Google Haritalar, elektrikli otomobil sürücüleri için iki yeni özellik sunuyor

Google Haritalar

Google Haritalar (Maps), Android sürümünde kullanıcı dostu iki yeni güncelleme sunuyor. Elektrikli araç sürücüleri için şarj istasyonları ve yol arama sürecini kolaylaştıran özellikler ekleniyor.

Google Haritalar, Android uygulaması için kullanışlı iki güncelleme yayınladı. Android uygulaması için yapılan son güncellemeler, kullanıcıların yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu güncellemelerden ilki, özellikle elektrikli araç sürücülerini memnun edecek nitelikte.

Artık Google Haritalar’da, kullanıcılar elektrikli araçlarını belirttiklerinde, arama çubuğunun altındaki filtreleme seçeneklerinden şarj istasyonlarını görebilecekler. Daha önce sadece benzin istasyonlarının gösterildiği uygulamada, elektrikli araç sürücülerine özel olarak sunulan yeni bir özellik.


İkinci güncelleme ise yol arama sürecini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar bir rota aradıklarında, artık yolun tamamı mavi renk ile vurgulanarak gösteriliyor. Bu, kullanıcılara aradıkları yolun başlangıç ve bitiş noktalarını daha açık bir şekilde görmelerini ve harita üzerinde ne kadar yer kapladığını anlamalarını sağlıyor.

Her ne kadar küçük gibi görünseler de, bu güncellemeler Google Haritalar’ın kullanımını daha kullanıcı dostu hale getiriyor. Şu an için iOS versiyonuna gelip gelmeyecekleri kesin değil, ancak kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Bu güncellemelerin, kullanıcı deneyimini iyileştirerek yolculukları daha verimli hale getireceği düşünülüyor.

Bu güncellemeler önemli. Çünkü kullanıcıların günlük hayatlarını kolaylaştırıyorlar. Özellikle elektrikli araç sürücüleri için sunulan şarj istasyonlarını gösterme özelliği, seyahatlerini planlarken daha bilinçli kararlar almalarını sağlıyor ve endişe duymadan uzun mesafeli yolculuklar yapmalarına olanak tanıyor.


Kaynak: Elektrikli aracınızda yerleşik olarak bulunan Google Haritalar özelliklerini kullanma – Google Haritalar Yardım

Elektrikli araç bataryalarında yeni dönem: Tek şarjla 1000 kilometre menzil


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.