Paris ile Berlin arasında hızlı tren seferleri başlıyor: Bilet ücreti belli oldu

paris berlin hızlı tren

Fransa ve Almanya’nın başkentleri, Paris ve Berlin yakın bir tarihte başlanacak yüksek hızlı tren seferleriyle birbirine bağlanıyor.

İki ülke arasında 2023 yılının sonları itibarıyla gece vakti seferleri düzenlenmeye başlamıştı ve artık gündüz vakti de yolcu taşınacak.

Fransa’dan SNCF ve Almanya’dan Deutsche Bahn şirketlerinin teyit ettiği üzere, seferlerin Aralık 2024’te başlaması bekleniyor.


“Rekabetçi” sayılabilecek bir fiyatla, iki şehir arasında düzenli olarak yolcu taşınması düşünülüyor.

Sefer süresi

Şu an Paris ile Berlin arasındaki tren seyahatlerinde aktarma yapılması gerekiyor ve yolculuklar genelde dokuz ila 10,5 saat arasında sürüyor.

ÖBB Nightjet’in iki başkent arasındaki gece treni ise yaklaşık 13 saat sürüyor. Bu da haftada üç kez, salı, perşembe ve cuma günleri yapılmakta.

Yine ağustos ayında demiryolu ağındaki onarım çalışmalarından ötürü hizmet, büyük ölçüde askıya alınmıştı. Çalışmaların ekim ayıyla beraber sona ermesi öngörülüyor.

Hızlı tren seferi ile Paris Gare de l’Est – Berlin Hauptbahnhof arası sekiz saate düşecek ve haftanın her günü yolculuk yapılabilecek.

Yani Paris’ten sabah 09:55’te kalkacak trenin akşam 18:03’te Berlin’e varması bekleniyor. Berlin’deki tren de sabah 11:54’te kalkıp akşam 19:55’te Paris’e ulaşacak.

16 Aralık itibarıyla başlayacak yolculuklarda tren, Almanya’da Berlin’e ek olarak Karlsruhe ve Frankfurt istasyonlarında duracak, Fransa’da da Strasbourg’a uğrayacak.


Bilet ücreti tek yön 59 euro

16 Ekim’de satışa sunulması planlanan tek yönlü gidiş bileti 59 eurodan (2244 Türk Lirası) listelenecek.

TGV Intercites Genel Müdürü Alain Krakovitch salı günü yeni tren seferini duyurduğu sosyal medya gönderisinde, “Bu hat, iki ülkenin ortak ‘karbonsuz yolculuk’ hedefine katkı sağlıyor” dedi.

Krakovitch, “Berlin ile Paris arasındaki tren yolculuğu, uçağın neden olduğu karbondioksit emisyonunun yalnızca yüzde birine denk geliyor” diye ekledi.

Diğer taraftan Almanya’nın “dakiklik” noktasındaki popülaritesi, son yıllarda tren seferlerini pek de kapsamıyor gibiydi. Deutsche Bahn rakamlarına göre, 2022 ve 2023 yıllarındaki seferlerin üçte birinden fazlası gecikti.

Kısa süreli çalışmalar, hat onarımları, işçi grevleri ve aşırı hava koşulları, gecikmelerin arkasındaki ana nedenlerdi.

DB, kısmen daha az durağın yer aldığı uzun mesafe seferlerini takvime dahil ederek 2025 yılı için durumu kısmen de olsa iyileştirmeyi umuyor.

Altyapı iyileştirmeleri devam ettikçe, gecikmelerin önümüzdeki iki yıl içinde kademeli olarak azaltılması bekleniyor.


Ekim ayından itibaren yolcular 12 ay öncesine kadar ön rezervasyon yapabilecek. Şu anki uygulamada bu süre altı aydı.

Hollanda’da çok katı göçmen politikası


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.