Meme Büyütme Konforlu Bir Estetik Cerrahi Prosedürüdür

Meme estetiği günümüzde en sık başvurulan estetik cerrahi prosedürlerinden biridir. Meme estetiği ameliyatları hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme gibi farklı prosedürler şeklinde uygulanabilir. Meme estetiği ameliyatları kişinin görünümünü doğrudan etkiler. Bu nedenle doğal ve estetik açıdan tatmin edici sonuçlar elde edilebilmesi için alanında uzman ve deneyimli estetik cerrahlardan hizmet alınmalıdır. Meme büyütme İstanbul ilinde sıklıkla uygulanan bir estetik cerrahi prosedürü olup alanındaki uzmanlığı ve deneyimi ile öne çıkan Op. Dr. Evren İşçi hayalinizdeki göğüslere kavuşmak için başvurabileceğiniz ilk isimdir.

Op. Dr. Evren İşçi

Meme Büyütme Özelleştirilebilir Bir Prosedürdür

Her kadının meme şekli ve boyutu farklıdır. Bazı kadınların meme boyutu yapısal olarak çeşitli nedenlerle küçük olabilir. Memeler arasında boyut farkı ve asimetri olması gibi çeşitli sorunlar da yaşanabilir. Memeleri birbiriyle eşit hale getirmek ya da meme hacmini artırmak için meme büyütme ameliyatı kapsamında silikon protez yerleştirilebilir.

Silikon protez olarak da adlandırılan meme implantları, balona benzeyen ve meme şeklinde hazırlanmış yapılardır. Meme protezlerinin damla ve yuvarlak şekilli olması mümkündür. Ameliyat öncesi hastaya fiziksel muayene yapılır, ameliyata uygun olup olmadığı değerlendirilir. Yapılan değerlendirmenin yanı sıra hastanın beklentilerinin gerçeğe uygun olup olmadığı konusu da göz önünde bulundurulur. Daha sonra doğal ve estetik açıdan tatmin edici bir görünüm sağlayacak en doğru planlama yapılır.

Meme büyütme ameliyatı yapılacak hastanın 40 yaş üzerinde olması hâlinde ameliyattan önce ek olarak Mamografi ve ultrasonografi tetkiklerine başvurulabilir. Meme büyütme estetiği ameliyatı, diğer tüm estetik cerrahi prosedürleri gibi birtakım riskleri beraberinde getirir. Meme büyütme ameliyatı sonrası ağrı ve ödem gibi geçici sorunlar meydana gelebilir. Nadir olmakla birlikte kanama ve enfeksiyon gelişmesi söz konusu olabilir.

Bazı hastalar, meme küçültme ameliyatından sonra meme başı hassasiyetine artma ya da azalmadan, kesi çevresinde hissizlik meydana gelmesinden şikayetçi olabilir. Bu tür durumlar genellikle geçici olmakla birlikte bu süreçte de ameliyatı yapan doktorun uzmanlığı ve devreye girer.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.