Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılıyor: Muhalefetten tepki

Adana Şakirpaşa Havalimanı

Mersin’de açılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı nedeniyle havayolları Adana Havalimanı’na planlanmış uçuşları iptal etmeye başladı. Ayrıca Adana Havalimanı’nın ‘ADA’ olan uluslararası havalimanı kodu da artık tarih oldu.

Adana’da 1937 yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin kullanılan en eski kamu havalimanı olan Adana Havalimanı, 10 Ağustos itibariyle kapanıyor.

Havayollarının Mersin’de yapımı tamamlanan Uluslararası Çukurova Havalimanı’na ise taşınma işlemleri devam ediyor.


Havayolları seferleri iptal ediyor

Öte yandan, 10 Ağustos itibariyle yolcu taşımacılığına kapatılacak olan Adana Havalimanı’nda ki seferler de bir bir iptal edilip Uluslararası Çukurova Havalimanı’na kaydırılıyor.

Pegasus’un yaptığı değişikliklerin ardından Türk Hava Yolları 10 Ağustos’tan sonra Adana’dan uçuş yapacak olan yolcularına mesaj atıp uçuş yerlerinin operasyonel nedenlerle değiştiğini ve yeni uçuş yerlerinin Çukurova Uluslararası Havalimanı ‘Adana – Mersin (COV)’ olarak değiştiğini duyurdu. Böylelikle Adana Havalimanı’nın uluslararası havalimanı kodu olan ‘ADA’ ise tarih olmuş oldu.

“Adana Havaalanı ‘birilerinin’ kârı için kapatılacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına kapatılacağı açıklamasını sert sözlerle kınadı, tarihi yanlıştan dönülmesini istedi. Adana’ya kötülük yapanları halkın affetmeyeceğini söyleyen Barut, “Ulaştırma Bakanı, Adana Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına kapatılacağını açıkladı. Oysa, söz vermişti, sözünü unuttu anlaşılan. Adana’ya yapılan bu kötülüğü unutmayacağız, sandıkta hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.


Milyonlarca insanın güvenle kullandığı Adana Havaalanı’nın da iktidara rahatsızlık verdiğini aktaran Barut, “Bunlar alışmışlar kimsenin kullanmadığı havalimanlarına yolcu garantisi verip birilerine rant sağlamaya. Yılda 5 milyon insanımızın güvenle kullandığı Adana Havaalanı’nın küçük yatırımlarla eleştirilere neden olan eksiklerini giderip yaşatmak yerine kapatmayı seçiyorlar” diye konuştu.

“Adanalılar’a hesap verecekler”

Ulu Önder Atatürk’ün talimatıyla yapılan ve hava ulaşımına 1937 yılında açılan Adana Havaalanı’nın dünyanın en güvenli ve önemli havalimanlarından birisi olarak kabul edildiğini ifade eden Ayhan Barut, “Adana Havaalanı 1956 yılından itibaren uluslararası seferlere açık halde, 24 saat kesintisiz iç-dış hat yolcu ve kargo trafiğine hizmet veriyordu. Yılda 50 bine yakın uçuş gerçekleştirilip 5 milyondan fazla yolcuya hizmet veriliyordu. Çevre iller Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Niğde gibi çok sayıda ilimizin yararlandığı Adana Havaalanı konusunda AKP iktidarının rahatsızlığını anlamak zor. Hani verdikleri sözü tutacaklardı? Adana’ya kötülükleri bitmedi. Bunun bedelini sandıkta ödeyecekler, Adanalılar’a hesap verecekler” şeklinde konuştu.

“Stratejik öneme sahip”

Şakirpaşa Havalimanı önünde toplanan binlerce kişi havaalanının kapatılma kararını protesto etti. Eylemde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, havalimanının stratejik önemini vurguladı ve “Bu havalimanı çok stratejik öneme sahip. 6 Şubat depremlerinde çok kısa sürede afetzedelere buradan yardım gitti, arama kurtarma ekipleri gitti. Şimdi ise 40 km öteye gidiyor” diye konuştu.

“10 MİLYON İNSANA HİZMET EDİYOR”

Şakirpaşa Havalimanı’nın 10 milyon insana hizmet ettiğini anlatan Karalar şöyle konuştu:


“Hatay’a, Maraş’a ve Osmaniye’ye de hizmet ediyor. Topladığınız da yaklaşık 10 milyona yakın topluluğa hizmet eden bir havalimanı burası. Memleketin kaynakları çar-çur edilmesin. Bu iktidar döneminde açılan havalimanları iş yapmıyor. Bu havalimanı hem stratejik öneme sahip hem NATO’ya kayıtlı hem de vatandaşımız çok kısa sürede bu havalimanına ulaşıyor. Adana havalimanı yazısının kalkmasını istemiyoruz”

Gündem


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.