 20 yıl görev yapıyorum, belediyenin kasasından 1 kuruş seyahat param, 1 kuruş harcırah yoktur. Hanımım, çoluğum çocuğum 20 yıl makam arabama binmemiştir. 20 yıldır 1 metre kare yeşil alan ne ticarete ne konuta çevrilmiştir.”

“Londra’da evim yok”

Mal varlığımı açıklayacağını belirten Altınok, “Londra’da evim falan yok, çocuklarımın şirketi de yok. Londra’da belediye başkanlığı maaşıyla ev alamazsınız. Londra’da kimin evi varsa ona sorun. Altınok’un neyi varsa Türkiye sınırlarındadır” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’ın mal varlığı

Mansur Yavaş mal varlığı

Mansur Yavaş, dün akşam kendisinin ve eşi Nursen Yavaş’ın mal varlığını sosyal medya hesabından açıkladı.

Buna göre; Mansur Yavaş’ın 2019 yılı mal varlığı; Beypazarı ilçesi İnözü mevkisinde bağ evi, Beypazarı ilçesi Akyazı mevkisinde arsa, Beypazarı ilçesi Başağaç Mahallesi’nde 2 hisseli arsa, Nursen Yavaş ile müşterek Çankaya ilçesinde daire 240 bin lira nakit. Avukatlık ortaklığının 1/3 hissedarlığından vekalet ücreti alacakları oldu. Eşi Nursen Yavaş’ın 2019 yılı mal varlığı ise Beypazarı ilçesi Başağaç Mahallesi’nde mirastan intikal hisseli bahçe, Beypazarı ilçesi Başağaç Mahallesi’nde hisseli arsa, İzmir Bayraklı’da devam eden kooperatif hissesi. 400 bin lira değerinde çeşitli ziynet eşyası oldu.

Mansur Yavaş’ın 2024 yılı mal varlığı şöyle:


Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’nde arsa. Beypazarı Başağaç Mahallesi’nde arsa içinde hisse. Beypazarı’nda 2018 yılında Ankara 63’üncü Noteri’nin 29559 yevmiye nolu arsa payı karşılığı sözleşmesi gereğince elde edilen 10 konuttan 8’inin ve 1 bağın satışından, ayrıca kayınvalidesi Nevin Kıvanç’a ait dairenin Haziran 2022’de satışından elde edilen 765 bin lira dahil yaklaşık 9 milyon lira değerinde menkul kıymet ve altın. Beypazarı’nda 2019 mal beyanında bildirilen kat karşılığı sözleşme ile verilen arsadan elde edilen 11 tam, 1 yarım hisse iş yeri. Çankaya Alacaatlı Mahallesi’nde yarım konut hissesi. Beypazarı’nda 2019 mal beyanında bildirilen kat karşılığı sözleşme ile verilen arsadan elde edilen 2 daire. Aylık yaklaşık 100 bin lira kira geliri. Bankada 120 bin lira nakit. Eşi Nursen Yavaş’ın 2019 yılı mal varlığı da Beypazarı Başağaç Mahallesi’nde bahçe içinde 3/8 oranında hisse. Beypazarı Beytepe Mahallesi’nde iş yeri içinde 3/8 oranında hisse. Beypazarı Başağaç Mahallesi’nde arsa içinde 1/10 oranında hisse. Beypazarı Başağaç Mahallesi’nde arsa içinde 12/1000 oranında hisse. 2019 yılında beyan edilmiş olan çeşitli ziynet eşyası. İzmir Bayraklı’da Haziran 2022’de konut yapı kooperatif hissesi satışından elde edilen yaklaşık 1 milyon 830 bin lira. 2015 model otomobilin satışından elde edilen 920 bin lira. Çankaya Alacaatlı Mahallesi’nde yarım konut hissesi. 2 milyon 175 bin 985 liraya alınan 2023 model otomobil. Mansur Yavaş’ın mevcut borçları; 2020 Mayıs ayında çekilen 1 milyon 250 bin lira kredinin kalan 15 taksiti.

Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.