Vücut Tipine Göre En Doğru Takım Elbise Seçimi

Takım elbise seçiminde kişisel stilinizi vurgulamak kadar vücut tipinize uygun bir tercih yapmak da önemlidir. Şık görünmenin anahtarı, bedeninize uygun bir formda kıyafet seçmekten geçer. Giyim stilinizi oluştururken vücut tipinizi tanımanız ve buna uygun seçimler yapmanız her zaman rahat ve şık hissetmenizi sağlar.

vücut tipine en uygun

Üçgen Vücut Tipi

Vücut tipleri temelde üçgen, ters üçgen ve dikdörtgen olarak değerlendirilebilir. Bu kriterlere kum saati, elma ve armut tipi vücut proporsiyonları da eklenebilir. Vücudun alt ve üst kısımlarından hangisi daha belirgin ise temelde vücut tipleri buna göre belirlenebilir.

Üçgen vücut tipi, omuz ve üst bölgeye kıyasla bel ve kalça bölgesinin daha geniş olduğu bir anatomik yapıyı ifade eder. Bu vücut tipine sahip olan erkekler dikey çizgili takım elbise modellerini tercih ederek şık bir görünüm elde edebilirler. Tek veya iki düğmeli ceketler üçgen vücut tipi için uygun seçenekler arasında yer alır.

Şıklığı artırmak adına desenli blazer ceketler de üçgen vücut tipine sahip olanlar için önerilen alternatif modellerden biridir. Simetrik veya asimetrik işlenen bu desenler cekette şıklığı artırmanın yanı sıra kişinin vücut hatlarını dengeleyerek estetik bir görünüm elde edilmesini sağlayacaktır.

Takım elbise seçiminde kemer kullanımı doğru bir görünüm elde etmek için yardımcı olan unsurlardandır. Takım elbisenin modeline ve vücut yapınıza uygun bir kemer kullanımı ile daha şık görünebilirsiniz.

Üçgen vücut tipine sahip olan erkekler dar kalıplı gömlek ve ceket modellerinden kaçınarak daha avantajlı bir görünüm yakalayabilir. Üçgen vücut tipine sahipseniz bu önerileri göz önünde bulundurarak vücudunuza uygun bir takım elbise seçimi ile şıklığınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Ters Üçgen Vücut Tipi

Sporcu ya da atletik vücut olarak adlandırılan ters üçgen vücut tipi, omuz ve göğüs bölgesinin bel kısmına göre daha geniş olduğu bir yapıyı ifade eder. Bu vücut tipine sahipseniz yatay çizgili takım elbise modelleri sizin için ideal tercihler arasında yer alır. Slim fit ceket ve gömlek modelleri vücut tipinize uygun kesimleriyle şıklığınızı ön plana çıkarabilir.

Ters üçgen vücut tipine sahip olanlar çift düğmeli kruvaze ceketleri kombinlerinde kullanarak stil açısından çeşitlilik yaratabilirler. Bu tür ceketler, omuz genişliğini dengeleyerek estetik bir görünüm sağlar. Bu detaylar vücut hatlarını vurgulayarak ve sporcu tipi vücuda uyum sağlayarak tarzınızı tamamlamanıza yardımcı olabilir.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut şeklindeki erkekler genellikle ince ve uzun bir fiziksel yapıya sahiptir. Omuzları genellikle bel ve kalçalarıyla aynı genişliktedir. Dikdörtgen vücut tipine sahip olanlar da yine yatay çizgili takım elbise modellerinden tercih ederek şık bir görünüm elde edebilirler. Özellikle blazer ve kruvaze ceket modelleri, dikdörtgen vücut tipine uygun kesim hatları ile öne çıkar.

Dikdörtgen vücut tipinde olan erkekler aksesuar olarak atkı veya fular kullanabilirler. Hem bir aksesuar hem de takım elbiseyi tamamlayıcı parçalardan olan atkı ve fularlar stilinizi zenginleştirerek kişisel tarzınızı ortaya koyabilir.

Drop Sistemine Göre Doğru Takım Elbise Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Drop, giyim stillerinde bel ve göğüs ölçüsü arasındaki farkı ifade eden bir terimdir. Takım elbise seçiminde de rahatlıkla uygulanabilen drop sistemi ile bel ve göbek çevresi ölçüsüne göre beden kalıbı belirlenebilir.

Yukarıdaki vücut tiplerinden birine sahipseniz takım elbise seçiminde drop sistemini kullanarak kişisel beden ölçülerinize odaklanabilirsiniz. Drop ölçümü, standart beden ölçülerine göre hazırlanan takım elbise seçeneklerinde size daha uygun olan bedeni belirlemenize yardımcı olabilir.

Drop sistemi, hazır giyimde standart beden algısını daha keskin sonuçlara ulaştırmak için sıkça kullanılır. Yaygın olarak kullanılan 4, 6 ve 8 drop sistemi, ceketin ana beden ölçülerini korurken karın ölçüsünde farklılık oluşturur.

Drop sistemi beden ölçüsünü koruyarak karın ölçüsünde farklılık oluşturur. Bu sayede takım elbise seçiminde pantolonun paça boyu ve kol detayında farklılıklar sağlar. Örneğin, normalden normalden daha kısa boya ve daha geniş bir göbek çevresine sahipseniz 4 drop, daha ince ve uzun boyluysanız 8 drop tercih edilebilir.

Vücut tipinize uygun olan seçeneklere göz atmak ve birbirinden şık parçalardan seçim yapmak için Ramsey takım elbise modellerini inceleyebilir, keyifli alışveriş yapabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.