Şaşırtan olay: 1903 yılında gönderilen karpostal adresine yeni ulaştı

1903 kartpostal

İngiltere Galler’de 1903 yılında gönderilen Noel temalı bir kartpostal, 121 yıl sonra adrese ulaştı. Kartpostalı alan firma çalışanları büyük şaşkınlık yaşadı ve kartı sahibinin yakınlarına teslim etmek istediklerini belirtti. Posta firması yetkilileri ise kartpostalın kaybolmadığını, sisteme tekrar girmiş olabileceğini açıkladı.

Galler’de 1903’te gönderilen Noel temalı kartpostalın, 121 yıl sonra adrese ulaştığı bildirildi.

BBC’nin haberine göre, Swansea kentinde Cradock Sokak’taki bir firmaya Noel temalı bir kartpostal ulaştı.


Firmanın çalışanları 1903’te gönderilen ve 121 yıl geç ulaşan kartpostalı görünce şaşkınlığa uğradı.

1903 post card

Kartpostalı, sahibinin yakınlarına ulaştırmak isteyen çalışanlar, sosyal medyada paylaşmayı düşündüklerini ve akrabalarına teslim etmek istediklerini ifade etti.

Posta firması yetkilileri de kartpostalın 121 yıl önce kaybolmadığını, sisteme tekrar girmiş olabileceğini söyledi.

Kartpostalın içeriği

Kartpostal, “L”ye hitap eden ve bilinmeyen bir eşyadan bir “çift” alamadığı için “çok üzgün” olduğunu söyleyen Ewart adlı bir adam tarafından yazılmış.

Kartpostalda “Çok üzgünüm ama umarım evde iyi vakit geçiriyorsunuzdur,” diyen Ewart, tren ücreti hariç, yaklaşık 10 şilin “harçlığı olduğunu, bu yüzden iyiyim” demeye devam ediyor. Notu, Lydia’ya “(Bayanlar) Gilbert ve John’a beni hatırlamasını, herkese sevgiyle” diyerek bitiriyor.

xmas 1903 postcard

Swansea Building Society’nin pazarlama ve iletişim görevlisi Henry Darby, kartpostal düştüğünde postayı tasnif ettiğini ve çevrimiçi olarak hedeflenen alıcı hakkında sınırlı bilgi bulduğunu söyledi.

“Bu yüzden onu sosyal medyamıza koymayı düşündük ve belki de yerel olarak birkaç nesil önce onunla bağlantısı olan birileri olabilir diye düşündük,” ifadelerini kullandı.

West Glamorgan Arşivleri’nden Andrew Dully, John F Davies’in karısı Maria ve altı çocuğuyla yaşadığı adreste hanenin reisi olduğunu tespit etti.

“En büyüğü Lydia’ydı. Bu kartpostal gönderildiğinde 16 yaşındaydı,” dedi.


Royal Mail’in bir sözcüsü şunları söyledi: “Bu kartpostalın bir asırdan uzun süre postada kaybolmak yerine sistemimize geri konulmuş olması muhtemeldir. Bir öğe sistemimizde olduğunda, onu doğru adrese teslim etmekle yükümlüyüz.”

Dünyanın en büyük elmaslarından biri bulundu: 2.492 karat!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.