Trump’a bir adım uzakta olan fotoğrafçı suikast girişimini anlattı

Trump suikast

New York Times fotoğrafçısı Doug Mills, Donald Trump’a düzenlenen saldırıda eski başkana sadece bir kaç metre uzaktan olayı görüntüledi. Mills, yaşananları The Times’a anlattı.

The New York Times‘ın 1983’ten bu yana başkanların fotoğraflarını çeken kıdemli fotoğrafçısı Doug Mills, Pennsylvania Butler’daki mitingde ateş açıldığı sırada eski Başkan Donald Trump’ın sadece birkaç metre uzağındaydı. Yaşananları Victor Mather’a anlattı.

Neler oldu?

Çok standart, tipik bir mitingdi. Eski başkan yaklaşık bir saat gecikti. İnsanlar tüm gün oldukça hararetliydi. Donald Trump geldi, tıpkı diğer mitinglerinde yaptığı gibi kalabalığa el salladı. Bir fotoğrafçı alanı vardı, belki dört kişiydik ve eski başkandan sadece birkaç metre ötede tampon bölge denilen yerdeydik. Hepimiz orada itişip kakışarak normal fotoğraflarımızı çekmeye çalışıyorduk.


Birdenbire, üç ya da dört patlama sesi olduğunu düşündüğüm bir ses duydum. İlk başta bir araba olduğunu sandım. En son silah olduğunu düşündüm.

Fotoğraf çekmeye devam ettim. Kürsünün arkasına geçti ve ben de “Aman Tanrım, bir şey oldu” diye aklımdan geçirdim.

Sonra tüm ajanlar sahneye koşmaya başladı ve onu tamamen sardılar. Bağırışlarını duyabiliyordum.

Bununla birlikte, yine Gizli Servis üyesi olan ve çatıda falan olmadıkları sürece nadiren gördüğümüz karşı keskin nişancılar bir anda geldiler ve ellerinde otomatik tüfeklerle sahneye çıktılar.

Onu daha iyi görebilmek için sahnenin bir tarafından diğer tarafına geçtim. İşte o zaman ayağa kalktı ve yumruğunu havaya kaldırdı.

“Yaşıyor, yaşıyor” diye düşündüm. Yüzündeki kanı görebiliyordum. Fotoğraf çekmeye devam ettim…

Yumruğunu havaya kaldırdığı o fotoğrafta ne kadar sert görünüyorsa, çektiğim bir sonraki karede o kadar bitkin görünüyordu. Çok, çok şok olmuştu. Merdivenlerden inerken, Gizli Servis onu battaniye ile örttü ve SUV’una kadar yürüttüler.


Suikast girişimi sonrasında neler yaşandı?

Arkamı döndüğümde insanların çığlık attığını gördüm ve kalabalığın içinde birinin vurulduğunu duydum. Bizi muhtemelen 30 dakika boyunca Trump’ın bekleme çadırında tuttular. Dışarı çıktığımızda öylece bırakılmış çöpleri, şişeleri, cep telefonlarını gördük.

Kariyeriniz boyunca hiç benzer bir durumla karşılaştınız mı?

Böyle bir durumda olmaktan hep korktum. Bu durumda ne yapacağımı hep merak etmişimdir. Umarım doğru fotoğrafı çekerim. Umarım ben vurulmam. İlk başta hemen “Vurulabilir miyim?” diye düşündüm. Korkutucuydu.

Daha önce hiç bu kadar korkunç bir sahnede bulunmamıştım. Her ne kadar 35-40 yıldır başkanların haberlerini yapmış olsam da, bu tanık olmak isteyeceğim bir şey değildi. Kuliste ağlayan çok sayıda personeli vardı, hepsi de “iyi olduğumuza çok sevindim” diyerek bana sarıldı. Böyle bir durumla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim.

New York Times Trump’a gerçekleştirilen saldırıyı anbean fotoğrafladı

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Butler’daki mitinginde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Olayda Trump sağ kulağından yaralandı. New York Times’tan fotoğrafçı Doug Mills olay anını anbean görüntüledi. Mills’in çektiği fotoğraflarda Trump’ın sol omuzunun üzerindeki mermi izi görülüyor.

Trump’ın, konuşmasını yaparken ilk silah seslerinin duyulmasının ardından kulağına dokunduğu görülüyor.

ABD eski Başkanı kulağına dokunduktan sonra elindeki kana bakıyor.

Silah seslerinin duyulmasının ardından gizli servis ajanları Trump’ın etrafını sarıyor.

Birkaç saniye sonra, gizli servis ajanlarından birinin “Suikastçi indirildi” (etkisiz hale getirildi) diye bağırdığı duyuldu. Ajanlar Trump’ı kürsüden uzaklaştırmak için harekete geçtiği anda eski Başkan “Bekle, bekle, bekle” dedi. Ardından kalabalığa döndü ve yumruğunu havaya kaldırarak iki kez “Fight, fight” (mücadele/kavga) diye bağırdı. Bu sırada Trump’ı dinlemeye gelen kitlenin “USA, USA, USA” şeklinde bağırışları duyuluyor.


Saniye saniye suikast girişimi görüntüleri:

Trump’a suikast girişimi: Olay anı görüntüleri


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.